zonen, jongens in huis

Jongens in huis? Dan herken jij dit als jongensmoeder ook!

In een huis met alleen jongens is het druk, maar naast dat het druk is zijn er nog andere dingen die alleen een jongensmoeder herkent.

Wonen met alleen jongens in huis

Je zou denken dat het wel eens went als jongensmoeder, maar echt die jongensspelletjes daar wen je nooit aan, althans ik niet. Ze kunnen niet samen rustig spelen, want spelen gaat altijd gepaard met veel kabaal dat het lijkt alsof er een kudde olifanten boven aan het spelen is en daarbij moet je niet raar opkijken van blauwe plekken. Ze doen elkaar niet bewust pijn hoor, maar dat hoort gewoon bij het spel. Jongens in huis betekent dus veel kabaal.

Wc-bril

Met alleen jongens in huis moet je als moeder zijnde goed opletten voordat je gaat zitten, want voor je het weet lig je in de wc en ja dat heb ik al vaak meegemaakt. Ook al leer ik ze te gaan zitten of de wc-bril weer omlaag te doen, de eigenwijze heren gaan liever staand plassen. Ik kan de hele wc wel volhangen met de tegeltjes: ”Mannen doe de bril omhoog, dames zitten ook graag droog”, maar dat heeft weinig zin.

Ontleden

Het lijkt wel alsof het soms gewoon kapot moet en hoe ze het voor elkaar krijgen? Hier een hoofd, daar een been, de ledematen van het speelgoed zijn op de gekste plekken te vinden.

Honger

Jongens hebben altijd honger, ook al hebben ze net hun warme eten op.

Scheten

Ze zijn een kei in het laten van scheten. Helemaal leuk als we met z’n allen in de auto zitten er er één een stiekeme laat. Meestal heeft papa het gedaan en daar kom je dan als moeder zijnde mooi onderuit, want mama’s doen zoiets niet 😉 .

Gevaarlijk

Jongens doen altijd gevaarlijke dingen, want dat is stoer. ”Kijk eens dat ik al vanaf deze trede naar beneden kan springen mama!’. ”Misschien kan dat ook wel samen met mijn broertje op de rug”. Klimmen, klauteren en springen daar zijn ze dol op en een trampoline aanschaffen is dus ook zeker geen slecht idee, dan kunnen ze lekker hun energie kwijt!

trampoline, schoenennet, buitenspeelgoed

Verzamelen

Stokken en jongens blijven een ding, ze hebben daar een zwak voor. Ga je een dagje naar het bos? Dan neem je ook het halve bos weer mee terug en dat is dan exclusief het zand.

Zand

Nu we het toch over zand hebben. Hoe ze eraan komen geen idee, maar jongens hebben altijd zand in hun schoenen.

Gaten

Tot een jaar of zeven, daarna wordt het echt beter, maar voor die tijd heeft het weinig zin om echt hele dure broeken te kopen. Gaten op de knieën is heel normaal net zoals gaten in de sokken trouwens, de grote teen steekt er altijd uit!

Speelgoed

Nerfs en LEGO daar heb je je huis vol van en je hebt nooit genoeg en al helemaal niet van die pijltjes, daar kun je er nooit te veel van hebben. Zo heb je aan het begin van de dag nog 30 pijltjes, als ze zijn uitgespeeld mag je blij zijn als ze nog een handje vol hebben.

Jongens in huis

Met jongens in huis is het nooit stil, dus rustig een boek lezen kun je vergeten. Zorg dat je genoeg broeken én Nerf pijltjes op voorraad hebt en ga nooit zomaar op de wc zitten, want voordat je het weet lig je er half in.

 

 

Lees ook:

 

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 3 Comments
  1. Lodi schreef:

    Hier een jongensmoeder maar hier is het heel anders in huis, alleen het LEGO herken ik, want hun kamer is een slagveld met overal LEGO. Maar verder, heb ik rustige mannen in huis, ze lezen veel, komen ( even afkloppen) maar weinig met gaten in broeken thuis, wat dat was ik vroeger veel erger. De wc bril doen e hier netjes naar beneden dus wat dat, het valt me alles mee haha

  2. Ik herken het wel. Hier 1 jongen en een papa in huis. Scheten laten, hard stompen, stoeien het is hier allemaal normaal.

  3. rachel schreef:

    ik heb geen jongens maar 2 meiden en die gedragen zich ook soms als knullen hoor haha, het schijten en boeren vooral haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.