kies dilemma, toestel, verschil, Samsung, iPhone

Kies dilemma: Welk toestel? Samsung of iPhone en wat is het verschil?

De één zweert bij een iPhone en zou nooit meer anders willen, de ander gaat onvoorwaardelijk voor een Samsung. Zelf ben ik team Samsung terwijl mijn schoonzusje stug vol blijft houden dat een iPhone hét beste toestel is. Maar wat is nou het verschil tussen deze twee toestellen en hoe maak je een keuze?

Welk toestel?

Er is zoveel keus in soorten toestellen dat je soms niet meer weet welke keuze je moet gaan maken. Ben je eenmaal een iPhone gewend wil je ook geen ander soort toestel meer zoals bijvoorbeeld mijn schoonzusje. Jaren heeft ze al een iPhone en zou ook nooit gaan switchen om bijvoorbeeld een Samsung te nemen. Ze kan niet wachten totdat ze haar nieuwe toestel mag gaan uitzoeken en dat wordt dan de iPhone 12.

De iPhone 12 is een prachtig toestel met vernieuwd ontwerp, betere camera (twee aan de achterkant en één aan de voorkant, 12 megapixels) en extra lens, super snelle hardware en een fantastisch scherm. Dit toestel is samen met zijn broers de snelste iPhone ooit en dat komt door de zeer krachtige Apple A14 Bionic-processor. Deze chipset is 50% sneller dan welke smartphoneprocessor ook. Je apps starten sneller op en zullen ook niet gaan haperen en dat merk je direct! Deze iPhone is supersnel, de batterij gaat lang mee, is heel zuinig en beschikbaar in hele gave kleuren zoals zwart, wit, rood, groen en blauw.

Wil jij een smartphone die je de hele dag kunt gebruiken zonder steeds op te hoeven laden, ben je dat trage gedoe van je oude toestel zat en wil je de mooiste foto’s ooit maken? Schaf de iPhone 12 vandaag dan nog aan in jouw favoriete kleur!

Verschil Samsung en iPhone

Zelf heb ik Samsung Galaxy en ook al vind ik een iPhone erg mooi ik ben ook niet over te halen om een ander toestel te nemen. Maar hoe maak je nu een keuze tussen een Samsung en een iPhone?

Het grootste verschil tussen deze toestellen is het besturingssysteem. Bij Samsung maak je gebruik van Android. Dit is een open besturingssysteem ontwikkeld door Google. Je kan je menu, iconen, thema’s en achtergronden naar eigen smaak aanpassen.

Bij een iPhone maak je gebruik van iOS, wat veilig en gemakkelijk in gebruik is. Veiligheid staat bij Apple voorop en je download dus ook echt alleen apps via de App Store die door Apple worden gecontroleerd en goedgekeurd.

Prijs

Samsung heeft een breed assortiment in verschillende prijsklassen. Heb je niet zoveel budget en weinig eisen aan je smartphone, dan is er genoeg keuze voor een Samsung Galaxy.

iPhone richt zich meer op kwaliteit waardoor de toestellen vaak ook duurder zijn. Het grote voordeel hiervan is dat een iPhone ook jaren lang meegaat.

De looks

Ga je voor een goedkopere versie van een Samsung Galaxy dan zie je dit ook terug in het design en vaak is het toestel gemaakt van een plastic behuizing. Bij een duurdere soort wordt het toestel van glas en metaal gemaakt. Bij Apple wordt er nooit bezuinigd op de kwaliteit van materialen, maar daar hangt dan wel weer een prijskaartje aan.

Geheugen

Bij de nieuwste modellen van Samsung en iPhone kan je kiezen hoeveel intern geheugen je neemt. Als het geheugen van je Samsung toestel vol is kun je dit altijd uitbreiden met een microSD-kaart.

Bij Apple kan dit niet. Hier worden je bestanden opgeslagen in iCloud en daar betaal je maandelijks een klein bedrag voor.

Welk toestel past het beste bij jou?

Welk toestel het beste bij jou past is een kwestie van smaak, welke eisen je stelt aan je toestel en je budget. Persoonlijk vind ik het besturingssysteem van Samsung heel erg fijn en op de kwaliteit is niks aan te merken. Met mijn telefoon kan ik mooie foto’s maken en mijn smartphone voldoet aan mijn verwachtingen. De iPhone gebruiker zal dit ook over zijn toestel zeggen en is dus ook niet over te halen.

Welk toestel heb jij en waarom heb je daarvoor gekozen? Wat vind jij belangrijk bij de keuze voor je smartphone?

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 3 Comments
  1. Ik heb voor een telefoonwinkel gewerkt. Wat ik vooral merkte is dat het meer om persoonlijke smaak gaat dan om de kwaliteiten van een toestel. Een appel fan verander je niet snel in een Samsung fan en andersom. Zo ook bij mij thuis mijn vriend zweert bij iphone en ik bij mijn s20 🙂 het gaat er vooral om welk besturingssysteem je fijner vindt.

  2. Rory schreef:

    Team Apple / iPhone 🖐🏽 hier. Ik gebruik ze nu al jaren. En ik sta zelfs op het punt om eindelijk eens voor de allernieuwste te gaan. Nu nog een iPhone 7. Mijn man heeft de Google Pixel en zweert daarbij (en bij Android). Maar met een iPad en MacbookAir is het voor mij gewoon echt iOs. Een kwestie van gewenning misschien alleen heb je gelijk en wil ik echt niet switchen…

  3. Frederique schreef:

    Ik ben hartstikke team Samsung. Wel grappig want verder is alles Apple in huis dus mijn laptop, de ‘huiscomputer’ en de iPad maar een iPhone komt er niet in haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.