vertellen, sinterklaas, kerstman

Vertellen dat Sinterklaas niet bestaat. Wanneer is dat het juiste moment?

Ik moet er nu nog niet aan denken: de winter, Sinterklaas en de Kerstman, maar de tijd gaat zo snel en in sommige winkels liggen de pepernoten al klaar (veel te vroeg als je het mij vraagt). Het wordt ook steeds lastiger om cadeaus te bedenken voor de jongens en ik vind het altijd fijn om ruim van te voren wat in te slaan. Deon weet al wat hij graag van Sinterklaas wil hebben, maar dat feestje gaat mooi niet door. Moet ik hem nu vertellen dat Sinterklaas niet bestaat?

Dure cadeaus vragen

Deon (7 jaar) begint nu alvast aan zijn verlanglijstje voor Sinterklaas en de Kerstman. De cadeaus worden steeds gekker zoals een mobiele telefoon of een Nintendo Switch. Dit ben ik niet van plan om te geven, maar er zijn kinderen die hij kent die wél dure cadeaus van Sinterklaas krijgen dus waarom hij niet? Op zo’n moment denk ik dat het maar beter is om te vertellen dat Sinterklaas en de Kerstman niet bestaan. Eerder kon je ze nog blij maken met een leuke knuffel of een doosje LEGO, maar hoe ouder ze worden des te groter de wensen zijn.

Hoeveel geld geef je uit aan cadeaus?

Het bedrag wat we besteden is verschillend, maar er zit natuurlijk wel een maximum aan. Het probleem is dat we Kerst én Sinterklaas vieren dus dubbele cadeaus (alsof we nog niet genoeg hebben). Voor Sinterklaas doen we meestal kleine cadeautjes, omdat we dit altijd twee keer in Nederland vieren (bij beide oma’s en opa) en Sinterklaas niet in Duitsland komt. Drie cadeaus per kind vind ik meer dan genoeg. Bij mijn moeder zorgt zij altijd voor al haar kleinkinderen met cadeaus, bij mijn schoonfamilie kopen we zelf cadeautjes en daarnaast heeft mijn schoonmoeder ook enkele cadeaus gekocht dus je snapt wel dat ze omkomen in het speelgoed.

Zo scoorde ik laatst op de rommelmarkt een auto van Peppa Big met haar familie erin en die zag er nog zo goed als nieuw uit. Een mooi budget cadeau voor Brent om met Sinterklaas te geven dacht ik, maar Deon zag dat ik het kocht. Nu kan ik het dus niet meer geven, want hij vergeet heus niet dat ik het heb gekocht. Ik heb het zolang maar even in de kelder gelegd.

Met Kerst pakken we iets groter uit. Dit vieren we thuis met ons gezin. Als de jongens ’s morgens uit bed komen liggen er pakjes onder de boom, één hoofd cadeau en daarnaast nog twee kleinere cadeaus.

Eigenlijk vind ik het allemaal een beetje te worden met zoveel cadeaus en je weet op het laatst ook niet meer wat je geven moet. Maar om het af te schaffen vind ik ook alweer zoiets. 

Lees ook: Wie is populairder Sinterklaas of de Kerstman?

Wanneer ga je vertellen dat Sinterklaas niet bestaat?

Ik heb al zo’n vermoeden dat hij twijfelt over het bestaan van Sinterklaas, maar toen ik vertelde dat de tandenfee niet bestaat geloofde hij het ook niet of hij speelt gewoon het spelletje mee. Hij heeft zo wel zijn bedenkingen en stelt steeds lastigere vragen waar je dan zo 1, 2 3 geen direct antwoord op weet. ”Waarom hij wel een computer of telefoon van Sinterklaas en ik niet?”. Nee, eerlijk is dat niet en geef daar dan maar eens uitleg over.

Zelf vind ik het nu wel een mooi moment om te vertellen dat Sinterklaas en de Kerstman niet bestaan. Dan kan het langzaam tot hem doordringen voordat het zo ver is. Bang om geen cadeautjes te krijgen hoeft hij natuurlijk niet zijn, want hij heeft nog twee jongere broertjes. Een telefoon zit er dan echter niet voor hem in noch de andere dingen die op zijn lijstje staan. Ook niet als ik het hem nog niet zou vertellen, maar dat zou dan wel een teleurstelling voor hem zijn.

Met welke leeftijd vind jij het een goed moment om te vertellen dat Sinterklaas niet bestaat?

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.