batboy, mobiele, mamablog

Wanneer een mobiele telefoon voor je kindje?

Tegenwoordig zie je steeds vaker kinderen met een mobiele telefoon. Zelf was ik een jaar of 14, maar tegenwoordig hebben kinderen van 7 jaar al een mobieltje. 

Mobiele telefoon

De mobiele telefoon is niet meer weg te denken, maar wat als je kindje om een mobieltje vraagt omdat al zijn vriendjes op school ook een mobieltje hebben?

Als ouder zijnde bepaal je natuurlijk zelf wanneer je kindje een mobiele telefoon krijgt. De één vind het al prima met 7 jaar, een ander wacht liever tot zijn kind op de middelbare school zit. Want waarom zou je kindje met zo’n jonge leeftijd al een mobieltje moeten hebben, dat hadden wij vroeger ook niet.

Ik was trouwens wel één van de eersten met een tekst buzzer ;).

Altijd bereikbaar

Misschien vind je het wel prettig dat je kindje altijd bereikbaar is. Bijvoorbeeld als je kindje bij een vriendje gaat spelen en alleen naar huis moet fietsen of wanneer hij van school al lang in huis zou moeten zijn en je je ongerust maakt. Dit geeft zowel ouder als kind een veilig gevoel en als je je daar beter door voelt, waarom zou het dan een probleem moeten zijn?

Deon is nu 6 jaar en heel soms vraagt hij wel eens wanneer hij een mobiele telefoon mag. Persoonlijk vind ik 6 jaar nog veel te jong en ik zie geen reden waarom ik hem er één zou moeten geven. Ik breng hem overal naartoe en haal hem ook weer op.

Straks als hij groot genoeg is om alleen naar huis te fietsen vind ik het wel een veilig gevoel als hij een mobiele telefoon heeft. Ik ben nogal snel ongerust en dan kan ik hem bellen of hij mij mocht er iets zijn.

Abonnement of prepaid?

Je hoeft je kindje natuurlijk niet de nieuwste mobiel te geven. Het belangrijkste is dat je kindje bereikbaar is. Zo kun je bijvoorbeeld je oude mobieltje aan je kind geven en voor een Sim Only  of prepaidkaart kiezen. Denk er daarbij aan of je wilt dat je kindje gebruik mag maken van het internet buiten de deur en wat de kosten hiervan zijn.

  • Sim Only. Hierbij kun je ervoor kiezen of je wel of geen internetbundel wilt en hoeveel belminuten en sms’jes je per maand wilt gebruiken.
  • Prepaid. Je koopt een tegoed van een bepaald bedrag en spreekt samen af hoe lang je kindje met dit tegoed moet doen.

Regels

Heb je besloten om je kindje een mobiele telefoon te geven, dan is het belangrijk dat er afspraken over worden gemaakt.

  • De telefoon alleen gebruiken wanneer het nodig is. Dus niet tijdens het eten, naar bed, in de klas of op de fiets.
  • Geef je telefoonnummer nooit zomaar aan vreemden.
  • Wees voorzichtig met foto’s en filmpjes online te zetten.
  • Spreek af dat je als ouder zijnde ook in zijn/haar mobieltje mag kijken of kijk samen.

Met welke leeftijd mag jouw kindje een mobiele telefoon?

Lees ook:

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.