veilig

Een veilige leefomgeving voor je kids

veilig, veiligheid, kindje, kruipen

Lekker onbezonnen rondkruipen, alles wat je tegenkomt in je mond stoppen en vooral niet uitkijken voor scherpe objecten. Dit zijn dingen die kinderen heel vaak doen. Je wilt natuurlijk altijd het allerbeste voor je kleintje en dus is het belangrijk om je huis goed klaar te stomen voor je avontuurlijke kindje. Hoe je dat doet lees je in dit artikel.

Kruip eens door je huis

Het is belangrijk dat je echt eens goed gaat kijken laag bij de grond. Wat staat straks allemaal op reikhoogte? Waar kruipen ze tegenaan? Denk bijvoorbeeld aan stopcontacten dicht bij de grond. Het is het beste als je deze afdekt en daar is gelukkig een makkelijke oplossing voor: stopcontact beveiligers. Let verder op of er planten of glaswerk op reikhoogte staan en kijk of er scherpe randen zijn waar ze zich aan kunnen bezeren.
Het is verstandig om altijd iets vooruit te blijven denken: zorg dat je maatregelen hebt getroffen voordat je baby begint te kruipen.

Zorg ervoor dat je kind veilig speelt

Kijk voordat je speelgoed koopt voor je kinderen altijd goed naar de leeftijdsindicatie op het product: dit is een goede maatstaf. Let alsnog op met touwtjes, koordjes en knoopjes en let op dingen waarin hun vingertjes in de knel komen. Verder is het belangrijk om zo veel mogelijk kleine onderdelen te vermijden in verband met stikgevaar. Alles kleiner dan vier centimeter is niet geschikt.

Voorkom ongelukjes

Vooral in de keuken gebeuren vaak veel ongelukken met kinderen, maar dat is makkelijk te voorkomen. Het is bijvoorbeeld erg makkelijk om beveiliging te kopen voor de fornuisknoppen. Zo voorkom je dat je kindje opeens het gas aan draait. Iets wat daarop lijkt is het beveiligen van je oven. De buitenkant kan vaak erg heet worden en daarom is het verstandig om een voorzet-ovenruit aan te schaffen zodat het onmogelijk is je er aan te branden. Verder is het handig om schoonmaakmiddelen hoog weg te zetten, zodat ze er niet makkelijk bij kunnen.

veilig, veiligheid, kindje, kruipen

Veiligheid in huis

Iets wat iets minder voor de hand ligt is het letten op inbraakbeveiliging. Dit is natuurlijk altijd van belang, maar zeker ook als je weerloze kinderen hebt. Er zijn verschillende manieren om je huis te beveiligen en de makkelijkste daarvan is het hebben van een sensor met licht bij je voordeur. Op deze manier zet je dieven in de spotlights en dat schrikt af. Belangrijk bij een babykamer is dat je zorgt dat er niet direct onder het huis kliko’s staan of andere dingen die een makkelijke opstap zijn naar de bovenverdieping. Wil je echt compleet veilig zijn, kies er dan voor om te beveiligen met glas. Neem bijvoorbeeld een raamboom of een combi-raamuitzetter om verzekerd te zijn van dat het raam van je kinderkamer niet open te breken is.

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *