mamablog, stoere scheepslamp, batboy, industriële

Industriële lampen

Bij een industriële inrichting horen natuurlijk ook stoere, robuuste lampen. Helaas hebben Nick en ik een totaal andere smaak, maar over de stoere scheepslamp waren we het snel eens.

Verlichting

Langzaam maar zeker begint de inrichting er bij ons thuis op te lijken. Het is niet makkelijk om van een landelijke inrichting naar stoer en industrieel te gaan, maar we zijn al een heel eind.

Verlichting is erg belangrijk en hoewel de verlichting in de woonkamer klaar is, geldt dit niet voor de rest van het huis. In de keuken hadden wij alleen tl verlichting boven het aanrecht. De plafondlamp heb ik verkocht, want die vond ik zo lelijk, dan had ik liever geen lamp. Niet heel erg slim van mij, maar op een gegeven moment raak je er wel aan gewend.

In de hal voor hing een kanten lamp, maar dit past totaal niet meer bij de rest van de inrichting en was eigenlijk een doorn in het oog voor mij.

industriële, mamablog, batboy

Industriële lampen

Tijd voor verandering en bij Direct Lampen zijn we goed geslaagd.

Nick en ik passen qua smaak totaal niet bij elkaar. De landelijke inrichting vond hij helemaal niks, maar nu we over zijn gestapt naar een stoere en industriële inrichting zijn we het wel vaker met elkaar eens.

We keken samen naar hanglampen en tot mijn grote verbazing kozen we bijna dezelfde lamp uit. Onze hal is lang en smal en daarom kozen we voor een niet al te grote lamp.

Uiteindelijk gaf mijn keuze de doorslag en hebben we gekozen voor een stoere, betonkleurige scheepslamp.

industriële, mamablog, batboy

Stoere scheepslamp

Deze stoere scheepslamp ‘Quarry’ is van metaal en heeft een doorsnee van 21,5 cm en is 35 cm hoog. De stoere details zorgen voor een robuuste uitstraling.

De scheepslamp is voorzien van een ketting waarmee je hem kan ophangen. De lengte moest wel ingekort worden, maar dit is eenvoudig zelf te doen. De kabel heeft dezelfde kleur als de lamp.

industriële, mamablog, batboy

mamablog, batboy, industriële

Het lijkt alsof de lamp verweerd en oud is en al jaren ergens heeft gelegen. Een super gave lamp en echt een eyecatcher voor de hal.

mamablog, batboy, industriële

Plafondlamp in de keuken

Zoals ik al zei hadden we geen plafondlamp meer in de keuken. Alhoewel ik een hanglamp ook heel gaaf vind voor in de keuken hebben we toch gekozen voor een plafondlamp, omdat dit voor ons wat praktischer is.

We waren het wederom snel eens over de soort lamp, maar toch kozen we weer net een iets andere. We zullen het wat dat betreft wel nooit met elkaar eens worden 😉 .

Uiteindelijk koos ik voor de ronde rooster plafondlamp van het merk ‘Lumidem’ in de kleur grijs met een doorsnee van 24 cm.

De lamp heeft een vintage uitstraling en heeft net als de scheepslamp een betonlook en is van metaal. Door het geraamte voor het geribbelde glas krijgt de lamp de industriële uitstraling.  Hij is super gaaf en zo heeft de keuken ook een stoere uitstraling gekregen!

industriële, mamablog, batboy

Hebben jij en je partner dezelfde smaak qua inrichting? Wie geeft meestal de doorslag?

Misschien vind je dit ook interessant:

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 8 Comments
 1. Nicole Orriëns schreef:

  Oh wauw, veel mooier die industriële lamp inderdaad! Dat kanten lampje vind ik ook niet zo.

 2. Natalie schreef:

  Ik vind ze wel heel leuk staan, zelfs in een klassieker interieur! Vooral mooi omdat het metalen rooster ook terug komt in de plafondlamp!

 3. Nadia schreef:

  Owh wat gaaf zeg! Het past niet in ons huis qua interieur, maar vind het wel erg mooi. Mijn partner en ik liggen soms wel op één lijn en soms totaal niet…

 4. Ik vind het echt hele gave lampen. Een grote vooruitgang met wat er al hing! 😉

 5. ingrid schreef:

  wij zitten eigenlijk best wel op 1 lijn. gelukkig maar; net zo makkelijk.

 6. Manuela schreef:

  Die industriële lamp is enorm gaaf! Een groot verschil met wat er hiervoor hing haha. Maar denk dat je een goede keuze hebt gemaakt.

 7. Frederique schreef:

  Ik vind de scheepslamp heel gaaf maar ook de kanten lamp haha. Ik hou zelf erg van verschillende stijlen mixen en matchen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.