jongensmoeder, jongensmama, jongens, moeder, zonen

Een jongensmama zijn is niet zielig

Ik ben een moeder van drie zonen en dat maakt mij dus een jongensmama. De omgeving vind het blijkbaar zielig, want een moeder met alléén maar jongens daar moet wat van gezegd worden. Ik krijg de gekste vragen en opmerkingen te horen van mensen die het schijnbaar te doen hebben met een moeder met jongens.

Ik ben blij dat ik mama word genoemd

Zwanger zijn was altijd een wens van mij en drie kinderen ook. Helaas ging het allemaal niet zo makkelijk, maar dat wist ik natuurlijk niet van te voren. Ik zag mij echt voor me als moeder van kinderen, maar het leek erop dat het niet mogelijk was.

Na jaren hormoonbehandelingen mocht onze wens dan eindelijk in vervulling gaan: wij zijn een mama en papa geworden.

Een jongensmama

Dat drie kinderen een wens was die in vervulling is gegaan, hadden wij nooit durven dromen. Toen ik zwanger was van ons derde kindje wist iedereen in de omgeving dat de derde een meisje zou worden. Mijn gevoel zei echter iets anders: Ik word een jongensmoeder.

Het gevoel van een moeder is meestal ook de juiste en mijn gevoel liet mij niet in de steek. Ons plaatje was compleet met 3 gezonde kinderen.

De omgeving

Het lijkt wel of de omgeving het te doen heeft met een jongensmoeder. Mensen vragen wanneer de vierde komt, want de vierde wordt dan zeker een meisje. Nee, ik wil geen vierde en al helemaal niet om die reden.

Vreemde mensen spreken mij aan of ik nu in de bioscoop ben of in een tuincentrum wandel en dan stellen ze de gekste vragen:

 • Heb je drie jongens? Ja, dat zie je toch
 • Zo, allemaal jongens?
 • Aah, heb je alleen maar jongens? Verwen je mama dan wel een beetje? En ze keek Deon aan, de dame achter de kassa in de bioscoop. Wat moet hij wel niet gedacht hebben? Net alsof het iets heel verschrikkelijks is dat mama jongens heeft. Ja, hoor ik krijg elke morgen ontbijt op bed.
 • Had je niet graag een meisje gewild? Toen deze brutale vraag mij werd gesteld stond ik perplex en was boos tegelijk. Hoe durf je zoiets te vragen?
 • Hoeveel kinderen heb je? Ik heb drie jongens. DRIE JONGENS?

Zouden mensen deze vragen ook stellen aan een moeder met drie meiden?

Een jongensmoeder is niet zielig

Een jongensmoeder zijn is niet zielig. Ik ben er blij mee en zie alleen maar voordelen ook voor later 😉 .

 • Helpen met boodschappen tillen, want jongens zijn natuurlijk veel sterker dan meisjes
 • Als er iets gedaan moet worden in huis (een mannenklusje) kan ik altijd beroep doen op één van de jongens
 • Ik hoef nooit mijn kleding of schoenen uit te lenen
 • Mijn make-up is en blijft van mij, daar zit niemand aan
 • Ik hoor nooit gezeur over ”ik heb niks om aan te trekken”
 • Geen gejank om klitten in het haar of dat de vlecht te strak is gevlochten
 • Geen getreuzel, omdat het haar nog gedaan moet worden, jongens zijn veel sneller klaar
 • Als je ergens bent en je moet nodig naar de wc, dan is het handig dat je alleen jongens hebt, want daar is de rij nooit zo lang 😉

 

Zie, een jongensmama is niet zielig en ik heb er ook totaal geen problemen mee. Geen paniek, ik kan ze aan die stoere jongens van mij. Ik heb er meer problemen mee dat de buitenwereld er zoveel moeite mee heeft en dan ook nog van die stomme opmerkingen maakt. Ok, misschien is het dan een beetje zielig (voor mijn portemonnee) dat ze altijd snel gaten in hun broek hebben en ik om de haverklap nieuwe broeken moet gaan kopen, maar dat is nu toch mode.

Ik ben gezegend met mijn drie ventjes en ben er trots op dat ik hun mama ben.

Lees ook:

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 3 Comments
 1. Barbara schreef:

  Ik vind jongens ook geweldig. Na 2 meiden werd ik zwanger van de derde en iedereen had zo zijn idee bij het geslacht van dit kindje. Het maakte ons niks uit. De meiden zijn ook geweldig leuk. Toen Liam geboren werd, waren er ook verschillende opmerkingen. Maar wij voelden ons zo rijk. Deze knul is echt een feestje, brengt met zijn fratsen zoveel lol in ons leven en hij houdt het drama van de meiden wat meer in balans. Laat iedereen maar denken wat ie wil, wij zijn blij!

 2. wil schreef:

  Tja, die opmerkingen zijn soms heel irritant. Inmiddels zijn ze allemaal volwassen, maar ik heb dus 4 zoons. Toen de jongste geboren werd was het net alsof ik hem continue moest verdedigen. Want wat een commentaar en wat was ik juist trots!

 3. wil schreef:

  Tja, die opmerkingen zijn soms heel irritant. Inmiddels zijn ze allemaal volwassen, maar ik heb dus 4 zoons. Toen de jongste geboren werd was het net alsof ik hem continue moest verdedigen. Want wat een commentaar en wat was ik juist trots!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.