bioscoop, kleine kinderen, kinderen

Tips voor de eerste keer met je kindje naar bioscoop

Naar de bioscoop is voor kinderen een leuk uitstapje, maar is het ook ideaal voor hele jonge kinderen die maar moeilijk een lange tijd kunnen (stil)zitten? Met deze tips word de eerste bioscoop ervaring een geslaagd dagje uit.

Bioscoop met kleine kinderen

Onlangs gingen wij met onze drie jongens naar de bioscoop om daar de film Masha en de beer 2 te zien. Voor Sten (5 jaar) en Brent (3 jaar) was dit hun eerste film op het grote witte doek en ik was erg benieuwd hoe zij het zouden ervaren en of het wel ideaal is voor Brent, want kleine kinderen kunnen nog niet zo heel lang stilzitten.

De Kleuterbios is ideaal voor (kleine) kinderen. Ze worden verwelkomd met ranja en wat lekkers en mogen een mooie kleurplaat kleuren. Zo zijn ze al helemaal in de stemming voor de film.

kleine kinderen, masha en de beer

De jongens vonden het erg leuk en ze waren ontzettend trots op hun filmdiploma, wat een mooie afsluiter is voor een geslaagd bioscoopuitje! Zelf hebben wij ook kunnen genieten en Brent hield het goed vol.

Tips voor de eerste keer bioscoop

Ga je voor het eerst met je kindje naar de bioscoop? Met deze tips word het een geslaagd dagje uit!

Kleuterbios

Is je kindje nog heel jong? Dan zou ik zeker gaan voor de Kleuterbios. Dit is speciaal voor kinderen van 3 tot 6 jaar en de film draait een uur. De lichten worden iets gedempt en het geluid is zachter dan bij een normale voorstelling. Na afloop ontvangt je kindje een echte filmdiploma!

Ochtendvoorstelling

Ga je voor het eerst met je kindje naar de bioscoop, maar wil je een film zien die ook voor de iets oudere kinderen geschikt is? Een ochtendvoorstelling is dan ideaal. Het is dan nog niet zo druk en je kindje is nog lekker fit.

Kijk samen de trailer

Om in de sfeer te komen en om te zien of je kindje de film ook bevalt, kun je samen naar de trailer kijken. Zo weet je kindje wat hij kan verwachten en hoe vaker hij de trailer ziet, hoe leuker hij het gaat vinden.

De plek

Reserveer van te voren kaartjes zodat je niet in de rij hoeft te staan. Met kinderen is het handig om niet helemaal in het midden te zitten, want ze moeten nog wel eens naar de wc en dan kan het best vervelend zijn als je telkens voor iedereen langs moet lopen tijdens de film.

Even lopen in de pauze

Is het pauze? Blijf dan niet zitten, maar ga even de benen strekken. Lang stilzitten is voor de meeste kinderen nog best lastig en de pauze is een mooi moment om even te gaan plassen en natuurlijk iets lekkers te halen voor als straks de film weer begint.

Iets lekkers

Met iets lekkers in de stoel is het altijd makkelijk vol te houden en dat niet alleen, het is ook iets gezelliger met wat te smikkelen onder de film.

bioscoop

Lees ook:

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.