jongens, onmisbaar, checklist

Handige checklist voor moeders met jongens

Er zijn bepaalde spullen die je niet kan missen in de babytijd. Maar deze dingen kun je niet missen als de jongens wat groter zijn. Hierbij een handige checklist voor moeders met jongens.

Uitzetlijst

Wanneer je zwanger bent, krijg je een hele lijst met spullen die je nodig hebt voor je baby. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van:

 • Een wieg of ledikant
 • Hydrofiel luiers
 • Luiertas
 • Kinderwagen
 • Maxi Cosi
 • Rompertjes
 • Kruik
 • Luiers
 • Babydoekjes
 • Billencrème
 • Commode
 • Box
 • Wipstoeltje
 • Speelgoed
 • Babyfoon

En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan, want de uitzetlijst is lang.

Zodra de babytijd voorbij is heb je van deze spullen niet meer alles nodig, alhoewel de hydrofiel-luiers bijvoorbeeld altijd handig zijn. Ik was in elk geval blij dat de box de woonkamer kon verlaten, want na bijna 6 jaar was ik hem wel zat.

Checklist

De babytijd zijn we voorbij en de jongens zijn nu ‘groot’, maar er zijn wél andere dingen die onmisbaar zijn in een huis met jongens. Hier een handige checklist met de meest belangrijkste benodigdheden.

Verkleedkleding

Een verkleedkist met verkleedkleding mag niet ontbreken. Hierin zitten enge pakken, superheldenkostuums of stoere outfits zoals een politie- of een piratenpak. Een wit laken is ook altijd handig voor in de verkleedkist, want hiermee zijn ze in een handomdraai een eng spook. Een masker mag trouwens ook niet ontbreken.

EHBO setje

Jongens zijn wild, zorg dat je altijd een EHBO kit klaar hebt staan. Al wil een kusje ook altijd heel goed helpen.

Petten

Zet je je jongens eenmaal een pet op dan kunnen ze nooit meer zonder. Altijd dezelfde pet is saai en de pet moet natuurlijk matchen bij de kleding van je zoon. Eén is dus niet voldoende en je zoontje wil graag kunnen kiezen.

Voorraad sokken

Een flinke voorraad sokken is erg handig. De voeten groeien snel en binnen no-time zitten er gaten in. Naast sokken is een voorraad broeken ook een must, want ook hier komen snel gaten in.

Vlekken verwijderaar

Kleding houden ze nooit lang schoon (of heel). Een goede vlekken verwijderaar voor al die hardnekkige vlekken is ook zeker geen overbodige luxe.

Speelgoed

Auto’s, LEGO , superheldpoppen, dino’s, gereedschap en speelgoedwapens. Hier zijn jongens dol op en vooral de wapens zijn bij jongens populair. Van katapult tot nerf pistool, dus zorg dat je dit in huis hebt, want voor jongens is dit onmisbaar. Daarbij weet jij als moeder natuurlijk alle namen van de soorten dino’s én automerken 😉 .

Lijm

Jongens kunnen soms erg ruw met het speelgoed omgaan en dan wil er nog wel eens wat kapot gaan. Lijm moet je dus in huis hebben, want mama kan natuurlijk alles maken.

Bescherming

Wild spelen en vechtspelletjes, daar kom je niet onderuit. Jongens moeten hun energie kwijt en ze zijn dol op stoeien. Het is dus verstandig om knie- en beenbeschermers én een gezichtsbescherming in huis te hebben (voor jezelf 😉 ).

Insectenhotel

Het kan zomaar zijn dat je zoontje op een dag thuis komt met een spin, kevertje, regenworm of een pissebed die hij heeft gevonden en dit beestje wil hij graag als huisdier. Misschien vind je het niet zo’n leuk idee, maar houd in je achterhoofd dat deze beestjes makkelijk te verzorgen zijn. Wil je ze liever niet in huis? Dan is een insectenhotel ook erg interessant.

Gel

Voor het stoere kapsel van je zoontje een pot gel of wax. Zo blijft hun haar altijd goed in model.

Voorraad eten

Jongens kunnen bunkeren als beren. Zorg dus dat je altijd voldoende voorraad eten in huis hebt. Ze willen later graag net zo groot en sterk worden als hun stoere papa.

 

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.