papa, huisvader, jongens

Wat als papa voor één dag thuis is

Of het nu gaat om veters strikken of om de knoop van de broek dicht te maken, meestal is het mama wat de jongens roepen. Ook al ben je niet in de buurt en papa wel, dan nog vragen ze jou om wat te drinken terwijl je op de wc zit. Maar stel je nou eens voor als je voor één dag met je partner zou ruilen, hoe zou het er dan aan toe gaan?

 

Papa voor één dag thuis

Wat als papa voor één dag thuis zou zijn? Tuurlijk zou hij het redden, maar wedden dat hij blij is als jij er weer bent? Logisch dat ze vaker naar mama vragen, aangezien ik altijd bij de jongens ben en papa 6 dagen in de week werkt, maar ik stel mij dan zo voor dat het op een normale doordeweekse dag zo zou gaan:

Aankleden

De kleding wat de jongens aantrekken voor school, leg ik de avond van te voren al klaar. Nick zou hier uiteraard niet aandenken met gevolg dat ze nog steeds in hun pyjama zitten terwijl ze al lang onderweg naar school zouden moeten zijn. Op de fiets met drie jongens is te veel werk en duurt te lang dus pakt hij de auto en komen ze nét op tijd aan.

Ontbijt

Vaak eten de jongens ’s morgens cornflakes, maar het vinden van de schaaltjes is al moeilijk, laat staan de cornflakes. Een tosti is dan sneller gemaakt of ze pakken zelf iets wat voor de jongens volstaat als een goed ontbijt.

papa, huisvader

Van wie is dit?

De ranja kan hij niet vinden en hij weet ook niet welke beker van wie is met gevolg dat de jongens elkaars beker hebben en ze niet uit die beker willen drinken. Nu zitten ze met z’n allen op de bank Netflix te kijken en te lurken uit een fles cola.

Geen gel

Geen ingewikkelde kapsels, want voor jongens is een beetje gel al voldoende. Hij haalt zijn grote handen door de pot met gel en maakt funky kapsels. De volgende dag zit hun haar nog net zo, want uiteraard heeft hij te veel gel gebruikt.

Mac Donalds

Hij zou gek worden van de vragen:

 • Ik heb honger
 • Waar is mama?
 • Mag ik wat drinken?
 • Waar is mama?
 • Ik wil iets lekkers
 • Waar is mama?
 • Waar is mijn LEGO?
 • Waar is mama?
 • Wanneer gaan we eten?
 • Waar is mama?
 • Waar zijn mijn potloden?

Over het avondeten heeft hij nog niet nagedacht en aangezien hij geen flauw benul heeft hoe je aardappels moet koken rijd hij met de kinderen naar de Mac. Scheelt ook weer afwas.

Doof

Op de één of andere manier horen ze het gewoon niet, net zoals de meeste mannen ’s nachts niet horen dat de baby huilt, hoort hij ook niet dat er iemand op de wc zit te roepen dat hij klaar is met poepen. De gevolgen kunnen dramatisch zijn.

batboy

Naar bed

Zodra hij iemand ziet gapen denkt hij dat het bedtijd is en hij begint logischerwijs met de jongste. De pyjama’s kan hij niet vinden dus pakt hij maar iets schoons uit de kledingkast. Misschien wel iets wat ze de volgende dag ook naar school aan kunnen?

Niet lezen, maar stoeien

Er wordt geen verhaaltje voorgelezen, maar een potje gestoeid op bed. Daarna geeft hij ze een welterusten kus waarna de jongens helemaal rood zijn om hun mond van de stoppels van zijn twee dagen oude stoppelbaard.

Lees ook:

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.