inspiratie, weekmenu

Inspiratie voor een weekmenu

Het is altijd zo lastig om te bedenken wat je op tafel moet zetten en helemaal als je lastige eters hebt. Ik ben altijd erg nieuwsgierig wat er bij een ander ’s avonds op het bord ligt en daarom deel ik ons weekmenu, misschien doe je inspiratie op.

Lastige eters

Mijn jongens zijn lastige eters en zitten vaak met lange tanden aan tafel. Ik maak ze niet blij als ik ze roep om aan tafel te komen en met lange gezichten kijken ze naar hun bord. Ze beginnen vaak met een smoesje als ‘zere buik‘, ‘ik heb geen honger‘ of ‘dat lust ik niet‘, maar toch moeten ze het proberen. Er zijn natuurlijk dingen die ze echt niet lekker vinden, maar als je het nooit probeert weet je het ook niet.

Ik vind het altijd wel handig om te weten wat we de hele week gaan eten, maar eigenlijk maak ik nooit een weekmenu. Er zijn wel vaste dagen zoals maandag en vrijdag dat we wekelijks herhalen, want dat is wel zo makkelijk.

Maandag ovenschotel

Een ovenschotel eten we vaak op maandag. Dit is altijd een drukke dag en echt tijd om te koken heb ik dan niet. Een ovenschotel kan je al mooi van te voren bereiden en dit doe ik meestal ’s morgens. Als we thuis zijn kan het dan ook meteen in de oven.

Om het zo eenvoudig mogelijk te maken en om ervoor te zorgen dat het te veel tijd kost, koop ik kant en klare aardappelschijfjes waar al een sausje doorzit. Voor de vulling gebruik ik gehakt en groente. De groente wissel ik steeds af.

Deon maak ik hier niet blij mee, want hij lust geen ‘harde’ aardappels.

Dinsdag Hollandse pot

Lekker gekookte aardappels met jus, groente en een stukje vlees. Sten vind aardappels met jus heerlijk en kan er aardig wat op. De aardappels kook ik in de magnetron, ideaal!

Qua groente vind ik het wel lastig, maar worteltjes, haricots verts of spinazie gaat er bijna bij iedereen wel in. Rode kool vind ik erg lekker, maar dat lust Deon weer niet dus maak ik andere groente voor hem klaar.

Het liefst eten ze alles gescheiden en mag het elkaar (vooral bij Deon) niet raken. De jongens kijken altijd heel smerig naar mijn bord, want ik ben een prakker. Met een stamppot maak ik ze dus niet blij.

Woensdag gebakken aardappels

Heerlijk die gebakken aardappels. Dit eten we vaak met rauwkost en vis of een cordon blue. Ook hier maak ik Deon weer niet echt blij mee. ”Ik zei toch dat ik geen harde aardappels lust”. Ik schep er wel een paar op zijn bord, maar niet te veel. Daarbij eet hij graag garnalen, tomaat en komkommer.

Sten eet graag rauwkost en wil er ook graag sla en augurk bij. Garnalen lust hij niet dus maak ik voor de andere twee jongens vissticks.

Wij aten vroeger bij mijn moeder elke woensdag rijst met tomaat of met ragout. Mijn broertje en ik vonden het heerlijk, maar mijn jongens kan ik er jammer genoeg niet echt blij mee maken.

Donderdag

Op donderdag weet ik niet meer wat ik moet gaan maken. Heel gek is dat, maar elke donderdag is het weer raak. Vaak bedenk ik op het laatste moment iets en dat wordt dan meestal gekookte aardappels met kip. De jongens zijn dol op kippenpoten en kluiven er aardig wat af. Soms koop ik ook wel twee halve hanen voor in de oven en daar blijft dan niet veel van over.

Qua groente is broccoli uit de oven erg lekker, een hartige taart of gevulde courgette, maar dat vinden de jongens dan weer niet lekker. Die groente blijft een probleem.

Vrijdag pasta

Met spaghetti op het weekmenu kan ik de jongens wel blij maken. Vaak eten we dit op vrijdag. Deon heeft zijn spaghetti het liefst zo simpel mogelijk en daar mag eigenlijk niks inzitten alleen spaghetti met kaas.

De spaghetti wissel ik af met lasagne wat de jongens ook graag eten.

weekmenu, inspiratie

Zaterdag ei

In het weekend doe ik niet zo moeilijk. Tomatensoep, een boterham met gebakken of gekookt ei (in de waterkoker), pannenkoekenwentelteefjes , een aardappelpannenkoek wat een ideale weekendhap is of een pizza. Een beetje een rommelige dag, maar wel lekker.

Zondag ‘Red jezelf dag’

Op zondag kook ik helemaal niet. Mijn moeder geloof ik ook niet, want ‘red jezelf dag’ is vroeger ontstaan door mijn broertje. Hij was toen zo kwaad dat er ‘geen eten’ was en zei toen: ”Is het vandaag red jezelf dag ofzo?!”. Bij mij is die dag er altijd ingebleven en dat bevalt me prima!

We eten vaak restjes, gooien iets in de airfryer of maken een broodje hamburger. Soms bestellen we iets zoals chinees of döner en als Nick zin heeft maakt hij zijn favoriete gerecht: wraps. Ook erg lekker, maar ook dat lust Deon niet. Hij eet dan alleen de vulling en dat is kip, daarbij eet hij wel graag tomaatjes.

Weekmenu

Zoals je ziet komen we de week aardig door met ons weekmenu, maar ik blijf het een drama vinden om elke dag maar weer te bedenken wat we nu weer eens moeten eten.

weekmenu, inspiratie

Wat eet jij meestal in het weekend, kook je dan graag? Maak je een weekmenu of bedenk je het per dag?

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 2 Comments
  1. Van Hollebeke Ingrid schreef:

    Ik. Bedenk per dag,als alleenstaande heb je vaak geen zin om te koken,want je eet alleen en vind het de moeite niet,ik maak vaak soep met balletjes en dat is eten en drinken
    En dan heb ik dagen dat ik veel kook en met de overschot er iemand mee plezierwant sowieso is er altijd over
    En dat ik voor ik alleen was dagelijks iets maakte uit de Colruyt kookboeken

  2. G.T. schreef:

    Ik maak een weekmenu. Ik kook regelmatig extra en doe dat in de vriezer, zodat we op werkdagen ook snel kunnen eten als we thuis zijn. Maar dat vergt wel wat extra planning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.