rijst, rijst met tomaat, zilvervliesrijst

Makkelijke weekend hap : rijst met tomaat

In het weekend kook ik meestal niet, maar ik wil ze wel een ( redelijk ) gezonde maaltijd geven. Rijst met tomaat is snel klaar en dus een ideale weekend hap! Daarnaast is er nog een andere lekkere variant die ook snel klaar is dus ideaal voor het weekend!

Rijst met tomaat

Mijn moeder maakte dit vroeger altijd elke woensdag voor ons en ik vond ( vind het trouwens nog steeds ) erg lekker.

Je hebt slechts 4 ingrediënten nodig:

 • Zilvervliesrijst
 • Tomatensoep in poedervorm
 • ( Magere ) rookworst of knakworst
 • Ei

rijst, rijst met tomaat

Zilvervliesrijst is heel erg gezond. Er zit veel meer vitamine in dan in witte rijst. Witte rijst bevat helemaal geen vezels en dat is erg belangrijk voor de spijsvertering. En van witte rijst wordt je sneller dik, omdat door het gebrek van voedingsstoffen en vezels slecht verteerd wordt. Alles wat erin zit wordt omgezet in suiker en opgeslagen als vet.

Ei is rijk aan mineralen en vitamine, o.a. vitamine D.

Bereidingswijze:

 • Kook de rijst. Ik kook het altijd in de magnetron. Het is snel en makkelijk en je hoeft niet te wachten totdat het water kookt in het pannetje. Je hebt geen rijst wat aanbrand in de pan en je hoeft de zware, hete pan niet af te gieten. Tegenwoordig staat er op de pakjes rijst precies hoeveel water erbij moet en hoe lang in de magnetron.
 • De tomatensoep in poedervorm aanlengen met water tot de juiste dikte. Zorg ervoor dat het niet te dik is anders is het te zoutig.
 • Voor extra smaak kleine stukjes ( magere ) rook- of knakworst door de saus roeren.
 • Het ei rullen en door de saus roeren. Het ei neutraliseert het zout en is een gezonde toevoeging.
 • Klaar!

Rijst met ragout

Een andere lekkere variant is rijst met ragout, heerlijk smeuïg! Voeg hier doperwtjes bij en je hebt weer een lekkere hap voor het weekend. Doperwten zijn erg gezond en bevatten veel voedingsvezels, vitamine C, kalium, ijzer, B-vitamines en foliumzuur.

Heb je rijst over? Dit kun je gewoon invriezen voor de volgende keer.

Ik hoop dat jullie er net zo van genieten als wij! Eet smakelijk.

Welke maaltijden maak jij met rijst?

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 2 Comments
 1. Marie de Jonge schreef:

  Wat een makkelijk recept zeg! Ik ga het zeker eens uitproberen wanneer ik weinig tijd heb om te koken. Ik heb altijd wel rijst en knakworsten in huis. Ook ben ik benieuwd of mijn kinderen het lekker vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.