mamablog, batboy, rijst met tomaat

Rijst met tomaat

In het weekend kook ik meestal niet, maar ik wil ze wel een ( redelijk ) gezonde maaltijd geven. Rijst met tomaat is snel klaar en dus een ideale weekend hap!

Rijst met tomaat

Mijn moeder maakte dit vroeger altijd elke woensdag voor ons en ik vond ( vind ) het erg lekker; rijst met tomaat.

Je hebt 4 ingrediënten nodig:

  • Zilvervliesrijst
  • Tomatensoep in poedervorm
  • ( Magere ) rookworst of knakworst
  • Ei

Zilvervliesrijst is heel erg gezond. Er zit veel meer vitamine in dan in witte rijst. Witte rijst bevat helemaal geen vezels en dat is erg belangrijk voor de spijsvertering. En van witte rijst wordt je sneller dik, omdat door het gebrek van voedingsstoffen en vezels slecht verteerd wordt. Alles wat er in de witte rijst zit wordt omgezet in suiker en opgeslagen als vet.

Ei is rijk aan mineralen en vitamine, o.a. vitamine D.

Bereidingswijze:

  • Kook de rijst. Ik kook de rijst altijd in de magnetron. Het is snel en makkelijk en je hoeft niet te wachten totdat het water kookt in het pannetje. Je hebt geen rijst wat aanbrand in de pan en je hoeft de zware hete pan niet af te gieten. Tegenwoordig staat er op de pakjes rijst precies hoeveel water erbij moet en hoe lang in de magnetron.
  • De tomatensoep in poedervorm aanlengen met water tot de juiste dikte. Zorg ervoor dat het niet te dik is anders is het te zoutig.
  • Voor extra smaak kleine stukjes ( magere ) rook- of knakworst door de saus roeren.
  • Het ei rullen en door de saus roeren. Het ei neutraliseert het zout en is een gezonde toevoeging.
  • Klaar!

Ik hoop dat jullie er net zo van de rijst met tomaat genieten als wij! Eet smakelijk.

Welke maaltijden maak jij met rijst?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *