liedjes zingen, mamablog, batboy

Draagbare radio met microfoon

Kinderen zijn dol op muziek. Het is gezellig en ze kunnen zich lekker uitleven door erbij te dansen en mee te zingen. Liedjes kunnen je opvrolijken, maar ook troosten. De jongens gingen liedjes zingen door de microfoon en dat is natuurlijk nog leuker.

Liedjes zingen

Samen zingen is erg gezellig. Wanneer we in de auto zitten en er is een leuk nummer op de radio dan gaat de volume knop omhoog en zingt iedereen mee. Ook word er ‘gedanst’ ( dan wel zittend ) in de autostoeltjes. Als we op plaats van bestemming zijn en het nummer is nog niet afgelopen dan blijven we in de auto zitten en zingen we mee tot het eind.

Ook thuis word er veel muziek geluisterd. Ik zet dan vaak een muziekzender op en dan gaan ze helemaal los op hun favoriete nummers. Deon maakt gebruik van de hele woonkamer en weet van gekkigheid niet meer wat hij doet. Sten doet natuurlijk gezellig mee en heeft helemaal een rood hoofd van het dansen.

Liedjes zingen door de microfoon met deze radio is dan ook erg leuk. Het word bijna ruzie wie er door de microfoon mag zingen.

mocrofoon, zingen, dansen, cd speler, muziek, radio, ontwikkeling, luisteren, meezingen

Meezingen door de microfoon

Je eigen stem horen

Sten vind het zo grappig om zijn eigen stem te horen en kan de microfoon maar moeilijk afstaan. Deon wacht ongeduldig en vind dat het nu eens zijn beurt is.

Popliedjes zijn leuk. Ik vind het grappig hoe Deon in het Engels zingt. Soms kan ik er geen touw aan vastknopen, maar hij heeft wel altijd de goede melodie en de juiste timing.

Het zijn niet altijd popliedjes wat we zingen. Ook kinderliedjes zingen we gezellig met z’n allen. Liedjes zingen is goed voor de taalontwikkeling en zo leert je kindje op spelenderwijs steeds meer nieuwe woorden. Wanneer Telekids aan staat en ‘Juf Roos’ gaat een liedje zingen laat Sten alles liggen waar hij mee bezig is en gaat voor de tv staan om mee te dansen.

Deon en Sten kunnen altijd zo genieten van muziek. Toen ze konden lopen begonnen ze ook al met ‘dansen’, zo grappig! Zodra kinderen muziek horen beginnen ze spontaan te bewegen, dat is een natuurlijk proces.

Muziek is heel goed voor de ontwikkeling:

 • Zintuigelijke ontwikkeling; kijken en luisteren
 • Emotionele ontwikkeling; ontwikkelen van creativiteit, zelfbewust zijn, leren over gevoelens
 • Motorische ontwikkeling; evenwicht, zich bewust zijn van hun eigen lichaam
 • Spraak- en taalontwikkeling

Muziek is belangrijk en je word er ( meestal ) vrolijk van. Baby’s luisteren heel aandachtig wanneer je een liedje voor ze zingt. Brent begint ook al aardig mee te bewegen ( wanneer hij in het wipstoeltje zit ) als de jongens aan het dansen zijn op muziek.

Welke liedjes zijn bij jullie favoriet? En op welke liedjes gaan/gaat jouw kindje(s) helemaal los?

Lees ook:

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 7 Comments
 1. Yvonne schreef:

  Muziek is inderdaad zo goed en zelf wordt ik er ook altijd helemaal vrolijk van.

  Ik ben dan ook super blij dat de regering dit ook ontdek heeft en dat scholen weer meer ruimte krijgen voor muzieklessen. Bij ons op school is een vaste muziekleraar, die er ook echt wat (veel) van af weet.

  Lekker door gaan met muziek maken en zingen met de kids!!

  • Batboy schreef:

   Ja doen we zeker!
   Ik vond muziek ook altijd erg leuk op school. En ik dacht dat ik altijd heel mooi kon zingen ( not ) haha

 2. Leonie van Mil schreef:

  Die van mij vindt het ook zo leuk als ik voor hem ga zingen. Vooral bij hoge noten gaat hij heel hard lachen.

 3. Shannon Sheila schreef:

  Ik zing heel veel met de kinderen. Mijn zoon vindt het heerlijk om samen te zingen. Dan wilt hij het liefst dat we het liedje van kinderprogramma’s zingen. Gelukkig vind ik dat net zo leuk hihi.

  • Batboy schreef:

   Daar word je zo vrolijk van: zingen! Gelukkig vinden die van mij dat ook zo leuk en hebben ze mijn smaak qua muziek haha

 4. Birgit schreef:

  Sem is vooral van de popliedjes. Demi danst op alles en ook de hele dag door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.