muziekles, blokfluit

Waarom muziekles leuk is

Muziek maken is erg leuk voor kinderen en heeft ook veel voordelen. Zo stimuleert het bijvoorbeeld de creativiteit. Nick en ik spelen beiden geen instrument, laat staan dat we noten kunnen lezen. Toch vind ik muziekles wel belangrijk en kreeg Deon een mooie kans om gratis op blokfluitles te gaan en kwam thuis met een blokfluit.

Muziekles

Muziekles heeft veel voordelen voor je kindje.

  • Helpt bij het ontwikkelen van de motorische vaardigheden.
  • Door groepslessen leren kinderen samen te werken en zich aan elkaar aan te passen.
  • Stimuleert geduld en discipline.
  • Goed voor het zelfvertrouwen

Zelf zijn wij helemaal niet muzikaal en hebben ook nog nooit een muziekinstrument bespeeld. Ik had vroeger wel een keyboard en een blokfluit en maakte mijn eigen muziek. Of het klonk geen idee, maar ik vond dat ik het best goed kon.

Ik wilde wel graag dwarsfluit spelen, maar het is er nooit van gekomen.

AG

Op de Grundschule van Deon zijn er verschillende AG’s (Angebote Grundschule) waar je je kindje voor op kan geven. Zo heeft hij bijvoorbeeld 2 uur in de week huiswerk maken op school en daarnaast kun je nog kiezen voor andere vakken. Dit leek mij voor Deon erg leuk en gaf hem op voor tuinieren, natuur ontdekken, knutselen en blokfluitles.

Het tuinieren leek hem helemaal niks. ”Ik wil niet met een stom harkje in het zand”. Maar ik had hem al opgegeven en daarbij leek mij een uurtje niksen op school niet ideaal.

Deze AG’s zijn gratis en als je je eenmaal hebt opgegeven ben je verplicht om er een half jaar aan deel te nemen.

Leuk

Het knutselen vind Deon erg leuk, maar hier zat hij al bij. De andere vakken waren nieuw voor hem.

De natuur ontdekken vind hij helemaal geweldig. Ze zijn naar een bos gegaan met een potje opzoek naar beestjes. Dit vind hij heel erg leuk om te doen en daarbij is het ook nog eens erg leerzaam.

Het tuinieren beviel hem eigenlijk ook wel. De kinderen hebben sla- en tomatenzaadjes geplant en er kwam geen harkje aan te pas 😉 .

De muziekles vond hij ook erg leuk en hij kwam thuis met een blokfluit. Hij heeft twee noten geleerd en speelde een lied voor mij. Sten kan het gefluit van ons niet aanhoren en bedekt zijn oren. Nu moet ik zeggen dat ik het eentonige liedje na één keer ook wel genoeg vond, maar het wordt vast alleen maar beter.

Blokfluit

Een blokfluit is ideaal als eerste instrument. Als Deon in de toekomst een instrument wil bespelen (hij had het al over een elektrische gitaar) is de blokfluit ideaal ter voorbereiding van het leren spelen op een ander instrument.

De AG’s op school vind ik echt een uitkomst, anders had ik hem waarschijnlijk nooit op muziekles gedaan. Nu kan hij ontdekken of hij het wel of niet leuk vind en of hij er überhaupt mee wil doorgaan.

Zit jouw kindje op muziekles?

Lees ook:

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Secured By miniOrange