sport, batboy, boksen, energie, jongenssport, sport

Sport voor jongens

Zomers hebben kinderen veel meer beweging, omdat ze dan lekker buiten voetballen, stoeien of aan het rennen zijn. In de wintermaanden hebben ze veel minder lichaamsbeweging en sport voor kinderen is heel belangrijk. Misschien  is het een idee om je kindje een sport uit te laten kiezen zodat hij al zijn energie kwijt kan. Wil je weten welke sport het beste bij je kindje past doe dan de sporttest.

Beweging

Door te bewegen houd je botten en spieren sterk en je gewrichten blijven soepel, veel bewegen is dus belangrijk. Als het mooi weer is pak je sneller de fiets en loop je ook vaker naar bijvoorbeeld de winkel of gezellig naar de speeltuin zodat je kindje zich daar heerlijk kan uitleven en zijn/haar energie kwijt kan.

Wintermaanden

In de wintermaanden hebben wij minder beweging. Ik pak sneller de auto en ik loop alleen wanneer ik Deon naar school breng. Een winkelcentrum kennen ze hier niet en de enige winkel die redelijk op loopafstand is, is een supermarkt.

Sport voor kinderen

Deon wordt in mei 5 jaar en dan gaat hij op zwemles. Ik vind het belangrijk dat hij eerst zijn zwemdiploma heeft en dan kan hij daarna (als hij dat leuk vind) op een sport. Ik vind zelf vanaf een jaar of 5/6 dat ze dan wel bij een sport kunnen, maar welke sporten zijn leuk voor jongens?

 • Vechtsport; judo, kickboksen
 • Balsport; voetbal, basketbal
 • Dansen; breakdance, hiphop

Natuurlijk zijn er nog zoveel andere sporten te bedenken, maar wil je weten welke sport het beste bij je kindje past dan kan je op de Sportkeuzewijzer een test doen die je helpt om een keuze te maken. Klik hier om naar de test te gaan (de test werkt niet met de mobiele telefoon).

Bij Deon kwam er (hoe kan het ook anders) een vechtsport uit.

Maar er zijn nog meer redenen waarom sport belangrijk is voor kinderen:

 • Het is goed voor de algemene en motorische ontwikkeling.
 • Ze leren omgaan met andere mensen en om samen te werken dus voor de sociale ontwikkeling.
 • Cognitieve ontwikkeling; waarnemen, verwerken (omgaan met teleurstellingen), denken, aandacht en concentratie.
 • Kinderen die op jonge leeftijd sporten zijn later ook nog veel actief.

Energie kwijt

Is ( of vind je) je kindje nog te jong om bij een sport te gaan en moeten ze toch hun energie kwijt dan is dit ook leuk:

 • Boswandeling. Ook al is het koud (zolang het maar niet hard regent) een boswandeling is gezellig en ze kunnen heerlijk rennen en opzoek gaan naar de Boze Wolf .
 • Indoor speeltuin. Crocky Land De kinderen vinden het super leuk om naar een indoor speeltuin te gaan en kunnen ook hier hun energie makkelijk kwijt. Of Speelparadijs Cowboy & Indianen (die trouwens 365 dagen per jaar is geopend).

Lees ook: Muziekles voor je kindje

Zit jouw kindje op een sport, welke? Met welke leeftijd is je kindje op een sport gegaan? Hoe zorg jij ervoor dat je kindje tijdens de wintermaanden zijn energie kwijt kan?

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 2 Comments
 1. Volgmama schreef:

  Momenteel doen mijn kinderen even niets extra, maar als we hopelijk een keer verhuisd zijn dit jaar gaan ze op turnen. Het aanbod is hier niet zo heel groot en voetbal beviel ons niet.

 2. Charel schreef:

  Ah ik vind het echt goed dat kindjes jong met sport in aanraking komen! is zo goed voor ze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.