voetbal, voetballen, voetbalspullen

Dit heb je nodig als je kind op voetbal gaat

Om te voetballen heb je natuurlijk voetbalkleding en -schoenen nodig, maar ook accessoires zijn belangrijk. Gaat  je kind op voetbal, maar weet je niet wat je nu precies nodig hebt? Lees hier welke voetbalspullen belangrijk zijn en ga zo goed voorbereid het veld op!

Een voetbalmoeder moet overal aan denken

Jongens en voetbal, daar kun je vaak niet omheen. Van de 3 jongens gaven geen van allen om voetbal, maar dat is sinds kort wel anders, want de middelste leeft nu helemaal voor voetbal. Zijn grote jongensdroom is een prof worden, net als vele jongens en meiden, en daar gaat hij dan ook helemaal voor! Van voetbalspelletjes tot het sparen van voetbalkaarten, alles draait bij hem om voetbal.

Zelf heb ik niet echt iets met voetbal en wist er dan ook helemaal niets vanaf, maar dat is sinds een paar weken helemaal veranderd; ik ben een heuse voetbalmoeder geworden. Ik ken zelfs namen van bekende prof voetballers en sommige voetbaltermen, want ik hoor de hele dag niks anders dan voetbal 😉 .

Schaf deze voetbalspullen aan

Als je denkt dat je met een voetbaltenue en voetbalschoenen klaar bent heb je het mooi mis, want er komt nog veel meer bij kijken. Hieronder een handige lijst voor aanstaande voetbalmoeders. Met deze voetbalbenodigdheden ga je goed voorbereid het veld op!

  • Voetbaltenue.
  • Scheenbeschermers.
  • Voetbalsokken.
  • Voetbalschoenen.
  • Trainingspak.
  • Thermokleding.
  • Sporttas.
  • Bidon.

Voetbaltenue

Wanneer je een voetbaltenue wilt aanschaffen is het belangrijkste natuurlijk dat het lekker zit en je kind zich er lekker vrij in kan bewegen. Kies voor licht materiaal dat niet zweet zoals polyester. Je kind kan zich hier lekker in bewegen, het voelt glad en zacht aan en is duurzaam.

Scheenbeschermers

Voor extra bescherming draag je scheenbeschermers. Dit is trouwens ook verplicht, want het voorkomt blessures. Het kan namelijk voorkomen dat je medespelers tegen je schenen trappen wat heel pijnlijk kan zijn. Draagt je kind scheenbeschermers voorkomt dit blessures. Het is in het begin wel even wennen om ze te dragen.

voetbalspullen

Voetbalsokken

Sokken houden je voeten warm en beschermen. Goede voetbalsokken zijn gemaakt van katoen.. Dit zorgt voor goede ventilatie, zodat je geen blaren of irritaties krijgt. Gewone sokken nemen minder vocht op dan sportsokken en zijn daarom ook niet geschikt om mee te sporten.

voetbalspullen, voetballen

Voetbalschoenen

Er zijn veel verschillende soorten voetbalschoenen. Dat komt omdat voetbal op verschillende ondergronden gespeeld kan worden zoals op gras, kunstgras of in de zaal. Voetbalschoenen hebben aan de onderkant noppen wat zorgt voor voldoende grip.

voetballen

Trainingspak

Een trainingspak is ideaal. Je trekt hem gemakkelijk aan over je voetbalkleding en is ook nog eens super comfortabel! Daarnaast houd een trainingspak je ook warm en is gemakkelijk om snel aan en uit te kleden.

Thermokleding

In weer en wind gaat voetballen gewoon door, ook in de koudere maanden. Thermokleding is dat ook echt een must! Draag een thermoshirt en -broek onder het voetbaltenue zodat je kind lekker warm blijft.

Bidon

Drinken is heel belangrijk, helemaal tijdens het trainer, want dan verlies je meer vocht. Neem daarom een bidon mee gevuld met water zodat je kind genoeg kan drinken tijdens en na de training.

Sporttas

Om al je voetbalspullen mee te nemen heb je tenslotte nog een sporttas nodig. Een goede sporttas bied genoeg ruimte voor al je spullen, hoe jouw sporttas eruit moet zien, hangt natuurlijk helemaal af van je wensen. Belangrijk is dat je tas stevig is, tegen een stootje kan en genoeg opbergruimte heeft voor je spullen. Er zijn veel verschillende soorten sporttassen verkrijgbaar en elke tas heeft zo zijn eigen voordelen. Bedenk goed wat jij belangrijk vind en waar jouw tas aan moet voldoen.

 

 

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.