drouwenerzand, batboy, parken, mamablog

Drouwenerzand alias Frikandellenland

Een gezellig pretpark in Drouwen in de Drentse gemeente Borger-Odoorn: Drouwenerzand of Frikandellenland, zoals mijn man het noemt.

Drouwenerzand ‘Frikandellenland’

Ik had er nog nooit van gehoord; Frikandellenland. Vorig jaar zijn we er voor de eerste keer geweest, maar toen regende het en dat was jammer. Nu gingen we weer en Deon was al helemaal enthousiast. Dus met z’n allen in de auto en op naar Drouwen. Het is vanaf ons huis zo ongeveer 55 minuten rijden.

Het zou niet gaan regenen, maar eenmaal onderweg begon het al te sputteren en het ging steeds harder regenen, hebben wij weer! ”Ach, straks klaart het wel weer op en gaat de zon schijnen”, zei Nick. En zolang we in de auto zitten is het ook nog niet zo erg dacht ik. Als het straks maar droog is. Deon zei nog: ”Als we in een cabrio zouden zitten hadden we nu een natte broek!”.

regen, reis, auto, pretpark, frikandel, drouwen

Veel regen onderweg

Entree prijzen

Gelukkig was het droog toen we aankwamen. Voor een ticket betaal je in het hoogseizoen € 13,70 ( 3 jaar en ouder anders betaal je € 12,70). Kinderen t/m 2 jaar zijn gratis. Met ons vieren waren we € 38,10 kwijt.

Er zijn heel veel leuke attracties, maar omdat het alweer begon te regenen zijn we eerst in de auto’s en draaimolen gegaan, want dan zaten we tenminste droog.

attracties, kinderen, pretpark, drouwenerzand, regen

Veel leuke attracties voor de kinderen.

Onbeperkt eten

Toen kregen we knaagjes in onze maagjes en zijn we naar binnen gegaan om wat te eten. Mijn man noemt Drouwenerzand ( zoals het pretpark eigenlijk heet ) ‘Frikandellenland’, omdat de entreeprijs inclusief eten en drinken is. Je kan daar zo vaak als je wilt je eigen eten pakken; patat, frikandellen, kroketten en (broodjes) hamburgers.

Er staan sausen en er ligt groente om je eigen broodje hamburger te maken. Ook de limonade is gratis ( ranja ) en kan je zelf pakken. Terwijl wij nog even aan tafel zitten te eten gaan de kinderen nog even in de Apenkooi spelen.

apenkooi, eten, drouwenerzand, patat, frikadel, kroket, hamburger

Het was nog lekker rustig in de apenkooi.

Ijs zo veel als je wilt

Na het eten hadden we ook nog zin in een ijsje. Het was gelukkig weer droog dus konden we weer naar buiten. Ook het ijs zit bij de entreeprijs inbegrepen en mag je zo vaak als je wilt een lekker softijsje met discodip ophalen.

drouwenerzand, softijs, eten, t

Heerlijk soft ijs.

De mannen genieten van hun ijsje.

mannen, eten, ijs, softijs, soft ijs

De mannen

Deon vond de botsauto’s het aller leukste. Hij kon er geen genoeg van krijgen om tegen iedereen aan te botsen en dan vooral papa en Sten! En bij de draaimolen ging hij opzoek naar een ‘enge’ om op te zitten.

drouwenerzand, pretpark, botsauto's

De botsauto’s waren bij Deon favoriet.

Helaas was het maar heel even droog en heeft het de rest van de dag geregend, heel erg jammer!

Nick wilde graag met Deon in het spookhuis, maar hij durfde niet zo goed. Uiteindelijk besloot hij toch om samen met Nick in het spookhuis te gaan, maar heeft de hele rit zijn ogen dicht gehouden.

spookhuis, Drouwenerzand, pretpark

Bij het spookhuis

Bij het souvenirwinkeltje ligt ook fruit wat je kan pakken en Sten is wel 3 keer naar binnen gegaan om een appel op te halen.

appels, pretpark, drouwen, drouwenerzand

Sten heeft wel 3 appels opgegeten!

Deon had liever een suikerspin, want dat heeft hij nog nooit gehad.

suikerspin, drouwen, drouwenerzand

Een heerlijke suikerspin

Waar is papa?

We waren allemaal best nat en besloten dat we nog in één attractie zouden gaan. Nick wilde ook nog in een attractie en wij gingen kijken, want dat was niet voor hele kleine kinderen. Ik was blij dat ik er niet in zat, want het ging best hard!

De attractie was afgelopen en wij stonden te wachten, maar er kwam geen papa? Ik zag zo ook niemand zitten en raakte lichtelijk in paniek. Niemand in de rij mocht ook instappen en ik had er een naar gevoel bij. Ik dacht dat hij door de snelheid misschien wel een hartaanval had gekregen en voelde mijn hart bonzen. Ik liep er snel omheen en daar zag ik Nick gelukkig zitten! De veiligheidsstang zat vast en hij kon er dus niet meer uit. Gelukkig duurde het niet zolang voordat er een specialist bij kwam en konden we weer met z’n vieren naar huis.

Attractie, drouwenerzand, drouwen

Nick zit vast.

Drouwenerzand is zeker voor herhaling vatbaar

Ondanks de regen hebben de kinderen toch heel erg genoten en gaan we er zeker weer een keer naartoe, als we er zeker van zijn dat het niet gaat regenen.

Er zijn heel veel leuke attracties voor jong en oud en je kan er zelfs nog pony rijden ( maar ik denk door het slechte weer stonden er dit keer geen pony’s ). Het is niet heel groot, maar je kan je er de hele dag wel vermaken. Je moet het een beetje zien als een grote kermis.

Bij het attractiepark is ook een bungalowpark, hotel en camping en de prijzen daarvoor zijn ( bijna ) allemaal inclusief entree van het attractiepark! Dus mocht je nog geen plannen hebben om naartoe te gaan in de vakantie, zal ik zeker eens een kijkje nemen in attractiepark Drouwenerzand .

Zijn jullie ook weleens in ‘Frikandellenland’ geweest?

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 2 Comments
  1. Leonie van Mil schreef:

    Wat een grappig pretparkje. Ik had er nooit van gehoord. Leuk en de prijs is ook niet zo duur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.