appelchips, airfryer, appels

Appelchips uit de airfryer

Wij hebben sinds kort een airfryer en had nooit gedacht dat ik er zoveel gebruik van zou maken. Deze keer maakte ik van appels appelchips, maar misschien is dit nu net iets wat je niet in de airfryer kan bereiden? Het leek zo makkelijk.

Airfryer

Sinds kort zijn wij in het bezit van een Philips airfryer XL en dit is toch echt wel ideaal. Naast frituren kun je er ook vlees in braden,  groenten grillen en zelfs taarten in bakken! Taarten heb ik er nog niet in gebakken, ik dacht te beginnen met iets ‘simpels’.

Naast groenten is het ook mogelijk om fruit te bakken voor een lekkere snack tussendoor. In plaats om dit in de oven te doen gebruikte ik de airfryer.

appelchips, airfryer

Appelchips

Een lekkere snack die eenvoudig te bereiden is, is appelchips. Hiervoor heb je maar twee ingrediënten nodig:

  • Appels
  • Kaneel

appelchips, airfryer

Bereidingswijze

Het schillen van de appels is niet nodig, je hoeft ze alleen maar even goed af te spoelen. Verwijder de klokhuis en snijd (of schaaf) daarna hele dunne plakjes en doe ze in een kom.

Het beste kun je gebruik maken van een mandoline, maar ik heb niet zo’n ding dus sneed ik dunne plakjes met de hand. Ik was verbaasd dat ze nog zo mooi en dun waren gesneden.

appelchips, airfryer

Bestrooi de appels met kaneel en bak ze in de airfryer.

appelchips, airfryer

Mislukt

Het moet heel eenvoudig te maken zijn, dus easy peasy voor mij. Ik zag mij al genieten van een schaaltje lekkere zelfgemaakte appelchips, maar helaas werkte dat in de praktijk helaas niet zo.

De eerste keer kon ik ze weggooien en was de hele keuken blauw van de rook. De appelchips was zwart en belandden in de prullenbak, zonde.

De tweede lichting zou beter gaan, maar helaas ook deze belandde in de prullenbak. Ik proefde nog even een chippie, maar spuugde het uit, omdat het nog een verbrand smaakje had en deed nog een laatste poging.

De derde lichting ging beter. Niet op 200 graden en ook niet op 180 graden dus. Dan maar op 100 graden. Vraag mij niet hoe lang ze er in hebben gelegen, maar ik denk zo’n 15 minuten.

Appels

Er waren al best veel appels doorgegaan dus besloot ik maar om nu één appel te gebruiken en een paar plakjes in de airfryer te leggen.

Het pingeltje ging af en mijn appelchips was klaar. Het was nog niet eens een handje vol.

appelchips, airfryer

Knapperig zijn ze wel. Ze hebben een beetje een zurige bite, maar mijn ding is het niet. Ik eet wel een appel uit het vuistje.

Tips

Helaas een mislukt recept, maar misschien heb jij een betere ervaring met fruit in de airfryer? Ik hoor het graag in de comments.

appelchips, airfryer

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 1 Comment
  1. Nicole Orriëns schreef:

    Wat een fijne review! Dit klinkt tenminste reëel en zoals het bij mij waarschijnlijk ook zou gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Secured By miniOrange