fruit traktaties,

De leukste fruit traktaties

Van 8-12 april 2019 is het de week van het schoolfruit. In die week gaan opa’s op scholen door het hele land voorlezen uit het kinderboek ‘De gezondste opa van Europa’. Voor kinderen is het belangrijk om fruit te eten en kennis te maken met verschillende soorten fruit. Zo heeft gezond trakteren op steeds meer scholen de voorkeur. Om te laten zien dat gezond trakteren niet altijd saai hoeft te zijn hebben we 9 leuke inspiratie ideeën voor fruit traktaties.

 

De gezondste opa van Europa

Het kinderboek ‘De gezondste opa van Europa’ van uitgeverij Lucht maakt kinderen spelenderwijs bewust van het belang van goede voeding en beweging. Uit Europees onderzoek blijkt dat 25% van de Nederlandse kinderen momenteel aan overgewicht lijdt. 

Het boek gaat over opa John en hij heeft een varkentje (Katharina) gekocht om een wedstrijd mee te winnen. Een varken kan volgens opa alleen een schoonheidswedstrijd winnen als hij lekkere dikke billen heeft. Gelukkig zijn varkens alleseters en haalt opa elke dag bij de bakker brood, gebak, koeken en gevulde speculaas die net over de datum zijn. Het varken vind alles lekker, net als opa John. Volgens zijn kleindochter Maaike is het helemaal niet zo gezond om jezelf zo vet te mesten en kan opa zich beter concentreren op een ander soort wedstrijd zoals sport.

In het boek staan ook nog lekkere recepten en leuke tips.

Ik heb het voorgelezen aan Deon (6 jaar), maar vind het niet echt geschikt voor jonge kinderen, omdat er best wel veel moeilijke woorden in staan. Zo is het verhaal niet echt makkelijk te volgen. Ik heb het zelf een beetje aangepast en in mijn eigen woorden verteld, zodat het makkelijk te begrijpen is.

Dit boek leert kinderen zelf na te denken over een gezonde levensstijl en dat het helemaal niet moeilijk of vervelend hoeft te zijn.

fruit, traktaties, fruit traktaties, de gezondste opa van europa

Fruit traktaties

Het is dus belangrijk om goed en gezond te eten en ook op school is dit belangrijk. Een kind heeft namelijk 150 gram groente en 2 keer fruit per dag nodig om goed te presteren. Volgens Schoolfruit heeft elk kind recht op structureel toegang tot gezonde voeding op school.

Trakteren op school is natuurlijk altijd leuk, maar het hoeft niet altijd snoep en koek te zijn. Van fruit kun je ook hele leuke traktaties maken en als ze er zo geweldig uitzien maakt het helemaal niet uit dat het geen snoep is. Met hulp van mijn collega bloggers stelde ik dit lijstje samen met de 9 leukste fruit traktaties.

Luchtballon traktatie

De luchtballon traktatie op de blog Joy from Joyce is makkelijk, omdat je zelf kan bepalen welke soorten fruit je wilt trakteren. Met een ballon, een bekertje, washi tape en een paar rietjes maak jij ook zo’n gezellige traktatie.

Traktatie voor in de wintermaanden

Is je kindje in de wintermaanden jarig? Deze kerstmannetjes op Elsarblog zijn een super leuke fruit traktatie!

fruit traktaties, fruit

Simpele traktaties voor baby’s en peuters

Op Go Or No Go heeft Linda hele leuke ideeën voor fruit traktaties voor baby’s en peuters. Vaak is het nogal lastig om iets te bedenken, maar deze traktaties zijn makkelijk te maken en ook nog eens erg grappig.

fruit, fruit traktaties

Dikkie Dik

Schattig deze Dikkie Dik traktatie van Maaike schrijft op. Hij is niet helemaal 100% fruitproof, maar een klein beetje snoep mag toch best?

fruit, traktaties, fruit traktaties

Peren egeltjes

Deze traktatie is niet voor de hele kleintjes geschikt in verband met de vele prikkertjes, maar wat een mooie creaties staan er op Thuisleven. Van peren maak je bijvoorbeeld deze schattige egel of een prachtige pauw. Bijna zonde om op te eten!

fruit, traktaties, gezond trakteren

Rupsje nooit genoeg

Ik denk dat de meeste kinderen ‘Rupsje nooit genoeg’ wel kennen. Op Supermoms staat een traktatie van deze hongerige rups en het leuke is, je kindje kan zelf ook nog helpen met het maken van deze leuke traktatie.

Minions

Een banaan gaat er bij de meeste kinderen wel in en deze Minions helemaal! Op My happy kitchen staat precies wat je nodig hebt om de Minions traktatie te maken.

fruit, gezonde traktaties

Coole mandarijnen

Op Mama duizendpoot staan deze coole mandarijnen. Het is misschien wel een beetje werk, maar het resultaat is erg leuk!

gezond, trakteren

Fruittaart

Wil je je graag uitsloven? Maak dan eens een fruittaart. Het is niet een snel, simpel en makkelijk recept, maar op Webkonijn staat eenvoudig uitgelegd hoe je hem moet maken.

fruit, trakteren, gezond

Winactie

Wil jij het boek ‘De gezondste opa van Europa’ winnen?

 • Like de Facebookpagina van Batboy of volg ons op Instagram.
 • Reageer hieronder (met een geldig e-mailadres) of op onze Facebookpagina en vertel welk stuk fruit bij jullie thuis favoriet is.

De winactie loopt van 18.03.2019 t/m 24.03.2019. Daarna wordt de winnaar bekend gemaakt.

Lees ook:

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 12 Comments
 1. emmy schreef:

  Wat een leuke ideetjes, ik probeer er zeker nog wat uit! Dank je voor het vermelden ook 🙂

 2. Natascha schreef:

  Wat een leuke verzameling van gezonde traktaties. Daar gaan we zeker een paar van uitproberen. De luchtballon heeft de kleine meid al eens getrakteerd (heb er voor elke luchtballon toen ballonhoesje genaaid) en het was absoluut een hit…aanrader dus (ook zonder ballonhoesje). Het rupsje maken we wel eens gewoon omdat het kan en omdat het leuk is. Het egeltje is denk ik het eerste wat we gaan maken, want die is wel erg schattig.

 3. Linda schreef:

  De mandarijn bij mijn zoon en aardbeien bij mijn dochter

 4. Gaby Andel schreef:

  Wat een super leuke traktaties! Hier eten we heel veel fruit. Aardbeien, rode en witte druiven zonder pit, rode bessen, watermeloen, appels met of zonder kaneel, mandarijnen zonder pit, sinaasappels, peren en bananen.

 5. Mira schreef:

  De appel wordt bij mij thuis verreweg het meeste gegeten

 6. Anita te Gussinklo schreef:

  Dat ziet er leuk en lekker uit.
  Ik doe graag mee en volg je ook via Facebook & Instagram.

 7. Marian B schreef:

  Fruit vinden ze hier over het algemeen gelukkig best lekker. Banaan en druiven zonder pit en in de zomer aardbeien zijn favoriet. Ik doe graag mee voor dit boek, leuke tips ook!

 8. Oma Will schreef:

  Mijn traktaties vroeger was nog snoep. Ik maakte snoeppoppetjes in het begin.
  Later mocht dat niet meer en werden het mandarijntjes, kleine banaantjes of kleine tasjes met druifjes.
  Nu wordt het veel leuker gedaan met al die leuke poppetjes, taarten en egeltjes. Zó leuk !
  Bij mij thuis zijn druifjes en stukjes zoete appel favoriet bij de kleinkinderen.
  Daar verwen ik ze veel mee.
  Heel graag doe ik mee voor het leuke boek: De gezondste opa van Europa.
  Ik heb geen Facebook en Instagram( om privéredenen), maar heb geliked en geloved op Bloglovin.
  Ik hoop ondanks dat mee te mogen doen.

 9. Linda Smeets schreef:

  Wat leuk! Bij ons is watermeloen de grote favoriet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.