aardbeien, plukken, manderveense, aardbei

Doen met je kids: aardbeien plukken

Zelf aardbeien plukken en ook nog lekker opeten? Bij de Manderveense Aardbei in Manderveen zijn de aardbeien echt verrukkelijk en de kinderen vinden het geweldig om te doen.

De Manderveense Aardbei

Ik kan wel zeggen dat aardbeien één van de favoriete fruitsoorten is van de jongens. Naast dat ze erg lekker zijn, hebben aardbeien een hoog vitamine C gehalte en daarbij kun je ze in verschillende gerechten bereiden. Normaal gesproken kopen we onze aardebeien in de winkel, maar hoe leuk is het om zelf je aardbeien te plukken en ook nog op te eten? Erg leuk is het dan ook om samen met je kind(eren) aardbeien te gaan plukken. Bij jou in de buurt is vast wel een fruitkweker waar je aardbeien kan plukken en dat is zo leuk om te doen!

Bij de Manderveense Aardbei in Manderveen kun je vanaf juni tot september aardbeien plukken. Naast aardbeien kun je er ook bramen, frambozen en rode bessen plukken, maar dit is natuurlijk afhankelijk van het seizoen.

De aankomst bij de Manderveense Aardbei is al erg gezellig met een heerlijk zitje in stijl.

manderveene aardbei, aardbeien

Er is een restaurant waar je binnen en buiten op het terras kan zitten en een winkeltje waar je allemaal lekkere aardbei producten kan kopen. Hier meldt je je ook als je aardbeien wilt gaan plukken.

winkeltje aardbeien, manderveen

Per persoon dien je een bakje mee te nemen (dit geldt voor kinderen vanaf 4 jaar) en je dient minimaal 500 gram te plukken. Wij kregen 4 bakjes mee en een briefje met informatie hoe je ze moet plukken. De jongens konden niet wachten tot het plukken kon beginnen.

aardbeien plukken, manderveen

Aardbeien plukken

Wij waren er rond een uurtje of 11.00 uur en het was al best wel druk, maar nog genoeg aardbeien voor ons. De jongens zochten de dikste en roodste aardbeien en het bakje vulde zich al snel. Voor de oudste twee was het plukken geen probleem ( 7 en 5 jaar), zij konden er goed bij.

aardbei, plukken

Voor Brent (3 jaar) was het iets lastiger aangezien de aardbeien best hoog hangen, maar het lukte hem toch om ze zelf te plukken.

manderveen, fruit, fruit plukken, manderveense

Super trots dat hij zijn eigen aardbeien heeft geplukt en zijn bakje is al aardig vol.

fruitkweker, fruit, manderveense

’s Morgens is een ideale tijd om aardbeien te plukken. Het is nog niet erg druk en ook niet te warm in de kas. Rijen vol met aardbeien en genoeg te plukken. Tussen het plukken door mag je er best één proeven (je moet ook wel weten of ze smaken natuurlijk), maar liever niet meer anders blijft er niet genoeg over voor de mensen die na je komen.

Ze zijn echt verrukkelijk en heel eerlijk, ik heb nog nooit zulke lekkere aardbeien gegeten, heerlijk zoet en sappig!

fruit, eten, aardbei, manderveense

Er gaat niet heel veel tijd zitten in het plukken. Binnen 10 minuten waren de bakken al goed gevuld en liepen we alweer met de bakjes naar de kassa.

fruit, plukken, eten gezond

De bakken worden gewogen en voor 4 heerlijke bakjes (niet helemaal vol) betaalden we €10,-. Nu konden we ervan gaan snoepen en dat hebben we zeker gedaan. Je kan er trouwens ook heerlijke aardbeienjam van maken!

aardbeien betalen

Aardbeien eten

Nadat we klaar waren hebben we heerlijk genoten op het terras van ijs en wafels met natuurlijk aardbeien en slagroom. Er is een speeltuintje waar kleine kinderen zich goed kunnen vermaken. Voor de twee oudsten was de speeltuin een beetje een tegenvaller. Het zou leuk zijn als de speeltuin iets uitgebreid wordt waar ook grotere kinderen zich kunnen vermaken.

wafels, ijs, manderveense

Al met al hebben we ons hier toch een klein uurtje vermaakt en het is zeker de moeite waard. Het ziet er super mooi uit, de sfeer is goed en de aardbeien zijn erg lekker.

Heb je al eens aardbeien geplukt?

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.