stoeien, mamablog, batboy

Typisch jongens: stoeien en wild spelen

Jongens houden van wild spelen. Lekker stoeien met je vader, dat vinden ze geweldig! Maar soms gaat het er zo hard aan toe, is dat wel goed?

Een stoeipartij

Nick kan nooit ‘normaal’ spelen met de jongens. Het draait altijd uit op een stoeipartij. Het gegil van Deon is volgens mij aan het einde van de straat nog te horen. ”Kan het niet iets rustiger?”, vraag ik dan. Maar na een paar minuten gaat het er weer net zo wild aan toe als daarvoor! Ik ben meestal bang dat de kinderen zich zeer doen. En als ze gaan stoeien vlak voor ze naar bed gaan ben ik bang dat ze niet meer kunnen slapen van de adrenaline.

stoeien, papa, batboy,wild, buiten, gras, vader

Gaat alles goed, papa?

Pas op voor de jongens

Deon vind het geweldig om lekker te stoeien. Nick moet zijn gezicht goed bedekken, want Deon knijpt in zijn wangen en prikt in ogen. Met zijn tanden op elkaar en al zijn energie stort hij zich op zijn vader. Maar Pas Op er komt er nog één aan en ook hij kent geen grenzen. Hij stort zich vol op zijn vader en haalt alles uit de kast.

oppassen, stoeien, papa, batboy, jongens, wild, gras, buiten, knijpen

Opgepast nog een gevaarte in aantocht.

Nu zijn het er twee tegen één en schijterd papa heeft al bescherming van kussens gezocht….

stoeien, papa, batboy, jongens, klieren, spelen

En nu kan je geen kant meer op papa!

Ook met mama stoeien

Ik stoei ook weleens met mijn jongens, maar niet zo wild zoals ze dat met hun vader zouden doen. Als we klaar zijn met stoeien staat mijn haar alle kanten op en heb ik zwarte ogen van de uitgelopen make-up. De jongens zijn ook weleens zo gemeen dat ze het op mij hebben gemunt en dan is het 3 tegen 1, ja dat verlies ik. Het gaat er veel te druk en te wild aan toe. Ik geef mij over en laat het stoeien dan weer over aan hun vader.

Stoeien is juist goed

 • Door stoeien leert je kindje het verschil tussen agressie en spel
 • Het is goed voor de band tussen ouder en kind
 • Doordat de kinderen worden uitgedaagd leert je kindje om dapper te zijn en risico’s te nemen.
 • Ze kunnen lekker hun energie kwijt
 • Ze krijgen er meer zelfvertrouwen door
 • Goed voor de motoriek
 • Ze ontwikkelen hun sociale vermogen

”Wij zijn de sterksten”

Ik laat de mannen lekker stoeien en dan ga ik heerlijk genieten in de zon van het uitzicht in een lekkere luie stoel. Ik moedig de kinderen aan, want ze moeten natuurlijk wel winnen!

jongens, stoeien, vader, batboy, papa, klieren

Kom op jongens!

Verloren

”Papa heeft verloren, wij zijn de sterksten!”, roept Deon. En ja nu zijn het nog twee jongens, maar wacht maar totdat Brent ook kan meedoen dan kan je Nick zijn gegil vast ook aan het einde van de straat horen!

Stoei jij ook weleens met je kind of laat je dat liever over aan hun vader? En gaat het er dan ook zo wild aan toe?

 

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 4 Comments
 1. […] Hoe wilder en gevaarlijker hoe beter! Jongens zijn dol op stoeien en het gaat er soms best hard aan toe! Maar maak je niet ongerust en wees niet bang het is juist goed voor jongens om te stoeien. Lees ook het blog stoeien. […]

 2. […] je een jongensmoeder dan kom je er niet onderuit; stoeien. Nu ze met z’n drieën zijn kunnen ze hun lol niet op! Hoe klein Brent ook is hij doet al […]

 3. […] gaat door merg en been, want papa houd niet op met kietelen en daarna wordt er nog even lekker gestoeid. ”Mama, mama help mij”. Natuurlijk red ik mijn jongens uit die sterke klauwen van Nick, […]

 4. […] wordt geen verhaaltje voorgelezen, maar een potje gestoeid op bed. Daarna geeft hij ze een welterusten kus waarna de jongens helemaal rood zijn om hun mond […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.