batboy, mamablog, vogeltje gevonden

Vogeltje gevonden

Wij hebben een jong vogeltje gevonden in de tuin en hebben nu dus een logé in huis. Deon vind het wel gezellig, maar je bent er wel druk mee. Dit moet je weten als je een vogeltje vind.

Vogeltje gevonden

Vorige week waren we lekker met z’n allen buiten. De kinderen zaten in de zandbak en Nick was in de tuin bezig. Ik wilde net een kopje koffie gaan drinken toen Nick mij riep. Ik dacht dat de zandtaartjes misschien klaar waren, maar er was toch iets anders.

“Misschien is zijn mama wel even boodschappen aan het doen”

Nick stond samen met de kinderen in het gras en ze keken ergens naar. ”Kijk eens wat hier ligt”, zei Nick. En daar lagen onder de boom in de warmte twee jonge vogeltjes. Eén vogeltje was al dood, maar de andere zat zo zielig stil te kijken dus heb ik hem opgepakt. “Wat ga je daarmee doen mama?”, vroeg Deon.  “We gaan het vogeltje even in een doos zetten”. ”Waarom?”. “Omdat hij alleen is”. ”Waar is zijn mama dan?”. ”Dat weet ik niet”. ”Misschien wel even boodschappen doen”, zei Deon.

vogeltje gevonden, mamablog, batboy

Deon vind hem erg schattig

Meenemen en verzorgen

Tja en wat moeten we nu met een vogeltje? Laten liggen is zielig, dan gaat hij dood van de hitte of de poes eet hem op, dus ik moest het vogeltje wel meenemen. Ik denk dat het een mereltje is, maar zeker weten doe ik het niet. Even op internet gekeken wat je zo’n beestje te eten moet geven. Ik zag mezelf al door het zand wroeten opzoek naar wormen, maar wat moet dat moet.

Wormen mag je ze niet geven, althans niet zo heel, dan moet je de kop eraf knippen, want dan kunnen ze door de maagwand heen eten en dan is je vogeltje dood. Dit vogeltje is al wel wat ouder, maar ik neem het risico niet dus dan maar even geen wormen.

Ze hebben eiwit nodig dus: eieren koken. Een prakje van ei, beschuit en water en dat op je vingertopje doen en zo het vogeltje voeren. Kattenbrokjes weken kan ook. Beide heb ik in huis dus ben ik maar meteen aan de slag gegaan.

Deon vind het vogeltje erg schattig en gaat elke keer mee om te kijken hoe het vogeltje eet.

”Het lijkt wel een colaflesje”.

vogeltje, voeren, baby vogeltje gevonden, beschuit, ei, eiwitten, batboy, veel poep

Samen het vogeltje voeren

Veel poep

Het vogeltje moet heel vaak gevoerd worden en poept ook ontzettend veel ( alsof ik nog niet genoeg poepluiers moet verschonen 😉 ). Toen Deon de vogelpoep zag zei hij: ”Ha, die poep lijkt wel een colaflesje” ( zo’n snoepje ). Ach ja als ik het zo op de foto bekijk is het wel goed bedacht 🙂 .

Ik had niet gedacht dat het vogeltje nog zo lang zou leven, maar hij is aardig bijgekomen en herkent mijn stem ook al, best grappig. Als hij mij hoort begint hij meteen te piepen. Ik heb gelezen dat je ze vrij kan laten als ze schuw worden. Dus zo lang zal het vogeltje bij ons blijven.

batboy, vogeltje, babyvogel, voeren, eiwitten, wormen

Deon samen met het vogeltje

Ik zal wel meelwormen moeten halen, maar ik vind die dingen zo smerig dat ik het eigenlijk niet ‘durf’ te geven. Deon vind het leuk een ‘logé’ in huis, maar ik ben er wel mooi druk mee!

En ja hij is toch best schattig ( als hij niet zoveel zou poepen )? Heb jij wel eens een vogeltje gevonden?

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 6 Comments
 1. Nathalie schreef:

  Wat schattig en wat goed dat jullie het vogeltje een nieuwe kans geven!

 2. Saar schreef:

  Wat ben je goed bezig! Gaaf hoor!

 3. Oh – zo cool voor Deon ook hè!

  Belangrijk, leren voor beestjes zorgen!

  • Batboy schreef:

   Ja, Deon vind alle beestjes lief en is ook helemaal niet bang voor dieren ( behalve die steken dan ). Zeker leuk voor Deon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.