beschuit met blauwe muisjes, jongensmoeder, jongens moeder, jongens, moeder

Een huis vol mannen

Woon jij ook in een huis vol mannen dan is dit vast herkenbaar voor je.

Een huis vol mannen

Wie wil dat nou niet; een huis vol met mannen! In beschuit met blauwe muisjes schreef ik al eens 11 punten wat typisch is wanneer je zonen hebt.

Eerlijk gezegd had ik nooit gedacht dat ik later in een huis zou gaan wonen en omringd worden door mannen. Soms is het best pittig, maar het is nooit saai!

Stoeien

Ben je een jongensmoeder dan kom je er niet onderuit; stoeien. Nu ze met z’n drieën zijn kunnen ze hun lol niet op! Hoe klein Brent ook is hij doet al lekker mee met zijn grote broers. Ik ben ook nog weleens de pineut en dat gaat er niet zacht aan toe kan ik je vertellen. Soms wordt ik er wel een beetje kierewiet van, want rustig een tijdschrift lezen gaat niet gebeuren. ”Doen jullie nu maar even een rustig spel zonder al teveel lawaai”. ”Dat kan niet hoor mama, want Sten is het monster en die moet ik pakken”. ”Ok”.

Ik blijf voor altijd bij jou mama

Zo lief! Deon vroeg zich af of wij ooit gaan verhuizen. ”Nou ik denk het niet”, zei ik. ”Blijf ik dan voor altijd in dit huis?”. ”Mama wel, maar als jij later groot bent en een papa wordt heb je een eigen huis en woon je ergens anders, maar dat duurt nog héél lang”. ”Ja, dan ga ik werken en blijf jij bij mijn kindjes en gaat papa ergens anders wonen, want ik blijf voor altijd bij jou”. Dat vond ik wel schattig, maar goed daar denkt hij later vast heel anders over 😉 .

Handen omhoog of ik schiet

Jongens zijn druk en kunnen niet stilzitten. Lekker naar buiten of het nu mooi weer is of niet, want ook in de modder spelen en lekker vies worden vinden ze geweldig! Overal worden ‘wapens’ van gemaakt; stokken als zwaard of pistool, stenen zijn bommen. Je kan het zo gek niet bedenken, maar overal kan wel iets van worden gemaakt en altijd met veel kabaal.

Scheten en boeren zijn leuk

Ze hebben het niet van mij. Hun grote voorbeeld is hun vader. Dat hoort er nu eenmaal bij; een dikke stink scheet of een boer en dat is zó grappig! Ze zeggen trouwens wel sorry wanneer ze een boer hebben gelaten, maar goed het moet eruit bij de mannen. Alleen bij het woordje poep moeten ze al lachen (mannen humor).

Ik heb bloed

Door die wilde spelletjes en klimmen in bomen zijn pleisters echt onmisbaar. Met een pleister en een kusje van mama (die moet er echt bij) is het zo weer over en kunnen ze weer verder om nog meer pleisters te verzamelen.

De kleding kan direct in de was, want ze zijn binnen no-time vies . Of van die mooie (nieuwe) spijkerbroek een korte broek maken, want gaten en scheuren zijn zo geregeld!

Mama heb jij ook een buffel?

Deon vraagt zich af of ik ook een buffel heb. ”Nee, meisjes hebben geen buffel”. ”Deed dat dan zeer toen ze die eraf hebben gehaald?”. Ja, wat moet je daar nu op zeggen?

Heel veel kusjes, auto’s en Lego

 • Ze zijn erg goed in stoeien, maar ook in kusjes geven en mama is de aller liefste *SMAK*.
 • Geregeld sta ik op een stuk Lego Duplo of struikel ik over een auto.
 • Gevaarlijke capriolen uithalen, want hoe enger hoe beter.
 • Ze hebben altijd honger! Nadat ze hun eigen eten op hebben staan ze als aasgieren naast de tafel om van papa het stuk vlees op te eten.

een huis vol mannen, batboy, jongensmoeder

Zijn deze punten voor jou ook zo herkenbaar? Wat vind jij zo leuk aan het wonen in een huis vol mannen? 

 

 

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 11 Comments
 1. Nathalie schreef:

  Wat lief haha dat hij dat zei. Herken alle punten wel.

 2. Dewi schreef:

  Wat leuk om te lezen en anders dan hier thuis..hier wonen alleen dames..en 1 man;)

 3. Vlijtig Liesje schreef:

  Ik heb drie zonen en twee dochters. Ik ervaar de jongens echt anders. Maar ik vind het allemaal even fijn.

 4. Astrid schreef:

  Haha leuke blog want dit is zeer herkenbaar !

 5. Lodi schreef:

  Haha heel herkenbaar. Ik zag mezelf altijd als een meisjes moeder, maar werd een jongens moeder en man, man, wat past me dit goed. Ik geniet elke dag van mijn mannen, die dol zijn op knuffelen met mama en stoeien met elkaar 🙂

 6. Anke schreef:

  Ik heb zelf een broertje en ik herken sommige punten wel. Ook met dat wapens maken en het woord ‘poep’ dat als grappig wordt bevonden. x A

 7. Blog & Beauty schreef:

  Grappig zo de andere kant eens te zien. Hier zit de papa tussen de meiden in, en dat is soms ook best moeilijk hoor. Maar hij doet het ook heel goed. Ook hier wordt gewoon heerlijk gestoeid.

 8. leuke blog, heel herkenbaar 🙂

 9. Echt superleuk om een keer iets van een jongensmama te lezen. Hier een meisjesmama die sommige dingen ook wel herkent bij de meisjes!

 10. Mylou schreef:

  Hahaha, papa moet maar uit huis later ;). Erg leuk om te lezen!

 11. Xenia schreef:

  Wat leuk en heel herkenbaar. Ik ben ook een echte boysmom met 3 zoontjes.. Heerlijk genieten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.