jongensmoeder, mama, mamablog

Typisch jongens

Ben jij ook een jongensmoeder? Dan herken je vast deze dingen!

Jongensmoeder

Laatst was ik gezellig met mijn 3 jongens op stap. Een heel gedoe om met deze belhamels op stap te gaan, maar als je goed voorbereid bent valt het nog best mee. Dat betekend genoeg eten en drinken meenemen en dan houden ze het wel even vol ūüėČ .

”Had je niet graag een meisje gewild?”

Ik moest¬†nog een bloemetje kopen en terwijl wij aan het wachten waren terwijl¬†het boeket werd gemaakt vroeg de vrouw of ik gezellig met de jongens op stap was. ”Dus echt een ‘mannenhuis’?”, zei ze. ”Ja allemaal jongens in huis”. Toen vroeg ze: ”Had je niet graag een meisje gewild?”.

Ik vond het een rare vraag, zoiets vraag je toch eigenlijk niet? Tuurlijk had ik het leuk gevonden als er ook een meisje tussen zou zitten, maar goed dat is niet zo. En dan vraag ik mij af; als ik daar nou met 3 meiden stond had ze dan ook gevraagd of ik niet liever een jongen erbij had gewild? Ik denk het niet…..

Ik geef het eerlijk toe met allemaal mannen in huis is het wel erg druk, druk en nog eens druk. Herken jij deze punten ook als jongensmoeder?

De kapper

Met jongens moet je echt vaak naar de kapper. Als het al iets te lang is zit het nergens meer naar. Met meisjes heb je dat probleem niet zo, want die willen graag lang haar en staartjes. Gel in een huis met mannen heb je echt wel nodig!

Kapotte broek

Jongens houden van wilde en drukke spelletjes. Vraag mij niet hoe, maar ze hebben vaak gaten in hun sokken en om de haverklap scheuren in hun broek. Hier heb ik trouwens ook een leuke DIY tip voor. En ga er maar niet vanuit dat de kleding lang schoon blijft!

Veel was

Het liefst spelen ze buiten met zand en takken. Klimmen in bomen of halen andere gevaarlijke capriolen uit en komen vaak met vieze kleren thuis. Modder- en grasvlekken kom je als jongensmoeder bijna dagelijks tegen.

In bad

Ik zei het al, jongens zijn druk. Ook in bad. Er ligt meer water op de vloer dan in het bad en zelf ben ik ook altijd helemaal nat!

Honger

Het is sneu voor hun vader, maar als hij te laat is met eten heeft hij geen vlees meer (het zijn net wilde dieren). Jongens hebben altijd ( veel ) honger en dan vooral vlees. Ik heb straks als ze allemaal wat groter zijn niet meer genoeg aan een 5-pits kookplaat. En een extra diepvries zal ik ook wel mogen aanschaffen, want het brood is dan niet aan te slepen. Jongens zijn grote eters!

Stoeien

Hoe wilder en gevaarlijker hoe beter! Jongens zijn dol op stoeien en het gaat er soms best hard aan toe! Maar maak je niet ongerust en wees niet bang het is juist goed voor jongens om te stoeien. Lees ook het blog stoeien.

Kleding

Ik vind het soms best lastig om echt leuke kleding voor de jongens te vinden. Ik houd wel van een beetje stoere kleding en dat is best een uitdaging om te vinden.

Lego en ander speelgoed

Lego vinden jongens ook helemaal geweldig. Vooral lego van de superhelden is hier nu helemaal ‘hot’. Maar ook¬†auto’s, motoren en andere voertuigen. Het hele huis ligt¬†er vol mee (vooral met zoveel jongens in huis). Het is waarschijnlijk ook √©√©n van de eerste dingen qua speelgoed¬†die je kindje krijgt. Vaak wordt er gespeeld met veel kabaal.

Stokken

Stokken zijn ook erg in trek bij jongens. Ze vinden ze overal en maken er zwaarden of andere gevechtsvoorwerpen van en daar kunnen ze zich erg lang mee vermaken.

Buffel

Zo noemt Deon ‘hem’. Ik vind het een erg grappige naam en geen idee hoe hij erop is gekomen om hem zo te noemen, maar bij ons in huis is buffel¬†nu een heel normaal woord.

Rond de leeftijd tussen 2 en 3 jaar worden jongens nieuwsgierig naar hun geslachtsdeel. Voor hun is dit net zoiets als een hand of een voet dus kunnen ze er aan gaan voelen en mee spelen. Dit is niks om je zorgen over te maken. Het beste kan je het gewoon negeren. Ik heb dit thuis gewoon toegelaten en er niet raar overgedaan of hem ervoor gestraft, want anders gaat je kindje dit als iets raars en slechts zien en dat kan leiden tot problemen. Wel heb ik hem uitgelegd dat hij het niet moet doen in het bijzijn van anderen.

Wc

Met jongens in huis gaat er nog weleens wat naast de wc. Hierbij is de plassticker een goed hulpmiddel. Bij Deon heeft het in ieder geval een positief effect. Ik leer ze trouwens wel meteen dat de wc bril ook weer naar beneden moet.

Vind jij de vraag ook raar die aan mij werd gesteld? Welke punten herken jij als jongensmoeder en welke hoort er volgens jou nog tussen?

 

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 5 Comments
  1. Yvonne schreef:

    Hier ook een jongensmama en eigenlijk herken ik al je punten wel. Vooral de kapper, waar papa vandaag met zoonlief weer heen is geweest. Ik ben blij nu het zomer is, korte broeken kunnen niet kapot bij de knietjes. Ja zijn knietjes wel helaas.

  2. volgmama schreef:

    Zeker herkenbaar!

  3. Leonie van Mil schreef:

    Hahaha leuk! Die van mij is pas 5 maanden dus ik herken het nog niet. Maar ik heb altijd geroepen dat ik 3 jongens krijg. Ik ben heel benieuwd. Lijkt mij juist super gezellig een huis vol jongens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.