geslachtsdeel, jongens

Grappige benamingen van het geslachtsdeel

Kinderen zeggen vaak de grappigste dingen en hebben zo hun eigen woorden voor een bepaald ‘ding’, zoals bijvoorbeeld hun geslachtsdeel. Bij het woord ‘buffel’ denk je vast aan dit dier, maar bij ons thuis heeft het een hele andere betekenis. Ik kan nu nooit meer normaal naar dit dier kijken en jij waarschijnlijk ook niet 😉 .

Geslachtsdeel bij meisjes

Volgmama schreef een blog ”Hoe noem je het geslachtsdeel bij een meisje?”. Ja, dat vind ik best lastig, want er zijn weliswaar heel veel benamingen voor, maar welke leer jij je kindje? Zeg je gewoon hoe het echt heet of verzin je een ander ‘leuk’ woord? Persoonlijk zou ik niet kiezen voor ‘vagina’, dat komt later wel. Dan vind ik ‘plassertje’ iets leuker klinken.

Voorbillen

Volgmama schreef op haar blog andere benamingen hoe andere moeders het noemen zoals; flamoes (nooit van gehoord), snee (persoonlijk niet) of voorbillen.

Bij voorbillen moet ik denken aan mijn neef. Hij was toen een jaar of 4/5 en vroeg aan een andere moeder in de kleuterklas: ”Heb jij daar ook een bips?”. De vrouw had een blouse aan met een laag decolleté 🙂

Jongens

Ik hoef hier verder niet over na te denken, want wij hebben alleen jongens, maar ik kan me voorstellen dat het best lastig is. Bij jongens is het wel iets makkelijker vind ik. Het woord piemel vind ik niet gek of plassertje kan natuurlijk ook.

Eigenlijk heb ik er niet over nagedacht hoe ik het zou noemen als één van de jongens erna vraagt. Je moet er ook weer niet té geheimzinnig over doen, want dan gaan zij het misschien ook raar vinden, terwijl het iets heel normaals is.

Het geslachtsdeel van jongens

Toen Deon een jaar of 3 was noemde hij het zijn ‘buffel’. Geen idee hoe hij erbij is gekomen, maar we vonden dit zo grappig dat het nu gewoon zo heet. Natuurlijk weet hij nu ook wel dat het eigenlijk ‘piemel’ heet, maar bij ons thuis heet het buffel.

Je snapt nu vast wel dat wanneer we het woord buffel horen, wij niet aan dit dier denken.

buffel, batboy, jongens, het geslachtsdeel van jongens

Nooit meer ‘normaal’ naar een buffel kijken

Hoe noem jij het geslachtsdeel van jongens of heeft je kindje een eigen naam bedacht? En heb je nog tips voor Volgmama?

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 13 Comments
 1. Vlijtig Liesje schreef:

  In navolging van Sesamstraat noem ik het mannelijk geslachtsdeel piemel. Als het goed genoeg is voor Sesamstraat is het goed genoeg voor mij : )

 2. Nicole schreef:

  Jongens hebben beide nooit een eigen naam bedacht, Hier is nog het altijd plasser of piemel geweest. Deze krijg ik er nu vast niet meer uit 😉

 3. Bianca Schrijft schreef:

  Hahaha, wat een leuke, schattige benaming. Echt heel lief, bijzonder dat hij dat zo bedenkt.

 4. haha leuke benaming, sowieso grappig hoe kinderen over bepaalde dingen beredeneren

 5. Melissa schreef:

  Het woord flamoes ken ik wel, maar in deze streek niet echt iets voor kinderen. Zelf heb ik 2 jongens, en bij beiden hebben wij hun geslachtsdeel altijd “Pistola ” genoemd… ( mijn zoon van 13 noemt hem nu nog zo hahaha )
  Dit is toen gekomen omdat mijn man italiaans is, en toen we in italie waren en het zo ontzettend warm was mijn jongste van toen 1 even lekker zonder luier op de veranda lieten kruipen, zei een tante van hem…. iehhhh Pistola ( wel op een leuke manier hoor ) om de aandacht van hem te trekken, dus sindsdien is dat erin gebleven… nu 12 jaar al weer, en bij mijn jongste van 5 wordt hij ook gebruikt… hahaha

 6. Sandra schreef:

  Ik heb geen kinderen, dus heb dit probleem niet. Maar ik zou gewoon voor de gewone benamingen gaan. Dan durven ze het later ook gewoon te zeggen en hangt er niet zo’n gek sfeertje omheen.

 7. Kirsten schreef:

  Hahaha, wat een goeie naam zeg! Bij ons thuis was het vroeger ‘gewoon’ een plassertje. Maar hoe langer ik over dat woord denk, hoe gekker ik het vind klinken…

 8. Nathalie schreef:

  Pistola en buffel.. leuke haha!
  Ja het is wat hè. Ze komen er op een gegeven moment zelf mee. Ik denk dat wij plasje erin houden of bloem ofzo. Maar eigenlijk is bloem ook een meisjesnaam. Ze zal maar een vriendinnetje krijgen op school die dan zo heet haha.

 9. Chantal Janssen schreef:

  Hilarisch artikel! Buffel. Hihi.. kids hebben zo’n leuk brein. Ik heb zelf twee zoontjes en we noemen het gewoon piemeltje. Lekker makkelijk.

 10. Willem Meester schreef:

  Mijn dochters zijn nog niet op de leeftijd om dit een naam te geven. Daarvoor dienen ze eerst te praten 🙂 Ik denk dat wij voor de gewone benaming gaan, tenzij zij dat anders invullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.