gillen, jongens

Ook jongens kunnen gillen zoals meisjes

Meisjes gillen, jongens niet. Bij het zien van een spin of een muis zijn het eerder vrouwen dan mannen die gillen terwijl die beestjes geen vlieg kwaad doen. Maar ook jongens kunnen er wat van hoor en dan met name die van mij, want zoals mijn jongens gillen heb ik nog nooit gehoord.

Gillen om de kleinste dingen

Mijn jongens kunnen echt gillen, vooral Sten. ”Je gilt als een mager speenvarken”, daar moest hij ontzettend om lachen en telkens als er iemand zo gilt zegt hij: ”Je lijkt wel een magisch speenvarken”.

Mijn jongens zijn best gillerig en dat zullen ze vast van mij hebben ­čśë . Ik deed ooit eens mee met een radioprogramma wie het hardst en langst kon gillen en ja ik won! Maar of ze nu zijn gevallen, met hun vader aan het stoeien zijn het maakt niet uit ik hoor de hele dag gegil en waarom precies geen idee.

Meisjes gillen, jongens niet

Zelf was ik vroeger een heel stoer meisje. Ik gilde niet als ik was gevallen, een prikje kreeg of bij het zien van een spin. Ok in de puberteit bij het live zien van de Backstreet Boys gilde ik ook, maar dat was gewoon om de aandacht van Nick Carter te krijgen en toen Nick mij met een stanleymes te lijf ging om een teek te verwijderen.

Meisjes gillen, jongens doen dat niet, dat is niet stoer. Nee, het zou toch echt niet stoer zijn als ik met Nick gezellig op een terrasje zou zitten en er opeens een wesp aankomt, hij opspringt van zijn stoel en gillend wegrent. Zelf zou ik dat wel doen, want voor wespen ben ik echt bang. Spastisch sla ik met mijn armen in de lucht en vlucht. Stoer is het zeker niet, maar echt ik kan er niks aan doen. Gestoken door een wesp ben ik nog nooit, dus misschien is dat gillen toch wel ergens goed voor, want Nick en de twee oudste jongens zijn wel gestoken. Alhoewel Nick allergisch is voor een wespensteek is hij niet degene die bang is want hij slaat ze zelfs dood met een duimstok en nog raak ook.

Ik probeer me stoer voor te doen tegenover de jongens, maar het lukt niet. De vliegenmepper heb ik gereed en als ik denk dat het nu mijn kans is om te meppen, sla ik ook nog mis. Nee, ik vlucht liever (al gillend) en wacht rustig af achter de hordeur totdat de wesp uit het zicht is. Dat de jongens nu bang zijn voor wespen, snap ik, ze willen natuurlijk niet weer gestoken worden en geef ze eens ongelijk. 

Buiten eten

Zomers lekker buiten eten is natuurlijk heerlijk, maar toch houd ik er niet zo van.

Laatst zaten we buiten onder de veranda te eten toen ik gezoem hoorde. De jongens hoorden het uiteraard ook en opeens zagen we een wesp. Normaal zijn ze nooit zo snel, maar de stoelen werden naar achteren geschoven en al gillend vluchtten ze naar binnen. Ik moest er wel om lachen, wat zullen de buren wel niet denken? Toen we zagen dat de wesp was weggevlogen konden we weer gaan zitten, maar we waren wel op onze hoede. De jongens hebben in elk geval nog nooit zo snel hun bord leeg gegeten en voor een toetje was opeens ‘geen plaats’ meer.

Een paar dagen later toen we weer buiten aan het eten waren hoorden we weer gezoem. Dit keer was het geen wesp, gelukkig. We konden rustig dooreten totdat ik iets op mijn been voelde. Al gillend en met spastische armbewegingen sprong ik van mijn stoel met de jongens al gillend achter mij aan, behalve Brent. Vanachter de hordeur vroeg ik Brent: ”Waarom blijf je daar staan?”. ”Je moet gewoon rustig stil blijven staan mama dan gebeurt er niks”, zei het wijze kind van 4 jaar. Samen met zijn twee grote, stoere broers bleef ik nog even veilig achter de hordeur staan. Die vlieg heeft ons vast uitgelachen.

 

Waar kun jij heel hard om gillen?

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 6 Comments
 1. rachel schreef:

  haha ja dat ken ik wel dat jongens net zo kunnen gillen als meiden!! en soms zelfs nog harder!! hier word niet meer gegild, ja als ze wat nodig hebben haha

 2. Als de kinderen hun vuile was dumpen net op het moment dat ik de wasmachine heb aangezet.

  En inderdaad: jongens kunnen ook gillen en hele schelle stemmetjes hebben.

 3. Lodi schreef:

  Mijn zonen kunnen ook zo gillen als ze met mijn man stoeien. En ik zelf, ik ben aan het denken, ik gil eigenlijk nooit, als ik dan gil, dan is het meer heel hard lachen als ik in de achtbaan zit ­čÖé van plezier!

 4. Haha ik ben het type dat gilt als ze een muis of spin ziet ­čśë

 5. Frederique schreef:

  Haha ja mijn jongste is doodsbang voor wespen (En niet gek op andere insekten). Gillen doet ie eigenlijk niet nu ik erover nadenk maar hij is wel weg voordat je 1 keer kunt knipperen. Ik gil zelf om muizen.

 6. Caroline schreef:

  Toen hij nog klein was (nu wordt hij volgende maand 19) kon mijn zoontje gillen als de allerbeste. Hij gilde altijd van plezier. Daar konden de meisjes echt niet tegen op, ha ha ha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.