netflix, kinderfilms

De leukste Netflix kinderfilms

Houd je kindje van films, maar liever geen tekenfilms? Deze 10 Netflix kinderfilms vind Deon erg leuk om naar te kijken. Gezellig voor een zaterdagavond, bakje chips erbij en lekker samen genieten op de bank.

 

Netflix kinderfilms

Maandelijks worden er nieuwe kinderfilms toegevoegd aan Netflix. Op dit moment zijn de ‘echte’ films hier populair en wil Deon (6 jaar) liever geen tekenfilms zien. Deze films zijn leuk voor kinderen vanaf 6 jaar.

Kinderfilms top 10

Dolfje Weerwolfje

Met stip op nummer 1 staat Dolfje Weerwolfje. De boeken hiervan zijn niet aan te slepen en de film is bij alle drie de jongens een hit. Echt leuk om naar te kijken en we hebben hem al een paar keer gezien.

Op zijn zevende verjaardag verandert Dolfje in een weerwolfje. In het begin vind hij het helemaal niet leuk om anders te zijn, maar naar een tijdje vind hij het geweldig. Graag houd hij zijn geheim voor zich, maar gaat dat lukken?

De Griezelbus

Zodra het woord ‘eng’ of ‘griezelig’ erin voorkomt, is hij geïnteresseerd.

Onnoval, een jongen, wordt gepest. Hij doet niks terug, want hij weet dat hij dan in een weerwolf zal veranderen. Dan ontmoet hij Ferluci (de duivel) en laat Onnoval zijn zelf geschreven verhaal werkelijkheid worden.

Een spannende kinderfilm voor kinderen vanaf 9 jaar.

Paddington

Paddington leek mij in de eerste instantie niet zo leuk, maar is echt een aanrader! Ook deze hebben we vaker dan vier keer gezien.

Het beertje Paddington woont met zijn oom en tante in het oerwoud in Peru. Op een dag gaat hij mee op een schip naar Londen en komt terecht op station Paddington. Als de familie Brown hem op het station ontmoet nemen ze hem mee naar huis. Alles gaat goed totdat iemand hem wil vangen en wil opzetten om hem in een museum te plaatsen.

GVR

Het boek heb ik vroeger al eens gelezen, maar kan mij niet herinneren dat ik ooit de film heb gezien. Op zich kun je er wel naar kijken, maar na één keer de film gezien te hebben is het ook wel goed.

Weesmeisje Sophie wordt ontvoert door een vriendelijke reus, De Grote Vriendelijke Reus. Samen bedenken ze een plan om de wereld te redden van de slechte mensenetende reuzen.

Meneer Pluizenbol

Leuk voor iedereen die van katten houd en dat doen wij! Een grappige film die we nu twee keer hebben gezien. Brent is helemaal dol op de poes en wil hem graag hebben 😉 .

Tom is een succesvol miljardair en bijna eigenaar van de hoogste wolkenkrabber van het noordelijk halfrond. Voor de verjaardag van zijn dochter Rebecca geeft hij haar een cadeau, waar hij zelf een ontzettende hekel aan heeft: een kat, Meneer Pluizenbol. Onderweg krijgt Tom een ongeval waardoor hij op mysterieuze wijze in het lichaam van de kat beland.

Monster Trucks

Dit is echt een film voor jongens. Het wezen is helemaal niet eng, eigenlijk juist schattig. Dit is wel de minste uit het rijtje, maar als je van monster trucks houd moet je hem zeker hebben gezien.

Tripp is een laatstejaars middelbare scholier en besluit een monster truck te bouwen van afgedankte auto’s. Na een ongeluk bij een olie boor locatie, komt er een vreemd wezen naar de oppervlakte. Hij ontmoet Tripp en er ontstaat een mooie vriendschap. Samen bouwen ze de snelste monster truck. Kijkwijzer advies: 9 jaar

Casper het spookje

Hier heb ik vroeger wel tig keer naar gekeken en kon er geen genoeg van krijgen.

Casper is een vriendelijk spookje, maar heel eenzaam. Hij wil graag vriendjes maken, maar jaagt telkens de mensen de stuipen op het lijf. Totdat Kat (een meisje) samen met haar vader in Capser’s spookhuis komen wonen. De vader van Kat probeert om alle spoken uit het huis te verdrijven, maar dat zien de ooms van Casper niet zo zitten en proberen Kat en haar vader weg te jagen.

Kippenvel

Stapels boeken heeft Deon van Kippenvel en de serie is bij hem ook echt een hit! Als je kindje van spanning houd is dit zeker een aanrader.

E.T.

Een klassieker uit 1982, waar ik vroeger ook graag naar keek. Nog steeds krijg ik een brok in mijn keel als E.T. weer terugkeert naar zijn planeet.

E.T. is een buitenaards wezen dat op de aarde terecht is gekomen. Hij ontmoet Elliot, een 10 jarig jongentje en er ontstaat een mooie vriendschap.

De Boskampi’s (Nederlandse film)

Erg leuk om naar te kijken, ook voor ouders!

Het gaat over een vader en zoon die allebei worden gepest, de vader op het werk en de jongen op school. Als de vader promotie krijgt gaan ze verhuizen en om ervoor te zorgen dat ze niet meer gepest worden maakt Riki van zijn vader een maffiabaas.

Toe aan iets anders? Wat dacht je van deze films en series?

 

 

Naar welke kinderfilms op Netflix kijkt jouw kindje graag?

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 2 Comments
  1. Kristof schreef:

    Bij ons is het momenteel Cars 3 en Het regent Gehaktballen 2. Er zijn er nog hoor maar ik ken ze niet allemaal, ze volgen ook nog een paar series op Netflix.

  2. Nathalie schreef:

    Leuke films! Echt jeugdsentiment sommigen. Wij hebben alleen Duitse Netflix.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.