krijtstift, raam, krijtstifttekening, hema, batboy, diy

Versier je raam met een krijtstifttekening

Op de website van Krijtstifttekening kan je terecht voor heel veel leuke DIY tips en ideeën, inspiratie voor decoratie en ontwerpen voor krijtstifttekeningen . Wij hebben nog nooit met een krijtstift gewerkt en dit was onze kans om nu eens eindelijk op de ramen te mogen tekenen!

Krijtstifttekening

De oprichtster van Krijtstifttekening is Ceciel. Houd je ervan om creatief bezig te zijn dan is het zeker de moeite waard om hier eens een kijkje te nemen, want er staan ontzettend veel leuke DIY tips op en deze zijn ook nog geselecteerd op leeftijd.

Ceciel ontwerpt zelf sjablonen voor krijtstifttekeningen en wij mochten er één uitzoeken. Deon vind kiezen net als ik altijd heel erg lastig. Er zijn veel leuke ontwerpen en we twijfelden heel erg tussen twee soorten. Namelijk deze met het lieve wolkje, waar ik de tekst zo leuk van vind en een ontwerp voor Kerst.

krijtstift, krijtstifttekening, badschuim, batboy, kerst, diy

”Regendruppels zijn net kleine kusjes op je plu”

Maar omdat ze in Duitsland al druk bezig zijn met de Kerstversiering hebben wij gekozen voor de raamtekening “Let It Snow”.

Hoe werkt het

Wanneer je een ontwerp voor een krijtstifttekening op de webshop hebt uitgekozen en betaald (€ 3,95) ontvang je een mail met een link die je kan downloaden. Je kan het ontwerp maar 2 keer downloaden en het is dus belangrijk dat je het juiste email adres invult.

Wij ontvingen direct een mail met daarbij het ontwerp en de beschrijving. Een krijtstift moesten we echter nog wel gaan kopen, maar dat leek mij niet zo’n probleem. Bij Hema of Bruna kan je ze ‘gemakkelijk’ kopen is mij verteld.

Krijtstift

We gingen de stad in voor een krijtstift, maar bij Bruna waren ze allemaal uitverkocht! Dan maar naar Hema, maar ook daar konden we niks vinden. Voor de zekerheid toch maar even gevraagd, maar ook kon de verkoopster niks vinden. Totdat een ander personeelslid op een heel andere plek toevallig één krijtstift zag liggen. En dus kochten we de krijtstift voor maar € 1,- bij Hema.

Hoewel de stift krijtstift heet, kan je deze niet gebruiken op een schoolbord.

krijtstift, hema, diy, batboy, badschuim, spiegelbeeld

Tekenen op het raam

We hebben het ontwerp uitgeprint en omdat het uit vier A4 blaadjes bestaat moet je ze op maat knippen en aan elkaar vastplakken zodat ze precies naadloos op elkaar aansluiten. Dan kan je het ontwerp op het raam plakken. Ik heb het trouwens niet geknipt, maar gevouwen.

Wij hebben er één op het raam van de achterdeur gemaakt en één op het raam aan de voorkant.

Omdat de achterdeur een afdakje heeft hebben wij het ontwerp aan de binnenkant van de deur geplakt. Nu kan je met de krijtstift het ontwerp overtrekken. Voor Deon was dit nog te moeilijk dus heb ik het zelf gedaan, want het is best wel een precisie werkje. Het is namelijk dubbelglas en dan zit het ontwerp niet echt dicht op het raam, maar het is goed gelukt al zeg ik het zelf!

let it snow, krijtstift, krijtstift tekening, krijtstifttekening, batboy, badschuim, kerst, spiegelbeeld

Let It Snow

Spiegelbeeld

Voor het raam aan de voorkant hebben wij het ontwerp in spiegelbeeld gebruikt, want als er maar een spatje regen op het raam komt is de tekening zo verdwenen en dat is natuurlijk jammer!

krijtstift, krijtstifttekening, diy, badschuim, batboy, spiegelbeeld, badschuim

In spiegelbeeld

Ik hoef gelukkig niet naar buiten, want het raam kan van binnenuit helemaal open en kan ik het zo makkelijk op het raam plakken. Dit is wel iets lastiger, omdat het in spiegelbeeld is, maar ik heb gewoon van links naar rechts geschreven (in spiegelbeeld dus) en dat ging best makkelijk, want het is toch ‘gewoon’ overtrekken. En daarbij als je van rechts naar links zou schrijven heb je kans dat je het weer met je hand/mouw uitveegt.

krijtstifttekening, krijtstift, diy, badschuim, batboy, kerst, sneeuw

Wanneer het klaar is kan het papier eraf en het staat echt super gezellig! Mijn raam is alvast ”Kerstproof”.

kerst, diy, krijtstift, krijtstifttekening, batboy

Ik vind het ontwerp en het lettertype erg mooi en krijg al meteen zin om mijn kerstboom neer te zetten en buiten de kerstverlichting aan te sluiten…..

krijtstift, krijtstifttekening, hema, batboy, diy

…….. en Deon kan niet wachten totdat er sneeuw komt…..

kerst, sneeuw, krijtstift, diy, krijtstifttekening

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

Hebben jullie al eens met krijtstift gewerkt? Wat vinden jullie van het ontwerp?

Lees ook:

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 7 Comments
 1. Leonie van Mil schreef:

  Wat een ontzettend leuk idee zeg!!

 2. MetMirjam schreef:

  Wat leuk! Ik krijg er inderdaad gelijk een kerstgevoel van!

 3. Gerdi schreef:

  Wat leuk!! Ik ga ook maar opzoek naar een mooie krijtstiften en neem zeker een kijkje op de site.

 4. Vlijtig Liesje schreef:

  Nee, maar ik heb meteen de neiging om er eentje te gaan kopen! Het ziet er erg leuk uit.

 5. Oh geweldig mooi gedaan! 🙂

  Ik kom meteen in DE sfeer 🙂

 6. sherry schreef:

  Zeker een goed idee. Ik teken vaak op papier of met paint maar dit was me even ontgaan. Ik doe dat alleen als het geregend heeft maar dan met mijn vingers op het raam. Ik ga dit ook doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.