mr. cactus, tekenen, cactus, batboy

Mr. Cactus verteld het nieuws

Cactussen vind ik erg leuk en zijn ook één van de weinige planten die het bij mij lang overleven. Deze cactus, genaamd Mr Cactus, kwam ik tegen op Instagram en houd je elke werkdag op de hoogte van het nieuws. De tekening hier van Mr Cactus is speciaal voor Batboy gemaakt.

Tekenen

Wanneer je je kindje voor het eerst een paar potloden geeft maken ze allemaal hetzelfde; krasjes. Vanaf een jaar of 2 wordt het krassen al minder en veranderen de krassen in vormen.

Sten is nu 3 jaar en hij weet precies wat hij tekent, maar alleen ik kan het er niet van maken 🙂 . Deon is bijna 5 en hij tekent echt al super leuk. Beiden vinden ze het erg leuk om te doen en het is ook goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek. Ze kunnen hun creativiteit uitten en hun waarnemingsvermogen wordt gestimuleerd.

Op deze foto is Deon 3 jaar en kan je echt al zien wat hij tekent. Zelf ben ik er niet zo goed om iets bedenken wat te tekenen, natekenen kan ik beter. Ik ben dan ook altijd best jaloers op mensen die zo goed kunnen tekenen, dat wil ik ook kunnen.

kinderen, tekenen, tekening

Deon & Sten aan het tekenen

Mr Cactus

Zo kwam ik Mr Cactus op Instagram tegen en hij houd je door middel van leuke en grappige tekeningen op de hoogte van het nieuws.

Mr Cactus is bedacht door Janna Eijer. Zij heeft in Friesland een eigen dans/musicalschool die ze samen met haar broer en zus runt. Omdat ze bijna 24/7 met haar werk bezig is zocht ze iets voor ontspanning en zo is Mr Cactus ontstaan.

Janna heeft tekenen altijd leuk gevonden. Toen ze klein was tekende ze altijd Pokémon na en verkocht ze haar tekeningen als kleurplaat op de rommelmarkt.

Op 1 september 2016 is hij geboren en sindsdien is er elke werkdag een nieuwe Mr Cactus.

mr cactus, cactus, tekenen, tekening maken

De eerste Mr. Cactus

Nieuws

De hele zware nieuwsthema’s verteld hij niet. Janna probeert altijd een thema te kiezen dat luchtig is en/of humor heeft en dat is soms best lastig. Ze speurt dan het web af om te kijken of er nog iets leuks is gebeurd op deze wereldbol.

 1. Naaktfoto’s playboy keren terug in tijdschrift.
 2. Freek Vonk gebeten door haai.
 3. De film Beauty and the Beast in Rusland voor 16 jaar en ouder.
 4. Jongen springt in rivier vol krokodillen om indruk te maken op een meisje.

nieuws, mr cactus, tekenen, tekeningen, cactus

Verzoekjes

Janna krijgt vaak verzoekjes en in het begin beantwoorde ze die allemaal met een leuke tekening, maar jammer genoeg lukt dat niet meer.

Van haar fans krijgt ze ook leuke cactus cadeautjes zoals een echte Mr Cactus en een zelfgemaakte puntenslijper. De sleutelhanger heeft ze zelf gemaakt en de Mr Cactus knuffel van Sinterklaas gekregen. Ze zou het erg leuk vinden als er ooit een Mr Cactus agenda uitkomt.

cactus, fan, verzoekjes, mr cactus

Tips om te ‘leren’ tekenen

Volgens Janna is Doodling (gedachteloos tekenen) een goede start als je tekenen erg lastig vind. Hierover kan je veel tutorials op YouTube vinden. Hiermee kan je op een simpele manier al een hele leuke tekening maken. Pak papier, potlood of fineliner en begin gewoon.

Ook Deon vind de tekeningen erg grappig. Samen met Sten gingen ze aan de slag om hun eigen Mr Cactus te tekenen.

Mr cactus

Fan

Ik ben fan van Mr Cactus en ben elke dag benieuwd wat hij te vertellen heeft. Natuurlijk ben ik niet de enigste fan, want onderhand heeft hij op Instagram al 4705 fans en dat blijft maar groeien.

Het begon als een grapje toen Janna tegen haar moeder bij de eerste 1000 volgers zei:”Krijg ik nu bij elke 1000 volgers een nieuwe cactus?”. Haar moeder stemde daarmee in (niet wetende dat dat zo snel zou gaan).

Mr Cactus is dus best wel beroemd, maar hij heeft nog nooit in een blad of krant gestaan. Het is puur een hobby van Janna en ze verdiend helemaal niks met haar tekeningen. Ik zou het wel leuk vinden om Mr Cactus eens in een blad of krant tegen te komen.

Het laatste nieuws van de afgelopen 3 dagen:

 1. Domino’s gaat pizza met robot bezorgen.
 2. Rokjesdag.
 3. Orkaan Debbie onderweg naar Australië.

nieuws, mr cactus, tekenen, tekeningen

Vind je het leuk om Mr Cactus te volgen neem dan hier een kijkje en help Janna om haar huis vol te zetten met echte cactussen 😉 .

mr. cactus, tekenen, cactus, batboy

Kan jij goed tekenen?

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 7 Comments
 1. Wat grappig dit, ik ga eens kijken 🙂

 2. Gerdi schreef:

  Wat tof! Helaas ben ik niet zo’n tekenster, maar gelukkig heb ik een dochter en man die goed kunnen tekenen.

 3. Ohhhh – wat leuk! Ik ga echt wel volgen!

 4. Charel schreef:

  Wat ontzettend leuk zeg! Heel schattig!

 5. Dewi schreef:

  Superleuk en onwijs creatief. Ik volg haar nu ook.

 6. Oh, echt te leuk, zo’n cactus-poppetje. Ik wil die knuffel wel haha! Zie een webshop voor me hoor 🙂 Die agenda lijkt me ook een leuk idee. En notebooks, enzovoort 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.