babydan kinderstoel

Meegroei kinderstoel BabyDan

Ik was opzoek naar een nieuwe kinderstoel en kwam uit op de BabyDan meegroei kinderstoel. Nog niet eerder had ik van dit merk gehoord en heb daarom eerst de recensies gelezen en dat zag er heel goed uit. Ik bestelde hem bij Safety Things, maar toen de stoel thuis eenmaal in elkaar was gezet, was ik in de eerste instantie niet tevreden. Lees hier mijn ervaring met deze kinderstoel én de klantenservice.

Kinderstoel BabyDan

De BabyDan meegroei kinderstoel is voor kinderen vanaf 6 maand. Hij is 57 cm lang, 47 cm breed en 81 cm hoog en is gemaakt van hout. De stoelen zijn getest en goedgekeurd volgens de nieuwste Europese veiligheidsnorm EN14988-1 voldoen : 2006 + A1 : 2012 Deens design.  Ze zijn er in verschillende kleuren en ik koos voor een mooie, stoere zwarte kinderstoel.

Voor de stoel betaalde ik € 88,- inclusief beugel (kunststof) en veiligheidsharnas. Binnen Nederland betaal je geen verzendkosten, maar voor mij was dat € 5,95 (Duitsland).

De stoel in elkaar zetten

Toen ik de BabyDan meegroei kinderstoel thuis ontving, wilde ik er natuurlijk ook direct gebruik van maken. Er is geen extra gereedschap voor nodig dus een stoeltje in elkaar zetten moet mij ook wel lukken.

De beschrijving heb ik eerst goed doorgelezen en het is belangrijk dat je de schroeven eerst losjes aandraait en pas later helemaal vast. Ik kreeg wel hele zere vingers en hand van het draaien met het bijbehorende imbussleuteltje.

babydan meegroeistoel, meegroeistoel, babydan, kinderstoel,

De beschrijving is erg duidelijk en ik moet zeggen dat ik het eerste gedeelte best snel in elkaar had.

babydan, babydan kinderstoel, kinderstoel, meegroeistoel,

De rest van de stoel ging iets moeizamer. De gaten waar de schroeven in moeten waren namelijk niet gelijk met gevolg dat ik de schroef er niet in kon draaien.

Uiteindelijk is het mij toch gelukt en kon ik alle schroeven vast draaien.

babydan kinder meegroeistoel, kinderstoel, meegroeistoel, babydan meegroeistoel, babydan

Brent helpt graag mee

Niet stabiel

De stoel was klaar, maar hij wiebelde enorm. Aan één kant zat wel een verschil van 1 cm. Hij raakte de grond helemaal niet! Ik dacht nog eerst dat het misschien aan de vloer lag dus zette ik de stoel op een andere plek, maar waar ik de stoel ook neerzette hij bleef wiebelen. Heb ik dan iets niet goed gedaan?

Recensie

Daarom vind ik het ook altijd belangrijk om recensies te lezen en te schrijven. Zo ben je op de hoogte van ervaringen van anderen en kan je beter een beslissing nemen om het product wel of niet aan te schaffen.

Van de BabyDan meegroei kinderstoel las ik niks anders dan goede recensies. Deze stoelen worden door veel kinderdagverblijven gebruikt en heeft dit jaar (2017) nog een paar grondige aanpassingen gehad. Ik was niet tevreden en baalde ontzettend en besloot om de klantenservice van Safety Things te bellen.

Klantenservice

Het was volgens mij al rond 18.00 uur en ik hoopte dat er nog iemand aanwezig was. Ik kreeg een heel vriendelijke vrouw aan de lijn en zij vond het een beetje vreemd dat de stoel wiebelde, want dit was nog nooit voorgekomen. Ik moest de schroeven allemaal weer los draaien en daarna weer vast, dan zou het goed moeten zijn. Mocht dat niet zo zijn kon ik gewoon weer bellen.

Ik had er geen zin in en heb gewacht totdat Nick thuis was. Maar ook daarna stond de stoel niet stabiel.

”Als ik als timmerman nog geen stoeltje in elkaar kan zetten kan ik beter een ander beroep gaan zoeken”

We belden weer met de klantenservice en kregen nu een man aan de lijn. We kregen te horen dat we iets niet goed hadden gedaan, maar zoals Nick al zei; ”Als ik als timmerman nog geen stoeltje in elkaar kan zetten kan ik beter een ander beroep gaan zoeken”. De poten van deze stoel waren gewoon niet goed.

Ik had het gevoel dat ze ons niet geloofden, want ik kreeg telkens te horen dat dit de eerste keer was dat de BabyDan meegroei kinderstoel niet goed was. Maar ja dat kan toch? Als het goed was had ik ook niet gebeld en zin in rompslomp had ik niet, maar ik wil wel graag een goede, stevige en stabiele stoel.

Ik stelde voor dat ik nieuwe poten zou krijgen en dat was in de eerste instantie ok. De oude poten moest ik dan retour sturen.

Nieuwe stoel

Ik mailde mijn gegevens en de dag daarop ontving ik een mail waarin stond dat dit de eerste keer is dat ze dit probleem hebben. Ik moest nogmaals alle schroeven losdraaien en weer vastzetten dan zou dit verholpen zijn. Mocht dat niet zo zijn kon ik de hele stoel retour sturen en zouden ze mij een andere stoel opsturen.

Ik had hier echt geen zin in en belde weer met de klantenservice. Hieruit kwam dat ik een nieuwe kinderstoel toegestuurd zou krijgen en ik de andere stoel op hun kosten retour mocht sturen.

De volgende dag (veel sneller dan verwacht) ontving ik een nieuwe stoel. Zelf had ik er geen zin meer in om de stoel in elkaar te zetten dus heeft Nick dat gedaan.

babydan, babydan meegroeistoel, kinderstoel, babydan meegroei kinderstoel

Deze stoel is super; hij staat stevig en stabiel en ik ben erg tevreden! Ik ga er vanuit dat de vorige een fabricagefout is geweest, wat natuurlijk altijd kan gebeuren. Safety Things heeft dit netjes opgelost en ben ook zeer tevreden over de klantenservice.

Ben jij opzoek naar een meegroei kinderstoel, dan kan ik je deze wel aanbevelen. Om naar de website te gaan klik hier.

babydan, babydan kinderstoel, meegroeistoel, klantenservice, babydan meegroei kinderstoel

Ken jij het merk BabyDan? Zou je deze meegroei kinderstoel aanschaffen?

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 7 Comments
 1. Ik kende het merk nog niet. Hij ziet er wel mooi uit!

 2. Vlijtig Liesje schreef:

  Ik kende alleen de Triptrap op dit gebied. Deze lijkt er wel een beetje op. Ik schrik wel terug voor het zelf in elkaar zetten moet ik bekennen.

  Maar ik vind het een mooie stoel!

 3. Kim schreef:

  Ideaal zo’n stoel!

 4. Dewi schreef:

  Mooi stoeltje. Ik ken het merk niet. Meegroei stoeltjes zijn fijn. Hoewel mijn meiden niet meer in een kinderstoel hoeven, heb ik nog steeds de triptrapp in huis staan..

 5. Malou schreef:

  Hij is mooi zeg!

 6. Hallo,
  Allereerst mijn complementen voor je mooie site.
  Ik wil toch even commentaar geven over de montage van deze kinderstoel. Hij is namelijk gemaakt van hout. En hout is een natuurproduct dat kan werken. ( uitzetten en krimpen) Daarom zijn de gaten iets groter zodat de stoel zich ook kan “stellen” en het vangt de werking van het hout op.

  Dus wat staat er in de gebruiksaanwijzing, dat je de stoel eerst “los-vast” op een vlakke ondergrond monteert . Ook de zitjes en de voetenplank. Dan staat de stoel stevig en vlak.
  Pas daarna ga je als de stoel vertikaal staat, alle schroeven goed aandraaien. ( de tweede stoel was exact het zelfde als de eerste!)
  Omdat deze klacht zo vreemd was hebben wij de eerste stoel, nadat die retour kwam ook nagekeken en zelf in elkaar gezet. Bij ons stond deze stoel kaarsrecht, net zo als alle andere, perfect recht en stevig.

  Ik denk dat we toch een aanvulling in de gebruiksaanwijzing moeten meegeven om dit soort misverstanden te voorkomen.

  • Batboy schreef:

   Hallo Jan Pieter,

   Dankjewel voor het compliment!
   Ik weet dat de stoel is gemaakt van hout en dat hout kan werken. Mijn man is timmerman en heeft onder andere veel meubels voor ons interieur gemaakt en weet dat hout op een gegeven moment gaat werken (met gevolg dat hij bijvoorbeeld de deurtjes weer moest verstellen).

   De gebruiksaanwijzing hebben wij goed doorgelezen en ook eerst de stoel ‘los-vast’ op een vlakke ondergrond (op het laminaat) gemonteerd (zoals ik beschrijf in het artikel). Ik heb geprobeerd om de stoel eerst zelf in elkaar te zetten, alvorens mijn man er was en daar kwam ik dus ‘het’ probleem tegen. Toen mijn man thuis kwam heeft hij ernaar gekeken en de stoel ook een paar keer helemaal uit elkaar gehaald, maar we bleven met hetzelfde probleem zitten: de stoel stond niet stabiel en wiebelde dus. Er zat zeker wel een verschil van 1 cm.

   Met de tweede stoel die wij ontvingen hadden we totaal geen problemen. We maken er nog steeds dagelijks gebruik van en met veel plezier. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er een stoel tussen zit die een fout heeft, daar is niks vreemds aan vind ik.

   De gebruiksaanwijzing is erg duidelijk, daar hoeft naar mijn mening geen aanvullende informatie bijgezet te worden. Het zou wel prettig zijn als men aan de telefoon de klant serieus neemt, want ik had het gevoel dat ik niet werd geloofd. Zelf had ik ook geen zin in die rompslomp om de stoel te demonteren en retour te sturen, maar ik wil wel graag een degelijk product en dat heb ik gelukkig ook van jullie gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.