bronchitis, astma, astmatische bronchitis

Hoesten en bronchitis

Bronchitis is een ontsteking van de lagere luchtwegen. Het belangrijkste symptoom is hoesten. Ondanks dat er dagelijks medicijnen worden genomen gaat het vaak mis en wordt het weer een ritje naar het ziekenhuis.

Bronchitis

Sinds dat Deon 1,5 jaar is heeft hij bronchitis. In het blog De ziekenhuisbeertjes vertel ik onder andere de verschillen tussen astmatische- en chronische bronchitis en de symptomen.

Elke dag gebruikt hij medicijnen, maar vooral als het vochtig of mistig is kan je erop wachten dat het erger wordt.

Hoesten

Deze keer begon het met weinig eetlust, maar aangezien Deon een slechte eter is ging er bij mij nog niet direct een lampje branden. Later begon hij met hoesten, maar iedereen hier in huis is verkouden en aan het hoesten dus dan kan het ook wel ‘gewoon’ een hoestje zijn. Het hoeft toch niet altijd meteen bronchitis te zijn?

Ik ben voor de zekerheid maar wel begonnen met het inhaleren van de blauwe. Deze is alleen te gebruiken wanneer hij hoest en ik dacht het zo dus te voorkomen.

vortex, hoesten, inhaleren, astma, bronchitis, zwaar ademen, kind benauwd, batboy, ziekhuis, inhaleren

Handmatige inhalator

De nacht daarop bleef hij maar hoesten en heeft hij slecht geslapen. Het was (zoals dat altijd gebeurd) in het weekend en we konden niet naar de kinderarts. Ik moest met Deon naar het ziekenhuis en dan maar hopen dat hij daar niet hoeft te blijven.

Ziekenhuis

Eerder kon je meteen naar de kinderafdeling, maar nu was het veranderd en moest je eerst langs de huisartsenpost in het ziekenhuis. Misschien komt dat omdat er mensen voor elk wissewasje naar het ziekenhuis gaan 😉 (lees hier onze blamage).

Gelukkig waren wij de eersten en daarna stroomde de wachtkamer vol. ”Mooi”, dacht ik, ”zijn wij ook eens een keer als eerste aan de beurt”. Maar opeens hoorde ik iets over ‘aanmelden’ (en ja dat had ik niet gedaan) en bijna de helft van de mensen renden naar de aanmeldingskamer. Met gevolg dat wij dus niet meer als eerste aan de beurt waren 🙁 .

ziekenhuis, bronchitis, astmatische bronchitis, hoesten

De wachtkamer is nog leeg

Deon voelde zich steeds slechter en bleef maar hoesten, maar gelukkig hoefden wij niet al te lang te wachten.

De dokter wist niet wat hij nog meer kon doen (beetje raar), want hij had immers medicijnen. Ik vroeg of we niet naar de kinderafdeling konden, want daar krijgt hij meestal een ‘shotje’ en dan gaat het gelijk een stuk beter. Dat vond hij een goed idee.

Shotje

Bij de kinderafdeling aangekomen werd er gekeken naar zijn zuurstofgehalte. Wanneer het tussen de 98 en 100 is, is het goed, maar Deon had 93 en de arts vond het beter als hij daar bleef.

Dat betekend dat hij ruim een week daar moet blijven en met nog 2 kleine kinderen in huis is dat niet handig. Hij kreeg een ‘shotje’ en als het dan niet beter ging moest hij blijven.

Gelukkig voelde hij zich daarna direct een stuk beter en kreeg hij nog een shotje. We moesten weer 20 minuten in de wachtkamer wachten, daarna werd er naar zijn longen geluisterd en als het weer was verbeterd mochten we naar huis.

Ondertussen zijn we gaan kleuren en omdat het iets uitliep brachten ze ons nog drinken en koekjes.

bronchitis, ziekenhuis, hoesten

Naar huis

Je zag hem helemaal opknappen en we mochten gelukkig naar huis. Ik kreeg dezelfde medicijnen mee wat ze op het ziekenhuis gebruiken. Blij dat we thuis een elektrische inhalator hebben, want anders kon het nog niet.

bronchitis, naar huis, ziekenhuis

In totaal zijn we 6 uren op het ziekenhuis geweest en Deon viel in de auto direct in slaap.

Hij is nog niet helemaal de oude, maar het gaat stukken beter nu.

Lees ook:

 

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 5 Comments
 1. Voor mijn meisje hebben wij precies dezelfde medicijnen werkt hier goed. Moet zeggen dat het deze winter beter ging, Misschien ook omdat ze de griepprik heeft gekregen?

 2. Vlijtig Liesje schreef:

  Heftig zeg! En vervelend dat je er als eerste was, maar door zo’n formaliteit van aanmelden toch nog moest wachten. Eigenlijk hadden die andere mensen jullie dan even moeten laten voorgaan vind ik.

 3. Oef, gelukkig gaat het beter.

  Toch echt niet fijn, zo ziek kinderen.

  Ik heb er momenteel één met buikgriep op de zetel.

 4. Charel schreef:

  Ah wat zielig! Heel veel sterkte het is wel rot! Maar wie weet helpt dit hem wel X

 5. He bah, zo sneu als ze zo ziek zijn! En wat een ellende dat zijn medicijnen thuis niet echt werkten. Hopelijk gaat het snel beter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.