ziekenhuis, baby, bevalling, geboorte, zwanger, inleiden, weeen opwekken, opwekken weeen, weeen, batboy, kiss syndroom

Ingeleid worden deel #2

Wanneer je weeën worden opgewekt zijn ze vaak heviger en pijnlijker. Als je lichaam heftig op de hormonen reageert heb je kans op een weeënstorm wat erg pijnlijk is. Vandaag vertel ik deel 2 van het inleiden en wat het gevolg kan zijn van een zeer heftige bevalling.

Weeën

De weeën kwamen snel en waren meteen al erg heftig. In deel 1 (wat je hier kan lezen) vertelde ik dat ik ben ingeleid met behulp van een heel klein tabletje. Nick was net de deur uit om even naar huis te gaan. Ik besloot om vast mijn sieraden af te doen en toen braken mijn vliezen. Gelukkig was Nick snel weer terug.

Pijnstillers

Ik zei dat ik pijnstillers nodig had en hij ging ze halen, maar al vrij snel kwam hij terug zónder pijnstillers. Ik moest mee naar de ‘kreißsaal’, maar kon amper lopen. Het was helemaal niet ver, maar ik heb over die paar meter heel lang gedaan. Eindelijk daar aangekomen (19.00uur) kreeg ik een spuit tegen de pijn, maar het hielp echt helemaal niks!

Weeënstorm

Bij een weeënstorm komen de weeën erg snel en zeer heftig en ik kon ze niet meer opvangen. Ik smeekte om een ruggenprik, want ik kon het niet meer volhouden. Voordat er iemand zou komen om de ruggenprik toe te dienen moest ik een half uur wachten en kreeg daarom eerst een andere spuit. Hier werd ik een beetje duizelig van, maar ook deze ‘pijnstiller’ hielp niet.

Ruggenprik

Het was onderhand al 20.15 uur en had nog maar 2 cm ontsluiting en een helse pijn. Eindelijk kwam de anesthesist en zij legde eerst van alles uit. Het ging allemaal langs me heen en knikte maar een keer en zette mijn handtekening.

De pijn was nu dragelijk alleen was ik erg benauwd en kreeg amper lucht. Hiervoor kreeg ik een zuurstofmasker op.

Telkens wanneer ik weeën kreeg, daalde de hartslag van Sten. Ik zag allemaal tangen voorbij komen en ze wilden bloed afnemen van het hoofdje van Sten. Ik was helemaal in paniek en zag ook de paniek in Nick zijn ogen. ”Is het niet goed?”, vroeg ik. Maar om mij niet ongerust te maken zei hij dat er niks aan de hand was. Ik kreeg niet veel mee van wat er allemaal werd gezegd, maar ze hadden het over een keizersnede.

Alles ging als een waas langs mij heen en ik hoorde van Nick dat ik al 9 cm ontsluiting had. Het bed waar ik op lag ging in een stand zodat ik rechtop zat, omdat het hoofdje moest dalen. Als het kon mocht ik proberen te persen en dat lukte. Om 22.35 uur is hij geboren.

Sterrenkijker

Net als Deon is Sten ook geboren als sterrenkijker. Je kindje wordt dan geboren met zijn gezichtje naar boven i.p.v. beneden. Hierdoor duurt de geboorte langer en is pijnlijker. In sommige gevallen wordt er dan gekozen voor een keizersnede.

KISS syndroom

Het KISS syndroom kan komen door een snelle en heftige bevalling. Wil je meer lezen over het KISS syndroom. Lees dan mijn blog;  wat is het kiss syndroom .

Heb jij pijnstillers gehad tijdens de bevalling?

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 6 Comments
 1. Volgmama schreef:

  Ik had bij mijn laatste ook een weeënstorm maar was toen niet ingeleid. Was echt niet grappig. De hele bevalling heeft maar 3 uur geduurd. Wel veel naweeën na de tijd.

 2. Vlijtig Liesje schreef:

  Ja, bij de eerste en de vijfde. Beide werden ingeleid. Ik vond het drie keer niks.

 3. Gerdi schreef:

  Heftig! Hier bij de eerste ingeleid, echt hels… Ik kwam binnen met 3cm ontsluiting en heb er toch nog meer dan 10 uur overgedaan.. de tweede is binnen anderhalf uur thuis geboren, dus dat betekende heel veel naweeën.

 4. Cynthia schreef:

  Nee! Maar net als jij, heb ik erom gesmeekt en gejankt. Ik beviel thuis. Tja, dat gaat dan een beetje lastig..

 5. Dewi schreef:

  Ik ben bij beide ingeleid. De 1e bevalling was 4 uurtjes. Bij de 2e heel snel 3 kwartier! Allebei heel heftig. Raakte best in paniek. Mijn jongste heeft nog een jaar bij de fysio gelopen, had een voorkeurshouding naar rechts.

 6. Patricia schreef:

  Als het niet nodig is, wil ik het niet. Maar we gaan het ervaren binnen nu en een aantal weken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.