mamablog, batboy, je kindje heeft aften, wat zin aften

Mijn kindje heeft aften

Normaal eet en lust hij bijna alles, maar de laatste paar dagen eet hij niet meer. Ik besloot om naar de kinderarts te gaan en hij vertelde dat Brent aften heeft. Maar wat is aften precies en hoe kom je ervan af?

Niet meer willen eten

’s Morgens eet hij een boterham en met een grote banaan heeft hij ook geen moeite, maar opeens begon hij het eten uit zijn mond te halen en zei ”bah”. Het kan natuurlijk dat hij iets niet lekker vind, maar nu haalde hij zelfs het brood uit zijn mond. Het warme eten schuift hij meteen aan de kant en schud met zijn hoofd.

Eten wil hij wel, maar eenmaal in zijn mond haalt hij het er ook zo weer uit. Drinken doet hij gelukkig wel (en veel ook), maar vast voedsel komt er niet meer in.

Rare tong

Ik was met Brent aan het spelen en kietelde hem. Toen hij zijn mond open deed van het lachen zag ik iets raars op zijn tong. Het zat aan de zijkant van zijn tong en het lijkt alsof hij op zijn tong heeft gebeten en er een scheurtje in zit. Echt goed kon ik het niet zien, maar zag wel dat het niet goed was.

Ik vertelde het aan Nick en hij ontdekte aan de andere kant ook een rare plek. Ik belde de kinderarts en maakte een afspraak.

Aften

De kinderarts vertelde mij dat Brent aften heeft. Aften zijn hele pijnlijke, ronde/ovale open zweertjes die meestal voorkomen aan de binnenkant van de mond en soms op de tong. Het is niet besmettelijk.

Aften is een virus dat vanzelf over moet gaan en hiervoor is helaas geen geneesmiddel*. De belangrijkste klacht bij aften is pijn.  De plek is zeer gevoelig tijdens het praten, eten of drinken.  Het kan een paar dagen duren, maar ook wel 2 weken. Een pijnstiller kan de pijn verlichten en deze kreeg ik dan ook voorgeschreven.

Honger

Brent heeft ontzettende honger (wat ik mij wel kan voorstellen) en wil ook graag eten. Telkens wanneer hij het probeert haalt hij het weer uit zijn mond of spuugt alles uit op de grond. Ik geef hem vla, melk of iets anders vloeibaars in zijn beker en dat is dan het enigste wat hij binnen krijgt.

Ik vind het zo zielig en hoop maar dat het snel over is en hij lekker weer een boterhammetje kan eten.

*Raadpleeg altijd een huisarts.

Heeft jouw kindje weleens aften gehad?

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 7 Comments
 1. Nathalie schreef:

  Niet dat ik weet ik heb het zelf wel eens gehad aan mijn gehemelte en dat is echt geen pretje. Na een aantal dagen ging het weer over. Bijna een week.

 2. Kirsten schreef:

  Oh wat sneu voor zo’n klein mannetje. Hier hebben ze het nog nooit gehad. Maar kan me voorstellen dat het heel naar is. Helemaal omdat je er niet echt iets tegen kunt doen… Ik hoop dat hij er snel vanaf is!

 3. Nicole Orriëns schreef:

  Ik geloof het niet, maar ik heb ze zelf wel eens gehad. En het is inderdaad pijnlijk. De eetlust vergaat je.

 4. Stephanie schreef:

  Ahh wat zielig! Ik ben zelf ook heel gevoelig voor aften, heel pijnlijk. Er is ook een middeltje verkrijgbaar dat je erop op kan smeren, dat de pijn verdoofd. Alleen weet ik niet of die geschikt is voor kleintjes.

 5. Charel schreef:

  Ah kleine moppie! Succes en beterschap xxx

 6. Ocharme…
  De kinderen hebben dat hier nog niet gehad.
  Ik wel en ik ben bij de apotheek zo’n stick gaan halen, maar dat brandt….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.