tanden poetsen, tanden, batboy, poetsen, melkgebit, elektrische tandenborstel, oral b stages power

Elektrisch of met de hand tandenpoetsen?

Deon poetst zijn tanden met een handtandenborstel en dat gaat altijd goed. Zelf heb ik een elektrische tandenborstel en dat vind hij natuurlijk erg interessant en wil ook graag zijn tandenpoetsen met een elektrische tandenborstel, maar is dat wel wat?

Tandenpoetsen

Deon heeft nu een leeftijd dat hij zich echt al een ‘grote’ jongen voelt en alles zelf wil doen, zo ook zijn tandenpoetsen. Natuurlijk is dat goed, want hij moet het wel leren en met de hand poetsen is ook goed voor de motoriek.

Lees ook: Het tandenpoets drama van onze peuter

Ik poetst zijn tanden altijd wel even na, want dan weet ik zeker dat alle tanden goed zijn gepoetst. Wanneer de tanden gepoetst moeten worden is het belangrijk dat het 2 minuten duurt. We hebben een zandlopertje gekocht zodat hij precies kan zien wanneer hij klaar is met poetsen.

Elektrisch poetsen

tandenpoetsen, tanden, poetsen, kinderen, tandenborstel, elektrisch, leuk, elektrische tandenborstel, melkgebit, batboy, oral b

Omdat ik mijn tanden met een elektrische tandenborstel poets, wil Deon dat ook graag, maar mij leek het eigenlijk niks. Ik had hem gezegd dat als we voor controle naar de tandarts zouden gaan en de tandarts zegt dat hij zijn tanden goed heeft gepoetst hij van mij een elektrische tandenborstel zou krijgen.

Bij de DM drogist in Duitsland kochten wij de Oral B Stages Power voor €7,95 inclusief 2 duracell batterijen. Voor deze prijs kan hij het mooi testen, want misschien bevalt het hem achteraf toch niet. De opzetborsteltjes gaan per 4 en kosten bij de DM € 10,95. Ik vervang om de 3 maand de tandenborstels.

Lees ook: Witte tanden met Charcoco?

Eindelijk tandenpoetsen

’s Avonds was het dan eindelijk zover en mocht hij zijn tandenpoetsen. ”Denk eraan dat je de tandenborstel pas aan doet wanneer je hem in je mond hebt”. Anders weet ik het wel dan zit er meer tandpasta op de muur dan in zijn mond 😉 .

tandenpoetsen, tanden, batboy, elektrisch, poetsen, melkgebit, elektrische tandenborstel, oral b stages power

Elektrisch poetsen is leuk!

Het ging super goed! Hij heeft nooit een hekel gehad aan tandenpoetsen, maar een elektrische maakt het veel leuker.

Een zandloper is nu niet meer nodig, want wanneer de 2 minuten voorbij zijn stopt de borstel even met draaien en weet Deon dat hij klaar is. Ook bij het poetsen met de elektrische tandenborstel poets ik even na.

Bij een elektrische tandenborstel die op batterijen werkt is het wel belangrijk om in de gaten te houden wanneer de batterijen vervangen moeten worden. Hoe leger de batterijen hoe minder goed de tanden worden gepoetst. Dus achteraf was het misschien toch wel beter geweest om een oplaadbare te kopen, want dan ben je uiteindelijk wel voordeliger uit. Een elektrische tandenborstel op batterijen is wel handig wanneer hij uit logeren gaat.

Een voordeel van een elektrische tandenborstel vind ik dat je makkelijker overal bijkomt, omdat het borsteltje kleiner is en er kan nu ook niet meer zoveel tandpasta op. Tandpasta ter grootte van een erwt is voldoende, maar omdat de handtandenborstel een grotere borstel heeft wordt er meestal ook meer tandpasta op gedaan, wat eigenlijk helemaal niet nodig is.

Poets(en) jouw kind(eren) met een handtandenborstel of elektrisch?

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 5 Comments
 1. Volgmama schreef:

  Wij poetsen ook elektrisch. Vinden de kinderen erg fijn!

 2. Zelf ga ik voor elektrisch poetsen 🙂

 3. Michelle schreef:

  De kinderen poetsen nu nog handmatig maar ik denk wel dat we gaan overstappen.
  Zelf poets ik met een super elektrische borstel en dat scheelt echt heel erg zei de tandarts de tijds.

 4. Met de hand, en dat is met zoonlief echt een grote worsteling. Ik zelf poets ’s ochtends elektrisch en ’s avonds met de hand (minder herrie, haha), en zou voor de kids ook wel een elektrische willen, maar dan moeten ze nog ietsje ouder zijn.

 5. Elektrisch poetsen is echt veel fijner vind ik! Zo weet je bijna zeker dat ze goed schoon zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.