bedplassen, jongens, bed, plassen, drynites, pyjamabroekjes

Pyjamabroekjes tegen bedplassen

Bij jongens komt bedplassen iets vaker voor dan bij meisjes, meestal gaat het vanzelf over. Een gewone’luier houd je kindje niet de hele nacht droog, maar welke dan wel? Wij probeerden de pyjamabroekjes van Kruidvat en Drynites.

Bedplassen

Er wordt van bedplassen gesproken wanneer je kindje na zijn vijfde jaar overdag wel zindelijk is, maar ’s nachts zijn plas niet kan ophouden. 

Wanneer je kindje overdag zindelijk is, hoeft dit voor de nacht niet zo te zijn. Het is zeker niet fijn als je kindje ’s nachts wakker wordt omdat hij een natte pyjama en/of een natte deken heeft.

Ik gebruikte eerder altijd de luierbroekjes nummer 6 van de Lidl, maar wanneer ik hem ‘ s morgens uit bed haalde was alles nat: pyjama, deken en soms zelf zijn kussen. Het is niet een klein beetje plas, maar echt een hele volle luier. Voordat hij gaat slapen gaat hij altijd naar de wc en ik heb hem ook wel eens ’s nachts uit bed gehaald, maar altijd was alles de volgende ochtend nat.

Kruidvat pyjamabroekjes VS Drynites

Met een gewicht van 18 kilo zou je kindje met de pyjamabroekjes van Kruidvat de hele nacht droog moeten blijven. Deze broekjes zijn voor kinderen van 17-30 kg. In een pak zitten 10 broekjes en kosten € 5,49.

De pyjamabroekjes van Drynites zijn er in verschillende maten. Wij gebruiken ze voor de leeftijd vanaf 4 tot 7 jaar en deze zijn ook voor kinderen van 17-30 kg. De adviesprijs € 6,35 en ook hier zitten 10 broekjes in. Ik kocht Drynites bij de K&K in Duitsland en daar kosten ze trouwens € 8,99!

drynites, bedplassen, batboy, pamper, spiderman

Kruidvat eigen merk

Ik gebruikte eerder altijd de luiers van Kruidvat eigen merk en dat beviel mij uitstekend, dus waarom zouden de pyjamabroekjes dan ook niet goed zijn?

De pyjamabroekjes van Drynites zien er wel stoerder uit met Spiderman en ze voelen soepeler aan. De pyjamabroekjes van Kruidvat zijn iets groter. Ik heb beide soorten getest en zijn pyjama en deken zijn nog elke ochtend droog.

kruidvat, drynites, batboy, bed plassen, plassen, pamper

Pyjamabroekjes Kruidvat VS Drynites

De pyjamabroekjes bevallen beiden goed. Ik vind het alleen jammer dat ze geen plakstrip hebben. Wanneer ik de broekjes openscheur kan ik er dus geen ‘pakketje’ van maken en dichtplakken om ze zo weg te gooien.

Het verschil is € 0,86, maar dan moet ik de Drynites natuurlijk niet in Duitsland kopen!

Drynites op latere leeftijd

Helaas is het bedplassen nog niet verbeterd. Nu (2 jaar later) gebruik ik de Drynites pyjamabroekjes. Deze vind ik persoonlijk nu hij ouder en dus zwaarder is beter. Ze houden hem en zijn bed droog, alhoewel het soms nog wel eens mis gaat.

Leg op de matras ook een matrasbeschermer, zo voorkom je dat de hele matras ook nat word.

Lees ook:

 

Welke merk luiers heeft jouw voorkeur?

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 5 Comments
 1. Vlijtig Liesje schreef:

  Ik kocht ze altijd bij de Aldi, Lidl en soms bij de Kruidvat. Die waren prima.

 2. Volgmama schreef:

  Mijn zoon vind die met Spiderman wel stoerder haha. Wel duur! 8,99 voor 10 stuks

 3. Ik koop merk kruidvat omdat ze eens uit een test als het best kwamen.
  En op prijsvlak vallen ze ook mee.

  Mijn jongste is 2,5 en droog, ’s nachts nog niet.
  Maar dat komt wel!

 4. Bij Justin en Dylan altijd kruidvat, maar die vond ik bij Milan niet goed meer. Bij hem had ik altijd die van de AH.

 5. ‘Vroeger’ altijd van Kruidvat voor overdag en ’s nachts Pampers, maar voor zoonlief eigenlijk alleen maar Pampers. Ik bestel van die maandboxen en dan komt de postbode ze brengen, ha! Super makkelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.