droog in een week, toilet, wc, zindelijk

Droog in een week met behulp van de Zindelijkheidsbox. Kan dat?

Droog in een week, kan dat? De jongste is nu 3,5 jaar en het wordt zo langzamerhand wel tijd dat hij zijn plasjes op de wc gaat doen. Makkelijk is dat zeker niet, maar met behulp van de Zindelijkheidsbox moet dan in een week lukken. Ik heb er zo mijn twijfels over of het echt gaat lukken om in een week zindelijk te worden, maar we gingen de uitdaging aan.

Zindelijk worden

Al 7 jaar zit ik in de pampers en eerlijk gezegd ben ik er nu wel een beetje zat van. Bij de oudste twee jongens ging het allemaal best moeizaam en de middelste spande echt de kroon. Voor de jongste is het nu ook wel eens tijd om de pampers gedag te zeggen, maar dat ging alles behalve makkelijk.

Naar aanleiding van dit blog ontving ik van Zindelijkheidsbox een mailtje met de vraag of wij de Zindelijkheidsbox wilden proberen. Daar zeiden we natuurlijk geen nee tegen en vol enthousiasme gingen we van start met de training om droog te zijn in een week. Hoe enthousiast ik begon, zo zakte mij de moed op dag 3 echt in de schoenen. Ik zag het niet meer zitten en dacht dat het nooit zou gaan lukken om in een week droog te zijn.

Het pakketje dat we ontvingen is super leuk ingepakt met een persoonlijk boodschap, daar houd ik van. Samen met Brent maakte ik hem open.

zindelijk, plassen, pamper

De inhoud van de Zindelijkheidsbox

Op onze Facebook en Instagram plaatste ik een filmpje met de inhoud van de box.

droog, droog in een week

De box bevat:

  • Stickervellen (120 stickers).
  • Stickerkaarten.
  • Trainingsprogramma boekje.
  • Zindelijkheidsschema’s.
  • Instructiekaarten.
  • Complimentkaarten.
  • Plasdiploma.

droog, plassen

De kaarten zijn mooi en stevig waarvan je de voor- en achterkant van kan gebruiken. Ze zijn bedrukt met vrolijke dieren net zoals de stickers. De instructiekaarten geven je een steuntje in de rug en helpen ook echt om door te zetten.

Geen pampers meer

Je kindje mag in géén geval meer een pamper aan, dat brengt alleen maar verwarring. Het is dus verstandig om je meubels te beschermen en genoeg (onder)broekjes op voorraad te hebben. Hiermee bedoel ik ook echt heel veel voorraad, want de eerste dagen was het echt een drama. Op een gegeven moment had hij geen broekjes meer, de wasmachine draaide non-stop en ik zag het ook even echt niet meer zitten. Het gaat nooit lukken om hem zindelijk te krijgen!

*Tip Trek je kindje een makkelijke broek aan zoals bijvoorbeeld een tranings- of joggingsbroek. Veel makkelijker als hij/zij naar de wc gaat.

Het potje stond klaar met daarboven de stickerkaart, maar meneer wilde niet op het potje zitten. Waarschijnlijk is hij hier al te groot voor, want het deed hem zeer. Ik zette hem op de wc (zonder brilverkleiner) en alhoewel hij dat in het begin een beetje eng vond (hij dacht dat hij erin zou vallen) ging het naar een paar keer super! Ik bedacht een liedje telkens als hij een plasje moest doen. Een heel dom, nietszeggend liedje, maar hij vond het geweldig!

Dag 1

We zijn begonnen in het weekend, want het is belangrijk dat je kindje tijdens het oefenen de hele dag thuis is. Dit is een beetje een probleem, want Brent moet gewoon naar school. Toevallig duurde het weekend deze keer drie dagen dus ik had de hoop dat het wanneer de hij vierde dag naar school zou gaan het al beter zal gaan.

De eerste dag was echt een drama! Nadat hij één bekertje had gedronken ging hij (als de kookwekker afging) naar de wc, maar net nadat hij op de wc een plasje had gedaan, plaste hij zo in zijn broek! Dit ging de hele dag zo door en op een gegeven moment was ik door alle broekjes heen en ook de stickerkaarten raakten snel vol. Elke 10 minuten gingen we naar de wc en hij plaste ook daadwerkelijk. Hij leek wel een lopende kraan en veel gedronken had hij helemaal niet.

Dag 2

De kookwekker hielden we erin. Zo weet hij precies dat als de wekker afgaat hij naar de wc moet (om de 10 minuten dus!). Probeerde ik het iets langer uit te stellen, had hij alweer in zijn broek geplast. Ook als hij net een plasje op de wc had gedaan, plaste hij direct weer in zijn broek. Op deze dag heb ik hem volgens mij wel 15 keer een droge broek én onderbroek aangetrokken.

Dag 3

Zodra hij wakker was zette ik hem op de wc en hij deed netjes zijn plas, maar de rest van de dag was echt een drama! Op een gegeven moment was ik werkelijk door alle broeken en onderbroeken heen!

Ik zag het eigenlijk niet meer zitten om nog door te gaan, maar op het instructiekaartje staat: ”Focus op het eindresultaat” en dat deed ik. Hij moest nog steeds om de 10 minuten plassen en dit waren echt geen druppeltjes hoor. Ik was de hele dag bezig om met hem om de 10 minuten naar de wc te gaan.

Dag 4

Eigenlijk is het de bedoeling dat je de hele week thuis blijft om te oefenen, maar Brent moest gewoon naar school en dus zat ik een beetje met een probleem. Moest ik hem nu geen pamper aandoen of toch wel? Eigenlijk is het tegen de regels in, maar ik heb ervoor gekozen om hem toch een pamperbroekje aan te trekken. Op school hebben ze er vast geen zin/tijd voor om hem om de 10 minuten op de wc te zetten en ook niet om hem steeds schone kleren aan te trekken. Dan kon ik wel een vuilniszak vol aan schone kleding meenemen.

Voordat we naar school gingen zijn we naar de wc gegaan en op school ook nog eens. Ik vertelde hem dat hij ook hier naar de wc moest gaan. Aan de juffen vertelde ik dat ik bezig was met een training en of ze hem wel wilden helpen herinneren dat hij naar de wc moest. Helaas hebben ze dit niet gedaan. Thuis ging de pamper direct weer uit.

Dag 5

Op de vijfde dag wilde hij helemaal geen pamperbroekje meer aan naar school, hij vond de pamper maar stom. Ik zei dat dit een speciale onderbroek voor school was en daar ging hij mee akkoord. Thuis deed ik hem natuurlijk meteen uit. De wekker gebruikten we niet meer, want hij gaf  nu zelf aan dat hij naar de wc moest. Poepen op de wc is een ander verhaal en dit deed hij helaas in zijn onderbroek. Op deze dag is het plassen slechts één keer mis gegaan.

Dag 6

Ik zag al echt vooruitgang wat ik, eerlijk gezegd, nooit had gedacht. Hij zei mij één keer in het uur dat hij naar de wc moest en deed warempel ook nog een grote boodschap op de wc!

Dag 7

Uiteraard help ik hem wel herinneren dat hij niet in zijn broek mag plassen, maar meestal geeft hij zelf aan dat hij naar de wc moet. Over de stickers plakken blijft hij enthousiast en we zijn dan ook aangekomen bij de laatste stickerkaart.

Droog in een week

Om de 10 minuten moest hij in het begin plassen, maar naarmate de week vorderde ging dit ook steeds beter. Kleine cadeautjes heb ik niet in huis gehaald, de stickers plakken waren voor hem al een cadeautje. Wel heb ik hem voor elke keer dat hij een grote boodschap op de wc deed een muntje gegeven, variërend van € 0,05 tot € 0,20 .

Ik had echt enorme twijfels en nooit gedacht en verwacht dat het zou gaan lukken, maar het is écht gelukt. Mijn ventje is droog in een week en heeft een welverdiende diploma gekregen! Tuurlijk gaat het nog wel eens mis, dat kan altijd gebeuren. Vooral als hij buiten aan het spelen is en geen zin heeft om te komen als ik hem roep om te gaan plassen. Wel vind ik het nog een beetje eng om bijvoorbeeld naar de supermarkt te gaan aangezien je kindje tegenwoordig nergens meer naar de toilet mag. Dit stel ik nog even uit en doe de boodschappen wel als hij op school zit.

Kortom, ik ben oprecht super enthousiast over de Zindelijkheidsbox. Het is een goede training, werkt motiverend, handige tips en duidelijke informatie. Ik raad het je zeker aan als het jou ook niet wil lukken om je kindje zindelijk te maken. De eerste dagen zijn pittig en het liefst zou je je kindje weer een pamper aandoen, maar hier moet je echt even doorheen. Ik ben super trots op mijn ventje en op mezelf ook wel een beetje, want ik zag het op dag 3 helemaal niet meer zitten. Toch zette ik door en het resultaat is echt verbluffend. Droog in een week kan dus zeker! Bestel hier je box en begin meteen. Dan bespaar je ontzettend veel, want pampers hoef je niet meer te kopen.

 

Lees ook:

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.