plassen, kind, winkel

Wat als je kindje in een winkel naar de wc moet?

Nu is winkelen of shoppen met kinderen niet mijn favoriete uitje, maar meestal kom je er niet onderuit. Eén van de vervelendste dingen vind ik dat als je kindje moet plassen, maar er nergens een toilet te bekennen is. Dit overkwam ons terwijl iedereen voor vertrek naar de wc is geweest, maar de nood was opeens toch hoog. We mochten geen gebruik maken van de toilet en daar had iemand zich erg kwaad overgemaakt en deelde het verhaal op socialmedia met alle gevolgen van dien.

Winkelen met kinderen

Kinderen vinden winkelen gewoon niet leuk, (behalve dan naar een speelgoedwinkel 😉 ) maar je kunt ze moeilijk alleen thuis laten en dus gaan ze gewoon mee. Voordat we gaan, gaat iedereen naar de wc, want je zult altijd zien dat wanneer je in de winkel staat één van de drie moet plassen. Gelukkig is er in sommige winkels een openbaar toilet, maar als dat er niet is en je kindje moet nodig, wat moet je dan?

Plassen

We zijn bezig met een verbouwing en dus gingen we naar Praxis in Coevorden om daar onze spullen te kopen. Voordat we vertrokken is iedereen naar de wc geweest, maar na 10 minuten gelopen te hebben in de Praxis moest Sten plassen.

Ik zocht een toilet, maar kon er geen vinden en dus vroeg ik het aan de caissière. ”De wc is kapot”, was haar antwoord, waarop ik zei: ‘‘Dus het personeel kan de hele dag ook niet naar de wc? Dat lijkt mij niet echt handig”. Ze zei dat alleen het personeel gebruik mocht maken van het toilet. ”Dus de wc is toch niet kapot”, dacht ik?

Een beetje geïrriteerd was ik wel, maar het is niet de eerste keer dat ons dit overkomt en daar kan ik mij best kwaad om maken. Ik heb er verder maar niks over gezegd, maar klantvriendelijk vind ik het niet. Als volwassenen niet naar het toilet mogen kan ik het nog snappen. Het is niet zo dat Nick even uitgebreid naar de wc gaat, maar een kind?

Samen met Sten liep Nick naar buiten en dan is het voor jongens wel handig dat staand plassen, maar dat mag ook niet. Wildplassen kan je namelijk een flinke boete opleveren, maar goed als je moet dan moet je.

Problemen

Terwijl Nick met Sten naar buiten liep was er een man die in de rij stond en er wat van zei. Hij vond het absoluut niet kunnen dat kinderen niet naar het toilet mogen en daar waren de andere mensen in de rij het ook mee eens. De caissière kon er weliswaar niks aan doen, maar de man kon zich er best kwaad om maken. Groot gelijk heeft deze man, want voor kinderen mag er best een uitzondering worden gemaakt vind ik. Zij kunnen het niet zo lang ophouden en wat als hij daar in zijn broek had staan plassen?

”Het hele verhaal stond op Facebook”

Afijn, Sten was buiten verlost van zijn hoge nood en we gingen verder met winkelen. De jongens gedroegen zich keurig en er was niks aan de hand totdat er een man van Praxis bij ons kwam staan en vroeg of er problemen waren.

Ik was mij echter van geen kwaad bewust. Mijn jongens gedroegen zich netjes en liepen niet te schreeuwen in de winkel, wat was eraan de hand?

De bedrijfsleider stelde zich voor en begon over het ‘plas incident’. Het hele verhaal stond op Facebook! Wij wisten echter van niks, maar de man in de rij had zich hier zo kwaad over gemaakt en heeft dit op de Facebookpagina van Praxis Coevorden gezet. Ik kan wel lachen om de reacties die mensen hierop gaven, want zo schreef iemand dat hij zijn kind gewoon op één van de toiletten in de winkel had gezet. Fijn dat er ook mensen zijn die zich hierin kunnen verplaatsen en er hetzelfde over denken als wij.

Verontschuldiging

Had de man dit niet gedaan, dan weet ik zeker dat de bedrijfsleider ons hier niet over aangesproken had, maar nu dit op socialmedia werd gezet moest hij wel. Ik vind het fijn dat er nog mensen zijn die voor een ander opkomen en die zich er ook aan storen dat kinderen tegenwoordig niet even naar de wc mogen, vooral van zo’n groot bedrijf. De bedrijfsleider heeft zich verontschuldigd, maar ja het kwaad was al geschied. Sten mocht alsnog naar de wc, maar wij hadden dit al opgelost (zelf moest ik wel ontzettend nodig plassen, maar zei maar niks).

Nick grapte over ‘korting’  tegen de bedrijfsleider die wij zouden krijgen als tegemoetkoming en warempel hebben wij deze ook nog gekregen.

Als de man niks had gezegd en zijn verhaal niet had verteld op socialmedia dan hadden wij ook niks vernomen van de bedrijfsleider, dat weet ik bijna wel zeker. Ik hoop dat er nu minder moeilijk word gedaan als er een kind komt vragen of hij/zij naar het toilet mag. Natuurlijk snap ik wel dat het bij kleine bedrijven vaak niet mogelijk is, maar soms kan er toch best een uitzondering worden gemaakt?

Toen we naar de auto liepen deed het bijna in mijn broek, maar gelukkig heb ik een sterke blaas.

Lees ook: Droog in een week met de Zindelijkheidsbox, kan dat?

Heb jij wel eens in zo’n situatie gezeten dat je kindje niet naar de wc mocht? Wat vind jij daarvan?

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 5 Comments
 1. Jen schreef:

  Ik had laatst hetzelfde in de ijswinkel in het dorp.. ook ik laat mijn zoontjes altijd plassen voordat we vertrekken.. eenmaal een ijsje gegeten moest mijn zoontje van net 3 plassen.. hij werd geweigerd..maar het was zondag en alle winkels waren dicht.. dus mijn man zei plas hier maar tegen de boom 😂 maar ik was toch maar naar het eetcafé gefietst met hem waar we wel gewoon naar het toilet mochten 👌🏽

  • Batboy schreef:

   Ja, ik zoek dan ook vaak de dichtstbijzijnde toilet op, maar dat was hier niet. Alleen de Praxis . Wel kinderachtig dat hij werd geweigerd. Gelukkig kon je het redden naar het eetcafé.

 2. Eva schreef:

  Natuurlijk hartstikke vervelend, maar er zit ook een andere kant aan vast. Regelmatig is de wc achter en worden er dan dingen uit het magazijn gejat. Daarvoor worden juist kinderen meegenomen als dekmantel. Verder wordt de wc soms ook echt ontzettend vies achter gelaten. Lees poep overal op de muren, vloer en plafond. Vroeger kende bijna iedereen elkaar nog waardoor dit probleem er nog minder was. Ik begrijp dus ook wel dat veel winkels het gaan weigeren vooral als het druk is en niemand even tijd heeft om het te begeleiden. Al proberen wij als het om kinderen gaat wel een uitzondering te maken als er genoeg personeel is.

  • Batboy schreef:

   Ik heb het hier niet over een klein bedrijf of eenmanszaak. Het gaat hier om een groot bedrijf waar genoeg personeelsleden zijn en er had er makkelijk één mee kunnen lopen. Ik heb zelf ook in een winkel gewerkt en weet hoe sommige mensen de wc kunnen achterlaten. Maar een bedrijf wat op een industrieplein staat zonder winkels eromheen moet wel de gelegenheid bieden voor klanten om naar het toilet te kunnen. Ook in winkelcentra daar moet gewoon een openbaar toilet zijn om dit dus te voorkomen.

 3. Manon schreef:

  De Praxis heeft, voor zover ik weet, altijd een klantentoilet. En er is een verschil tussen een klantentoilet en een personeelstoilet.
  Je zegt; ‘dus hij was toch niet kapot’?
  De klanten wc zal dan toch kapot geweest zijn?
  Ik kan me voorstellen dat als zich dit voordoet ze niet al die klanten op hun eigen wc willen hebben…
  En zoiets zal nog wel vaker gebeuren 😉

  Mijn kindjes zijn geen kindjes meer, die zijn al 11 en 18. Hebben dat soort dingen ook moeten leren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.