Wildplassen kost je €140,-

Hoe hoog de nood ook is, wildplassen mag niet, want dat kost je gewoon €140,-. Maar wat als je kindje moet plassen en nergens een toilet te bekennen is of niet mag bij een winkel? Moet je je je kindje dan in zijn/haar broek laten plassen of neem je het risico?  

Boete voor wildplassen

Ik las een bericht van een opa dat met zijn kleinzoon van 2 jaar op stap was en een boete voor wildplassen kreeg.

Het jongentje was nog maar net zindelijk en moet vaak plassen. Naast een gevel heeft het jongentje staan plassen en de opa werd bekeurd. De agent had nog gezegd dat er niets aan de hand was geweest als het jongentje tegen een boom had staan plassen. Maar als je moet dan moet je toch? En wat als er helemaal geen bomen in de buurt zijn?

De meningen van dit bericht verschillen. De één vind het belachelijk dat er een boete is uitgeschreven. De ander vind dat je dan maar niet moet gaan winkelen of toch gewoon een pamper moet aantrekken en sommigen vinden het terecht ook al is het een kind.

Geen toilet te bekennen

Zelf ik heb het ook meegemaakt. Voordat je weggaat de kinderen naar het toilet laten gaan, maar opeens hebben ze toch hoge nood. Als ze net zindelijk zijn doe ik ze voor de zekerheid wel een pamperbroekje aan, want je weet maar nooit.

Zoals bijvoorbeeld voor een tijdje geleden in Denekamp. Opeens had er één hoge nood, maar bij de Hema mocht hij niet naar het toilet. Als een kind moet dan moet hij ook en wat moet je dan doen? Bij veel winkelcentra is géén openbaar toilet (wat ik overigens slecht vind). Het dichtstbijzijnde café was nog gesloten en geen boom in de buurt te bekennen. We hebben een beschut plekje opgezocht en hij kon nog net zijn broek naar beneden doen voordat de waterval kwam.

Wanneer je in de winkel niet naar het toilet mag of kan ben je al blij dat je het tot buiten red en je kindje niet in zijn broek plast. Als volwassene zijnde kun je het nog ophouden, maar voor een kind is dat niet te doen.

Geen boete

Later is bekend gemaakt dat de boete van € 140,- door de politie is ingetrokken en ook daar zijn weer de meningen over verdeeld.

Ik vind het belachelijk dat er een boete is uitgeschreven en terecht dat hij nietig is gemaakt. Natuurlijk zoek je liever een beschut plekje op (als je kindje het kan redden), maar liever nog een toilet. Als deze er niet is of het mag niet bij de dichtstbijzijnde winkel kan het soms niet anders. Ik voel me dan wel opgelaten en baal er ook wel van, maar als je kindje moet dan moet hij/zij.

Wat vind jij van de boete voor wildplassen en vind je het terecht dat hij is ingetrokken? Heb jij weleens in zo’n situatie gezeten? 

Lees ook:

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 4 Comments
 1. Gerdi schreef:

  Ik vind dat die kleintjes overal moeten kunnen plassen. Hier juist positieve ervaringen met kinderen laten plassen in verschillende winkels..

 2. Lodi schreef:

  Ik vind het lastig hoor. Onze oudste zoon werd zindelijk toen een reis van 7 maand door Amerika maakte. Dit was ideaal, want in Amerika heb je echt overal, in elke winkel en waar dan ook een openbaar toilet. Toch is het mij ook overkomen dat ze moesten terwijl er geen toilet in de buurt was en ook ik liet ze dan wel eens tegen een boom plassen. Ik snap ook dat tegen gevels en in steekjes het natuurlijk niet fijn is en gaat stinken, maar we weten allemaal als je kind moet, moet ie ook echt. Ik snap deze opa dan ook wel weer.

 3. Irene schreef:

  Ik vind het onzin om daar een boete voor te geven. Ik vind sowieso dat er meer toiletten moeten komen. Niet alleen voor kinderen. Er zijn ook zat volwassenen die plasprobleem hebben en wat als je zelf een keer een blaasontsteking hebt? Toegegeven als vrouw sta ik niet graag tegen een boom aan te plassen.

 4. Ik trok er mij sowieso met de kinderen niets van aan.
  Hoge nood is hoge nood, punt! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.