kleine slaapkamer, kamertje

De kleine slaapkamer van Lilian

Natascha van Mijn mama momenten heeft 2 dochtertjes. Het kamertje van haar jongste dochtertje is erg klein, maar deze creatieve mama weet daar wel raad mee. Neem een kijkje in de kleine slaapkamer van Lilian, een meisje van 16 maanden.

Even voorstellen

Mijn naam is Natascha. Ik ben stiefmama van een meisje van 4,5 jaar en mama van een meisje van 16 maanden. Ik was voorheen altijd docent, maar nu even niet in verband met de kleine meid. Ondertussen ben ik aan het bloggen geslagen op Mijn mama momenten, waar ik schrijf over mijn mamaleven, waar ik diy’s en recepten deel en vertel over onze favoriete producten. Ook schrijf ik af en toe voor website4mama, hier deel ik recepten en mag ik af en toe iets reviewen…erg gezellig.

Verliefd op bosbehang

Deze slaapkamer is van de jongste. Ze is een echte stoere meid die dol is op buiten spelen. Blauw en groen zijn haar lievelingskleuren; ze speelt het liefst met de blauwe en groene blokjes en haar tekeningen zijn hoofdzakelijk blauw en groen. Roze ziet ze liever niet, dat potloodje moet ook altijd weg. Haar kamertje zal dus ook echt geen typische meisjeskamer worden.

Tijdens mijn zwangerschap was ik erg verliefd op bosbehang. Dat wou ik ook het liefst voor haar kamertje. Maar omdat haar kamertje zo ontzettend klein is, zou dat al snel te druk worden. We gingen voor een compromis; een beetje bos, maar wel in een bepaald patroon en niet te veel kleur. Het werd een behang met berkenstammen aan één muur…de enige rechte muur in de kamer. De rest hebben we behangen in een lichtbruin gestreept behangetje.
In het begin is het daar bij gebleven, zodat het rustig bleef in haar kamertje. Zo kreeg ze niet te veel prikkels voor het slapen gaan. Maar ze vond haar kamertje toen al erg mooi. Ze was al net zo verliefd op haar berkenstammenbehang als mama.

mamablog, batboy, een kijkje in de slaapkamer van lilian

Berkenstammenbehang

Al vanaf dat ze begon te spelen, had ze al best veel speelgoed van ‘Skip Hop’. Ze had vooral speelgoed met uiltjes en vosjes en egeltjes. Hier speelde ze erg graag mee. Ze was aangetrokken door zowel de diertjes als de rustige natuur(lijke) kleuren. Hier konden we natuurlijk wel wat mee in haar kamertje qua thema. Maar al het Skip Hop speelgoed is inmiddels naar haar neefje verhuisd…alleen haar mobiel hangt nog boven haar bed, omdat ze die nog erg leuk vindt.

een kijkje in de slaapkamer van lilian, batboy, mamablog

een kijkje in de slaapkamer van lilian, batboy, mamablog

Mobiel Skip Hop

Boomvriendjes

Toen ze acht maanden oud was, waren we op de negenmaandenbeurs. Daar kwamen we de stand van ‘Boomvriendjes’ tegen. Niet alleen ik vond ze erg leuk, maar Lilian ook. Tijd voor een uitbreiding op haar kamertje dus. Ik kocht een paar ‘Boomvriendjes’: de uil, vogels, eekhoorn, egel, vlinder en slak. Deze mochten vanaf nu in haar kamertje komen wonen.

Maar omdat ik het toch wel leuk vond dat de vogels en de uil in een boom zouden zitten, heb ik van wat overgebleven behang een boom gemaakt. Ik heb de hele stammen uitgeknipt en deze zo opgeplakt dat ze samen een boom maken. Een tak gaat de hoek om, die was ook erg lastig, want ik wou hem graag horizontaal op de andere muur hebben, zodat hij boven haar kast zou komen. Deze kast staat nu nog niet in haar kamer, omdat de voedingsstoel er nog staat, maar dat duurt niet lang meer.

mamablog, batboy, een kijkje in de slaapkamer van lilian

Voedingshoek

Na het maken van de boom en het vogelhuisje kwamen de ‘Boomvriendjes’ in haar bos wonen. Wat vond ze dat mooi. We gaan nog steeds elke avond, voor het slapen gaan, alle dieren één voor één “dag dag” zeggen.

Dol op boekjes lezen

Straks kan de stoel er dus uit zodat de kast onder de tak kan staan en dan komen daar ook boeken op te staan. Hier komen dan de boeken te staan die we voor het slapen gaan voorlezen. Zo is het voor haar duidelijk welke boekjes ze zelf mag lezen en welke wij voorlezen. Ze is namelijk dol op boekjes en leest ze het liefst allemaal zelf.

een kijkje in de slaapkamer van lilian, mamablog, batboy

Lekker lezen

Kleine slaapkamer

Later zijn er nog een paar ‘Boomvriendjes’ bij gekomen. Maar meer moet er ook niet in de kamer komen qua accessoires. Anders wordt het veel te druk in zo’n kleine slaapkamer. Het is er nu al best vol doordat de commode er ook nog in staat.

mamablog, een kijkje in de slaapkamer van lilian

De boom

Het trotst ben ik op de boom met de vogels en uiltjes. Die maakt de kleine slaapkamer tot een geheel. De ‘Boomvriendjes’ passen daardoor echt bij haar kamertje en het deurgordijn (die ik zelf heb gemaakt) past er daardoor ook mooi bij. De bladkussen (ook zelf gemaakt) liggen daardoor passend in de voedingsstoel onder de boom. Maar het mooist vind ik hoe het kamertje voelt. Het is een heerlijk knus kamertje die rust en warmte uitstraalt…en dat maakt onze kleine meid erg blij met haar kamertje.

een kijkje in de slaapkamer van lilian, mamablog, batboy

Deur met gordijn

Ben jij ook zo creatief?

Lees ook:

Wil je ook meedoen en anderen mee laten gluren? Neem dan contact op d.m.v. het contactformulier of stuur een mailtje naar info@batboy.nl

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 6 Comments
  1. Nathalie schreef:

    Het bosbehang vind ik echt heel mooi!

  2. Roelina schreef:

    Wauw, super leuk gedaan met die boom en het behang!

  3. Nicole Orriëns schreef:

    Mwah, ik zou wel graag wat creatiever willen zijn eigenlijk. Ik vind het een heel mooi kamertje. Klein maar fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.