een muts van Joep, mamablog, batboy

Een muts van Joep

Het wordt straks weer tijd om een lekkere warme muts te dragen en wij hebben een hele gave! Wat er zo bijzonder is aan deze muts? Hij is gemaakt door Joep. Zelf ben ik niet echt handig om een muts te breien of te haken, maar Joep doet niets liever. De 17 jarige Joep heeft al een eigen bedrijf en een boek ‘Haken met Joep” die op nummer 1 staat.

Een muts van Joep

Deze knapperd heet Joep van Damme. Hij is 17 jaar en dol op haken en breien. Joep is al een aantal keer in het nieuws geweest, op de radio, in de krant en heeft in bladen gestaan. Toen ik een bericht van Joep op internet tegen kwam vond ik het zo bijzonder én stoer wat hij doet dat ik er meer van wilde weten en hij haakte speciaal voor ons een muts!

een muts van Joep, mamablog, batboy

Een muts voor opa

Joep heeft het haken en breien geleerd van zijn oma. Het eerste wat hij toen breide waren pannenlappen. ”Maar dat kun je niet echt iets noemen”, aldus Joep. Toen hij 12 jaar was haakte hij zijn eerste muts. Zijn opa vroeg hem een muts te maken.”Die was helemaal mislukt en leek meer op een fruitschaal dan op een muts”. Trots vertelde zijn opa dat zijn kleinzoon een muts voor hem had gemaakt en Joep kreeg ontzettend veel (leuke) reacties, maar er waren ook mensen bij die hem uitlachten. Hij besloot een Facebookpagina te maken en kreeg na een aantal weken al de vraag of hij voor hun ook een muts wilde haken.

Na de beelden in het Jeugdjournaal ging het heel snel en stroomden de bestellingen binnen. Met hulp van zijn moeder, vader, oma en tante gingen er in het eerste jaar wel 1000 mutsen de deur uit. En zo is Joep zijn avontuur begonnen.

Boek ‘Haken met Joep’

Joep wil graag meer mensen aan het haken krijgen en heeft een boek uitgebracht Haken met Joep. Het saaie imago van breien en haken wil hij de nek omdraaien en bij zijn vrienden heeft hij zijn doel al bereikt, want ze hebben bijna allemaal al een boek! Een muts niet, want ”het zijn gewoon studenten dus moeten ze op hun geld letten.”

Joep is druk bezig om nieuwe items te ontwerpen. Zo vind je op de webshop niet alleen maar mutsen, sjaals, polswarmers en collen, maar ook telefoon- en tablethoesjes. Haken vind hij leuker om te doen en daarom zijn de meeste producten op zijn webshop gehaakt.

Een sprekende muts

Joep haakte speciaal voor ons een muts. Het is een sprekende muts geworden! Lekker fel met een bolletje”. Ik was erg nieuwsgierig en blij verrast toen ik het pakketje ontving.

een muts van Joep, mamablog, batboy

De muts heeft maat S en is een prima maat voor kinderen en mij past hij ook 🙂 . Wij vinden de muts helemaal hot (ook voor ons hoofd 😉 ).

een muts van Joep, mamablog, batboy

een muts van Joep, mamablog, batboy

Tips van Joep

”In het begin is het een hele tijdrovende hobby, maar je moet het gewoon blijven doen en dan gaat het steeds sneller. Haken is makkelijker dan breien, want bij breien moet je meerdere dingen tegelijk vasthouden en daar ook nog wat mee kunnen doen. Ik zou in het begin een dikke draad en een dikke haaknaald gebruiken, dan kan je het goed zien en voelen.”

Wil je ook graag beginnen met haken, maar weet je niet hoe? Dan kun je natuurlijk het boek Haken met Joep bestellen (€9,99) en wie weet haak jij straks je eigen gave fashion items!

een muts van Joep, mamablog, batboy

Joep heeft veel ideeën en is druk bezig met nieuwe dingen ontwerpen. Wil je ook een muts van Joep of een ander uniek, handmade product? Op de webshop van Joep vind je alle producten.

Lees ook:

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking en bevat een opgestuurd product.

Kun jij haken en wat vind je van de muts die Joep voor ons heeft gehaakt?

 

 

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 15 Comments
 1. Nathalie schreef:

  Ik kan niet haken maar ik vind de muts erg leuk! Goed werk Joep!

 2. Rinette schreef:

  Wat een leuke muts! Lekker fel en hip! Het lijkt me nog best wat werk om te maken. Knap hoor.

 3. Nicole Orriëns schreef:

  Ik vind het een supervrolijke muts! Heel leuk. En wat bijzonder dat verhaal er achter.

 4. Emmy schreef:

  Heel leuke muts. En ja, ik heb de tv uitzendingen met Joep ook gezien.. Heel stoer.

 5. Irene schreef:

  Wat leuk dat meer jonge mensen handwerken. Ik ben zelf niet zo goed in haken, maar ik brei wel graag op een breiring.

 6. Dhini schreef:

  Wat superleuke muts. Het is tijd om muts te dragen hé! Wat knap van Joep.

 7. Jeroen schreef:

  Kijk, dan heb je een unieke muts in handen 🙂 Het is dat ik meer mutsen dan geld heb…

 8. Dyonne Bakker schreef:

  Ik kan helaas niet haken, maar wel echt een stoere muts! Ziet er cool uit 🙂

 9. Corine schreef:

  Wát een gave en stoere muts! Doet die Joep heel goed! Ik heb een kennis die heel goed haakt en zo al een mooie poncho en top gescoord. 🙂

 10. Proudweirdo schreef:

  Geweldig dit! 😃 Weg met het stoffige imago van breien en haken, ik vind het helemaal leuk. Een awesome 17 jarige! 👍
  En ik vind het een hele stoere muts!

 11. Kool Family schreef:

  Echt een geweldige muts. Mijn oudste zoon zou die wel “cool” vinden…

 12. Beau Bewust schreef:

  Wat een leuke stoere muts zeg!

 13. Daphne schreef:

  Wat leuk, zeg! Ik had nog nooit gehoord van Joep, maar wat gaaf dat hij dit doet zeg!

 14. Saskia schreef:

  Ik vind die muts geweldig 😀
  En wat grappig, een jongen wat haakt. stoer hoor.

  Leuk artikel. Zelf ben ik niet zo van ’t haken en breien. Maar vind het wel leuk om te zien welke knappe dingen anderen maken.

 15. Judith schreef:

  Leuke felle kleuren zeg! Een vriendin probeert mij altijd aan het haken te krijgen, maar ik vind het zo ingewikkeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.