breien, breiring, muts, batboy, action

Zo brei je een muts met een breiring

Kan jij breien? Nee, ik ook niet, maar ook al kan je niet breien, deze muts kan iedereen maken. Het enigste wat je nodig hebt is een breiring (van Action) en wol en je maakt zo heel snel je eigen muts!

Breien is leuk

Ik vind breien echt super leuk. Het probleem is alleen dat ik het niet kan. Ik raak de tel kwijt of ik vergeet hoe ik de steken erop moet zetten dus dat werkt niet.

Mijn nichtje maakte een aantal mutsen voor haar moeder en zusje en dat zag er zo leuk uit, dat wil ik ook doen!

breiring, breien, batboy, action, muts, winter

De muts van de kat heeft ze zelf gebreid 🙂

Breiring

Bij Action verkopen ze breiringen en dit is zo leuk én makkelijk om te doen dat je binnen no-time je eigen gebreide muts hebt gemaakt. De set bestaat uit 4 breiringen, haakje en een plastic naald en kost maar € 3,99.

De groene breiring is bedoeld voor baby’s en heeft een doorsnee van 13 cm. Paars (18 cm) is voor kinderen, blauw voor kinderen/volwassenen (23 cm) en roze heeft een doorsnee van 28 cm.

action, breiringen, batboy, muts, breien, winter, diy

breiring, batboy, action, breien, muts, winter

Wol

En dan heb je natuurlijk ook nog wol nodig. Bij Action is er veel keus en ze hebben er genoeg leuke kleurtjes. Omdat ik nooit kan kiezen heb ik alle kleurtjes maar meegenomen.

breien, wol, action, batboy, breiring, muts, winter

Eerst oefenen

Ik ben begonnen met de kleinste breiring om voor Brent een mutsje te maken. Wanneer je met iets dunner wol werkt gebruik je 2 draden (dus 2 knotten wol). De wol die ik hiervoor heb gebruikt is Medium (zie foto).

Ik dacht dat de muts klaar was, want hij leek mij groot genoeg dus hechtte ik de muts af. Nou, ik had er wel nog een paar steken meer bij op mogen zetten, want de muts was dus iets te klein. Ik heb er (helaas) geen foto van, want ik heb hem meteen weggegooid.

wol, breien, breiring, action, batboy, diy, muts

Weer mislukt

Deon wilde graag dat ik een muts voor hem maakte en ik gebruikte de kleuren zwart en blauw. Maar ook deze muts is in de prullenbak beland. De wol (de blauwe) is veel te dun met gevolg dat er allemaal ‘gaten’ in de muts zitten en heeft dus geen zin om te dragen tegen de kou en het was trouwens ook erg lelijk!

Ik heb deze blauw gebruikt zoals te zien is op de foto. Ook de knot die ernaast ligt is dus niet geschikt om een muts mee te breien.

breien, breiring, batboy, action, muts, diy

Poging 3

Toen ben ik maar met de roze breiring begonnen om voor Nick een muts te breien is het zwart. Deze is dan eindelijk gelukt, maar erg tevreden ben ik er nog niet over. Naar mijn mening is de wol nog te dun en ben weer naar Action gegaan om voor het dikste wol te gaan. Helaas hadden ze daar niet zoveel keus in de kleuren en heb ik blauw en groen meegenomen.

muts, action, batboy, breiring, winter, breiring, breien

De vierde muts

Ik gebruikte de paarse ring voor Deon en ging met volle moed weer aan de slag. Omdat deze dik genoeg is hoef je niet met 2 draden te werken. Het werkt erg fijn en lekker snel.

breiring, breien, batboy, action, diy

Toen de muts dan eindelijk klaar was kon Deon hem opzetten. Maar de muts paste helemaal niet, hij was veel te klein. Terwijl ik deze ring ook voor de blauw/zwarte muts heb gebruikt!

Sten zijn hoofd is niet veel kleiner, maar toch heb ik het geprobeerd. Zoals ik al wel dacht ook bij Sten past de muts niet. En dan heb ik nog een laatste kans; Brent. En ja hoor hij past!

Nu maar weer eerst een paar knotten van de dikke wol inslaan 😉 . Ook leuk om andere varianten te maken bijvoorbeeld leuke oortjes of pompoentjes eraan.

breien, breiring, muts, batboy, action

Teveel wol

Ja, nu heb ik dus wel heel veel wol waar ik eigenlijk niet zo veel aan heb. Dat heb je ervan als je niet kan kiezen 😉 .

Lees ook het verhaal van Joep en zijn gebreide mutsen.

Kan jij breien? Lijkt jou breien met een breiring leuk?

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 11 Comments
 1. Mimi Rose schreef:

  Ik kan breien, maar dit wil ik ook wel proberen. Lijkt me erg leuk. Ik ga t binnenkort maar even aanschaffen 🙂

 2. Volgmama schreef:

  Haha nu zit je met al die bollen wol. Leuke mutsen zijn dat. Ik heb ze ook wel eens gemaakt. Heb deze breiringen ook maar ook de langwerpige voor sjaals. Die heb ik nog nooit gebruikt.

 3. Dewi schreef:

  Ik zie het altijd liggen, maar weet nooit hoe of wat! Ziet er easy uit. Zag ze ook bij Zeeman. Leuk! Hoelang doe je hierover?

  • Batboy schreef:

   Ooh pfff geen idee ik heb het in fases gedaan haha. Dan even ’s middags, maar met de kinderen erbij was dat niet echt handig en toen ben ik later weer verder gegaan.

 4. Vlijtig Liesje schreef:

  Nee, ik kan er echt niks van. Dus zo’n breiring zou voor mij wellicht een goedeo plossing zijn!

 5. Patricia schreef:

  Vroeger hebben we dat op school dus wel geleerd, net als haken. Geen idee of ik dat weer snel onder de knie heb. Een vriendin haakt er op los sinds haar verlof. Maar of dat nu mijn manier van ontspannen is… Hmm.

 6. Echt superleuk! Helaas ben ik zo creatief als een doperwt haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.