batboy, duitsland, ontbijten, strötker, ontbijt

Ontbijt bij Hofcafe Strötker

Een goed ontbijt zet je darmen aan het werk en zo krijg je makkelijker alle voedingsstoffen binnen die belangrijk zijn om de dag door te komen. Na een goed ontbijt heb je in de loop van de dag ook minder behoefte om te snoepen. Wij gingen ontbijten bij Hofcafe Strötker in Grasdorf en dat is zeker een aanrader! 

Ontbijt

Ontbijten met het hele gezin aan tafel is hartstikke gezellig. Doordeweeks is dit altijd erg lastig en daarom maken we er in het weekend meestal iets speciaals van.

In Duitsland ontbijt bijna iedereen met harde broodjes. Elke morgen (ook op zondag) gaan de bakkers om 06.00 uur open en dan hangen ze er echt met de benen uit. Wij ontbijten met ‘gewoon’ brood uit Nederland, maar op zondag wordt de tafel gezellig gedekt en halen we broodjes bij de bakker.

Lees ook: Biobim ontbijt.

Dit keer zijn wij gaan ontbijten buiten de deur. Omdat het altijd erg druk is bij Hofcafe Strötker is het wel verstandig om te reserveren.

Heel veel keuze

ontbijt, ontbijten, batboy, hofcafe strötker, duitsland

Het restaurant ziet er van binnen én van buiten erg mooi en gezellig uit. Heel anders dan de meeste saaie Duitse restaurants. Ons naambordje stond op een tafel en we konden meteen aanschuiven.

We liepen naar het ontbijtbuffet en er was zo ontzettend veel keus, dat je eigenlijk niet weet wat je nou precies moet pakken.

Zo bestaat het ontbijt onder andere uit; harde broodjes, zachte broodjes, verschillende kaassoorten, gebakken ei, geklutst ei, gevulde eieren, worstjes, champignons, kippenpootjes, tomaat met mozzarella, verschillende vissoorten, asperges met ham, diverse soorten beleg en nog veel meer. Het zag er allemaal heel goed en lekker uit.

batboy, ontbijt, ontbijten, hofcafe strötker

Ook voor kinderen

Deon is gek op ei en vis dus vulde hij zijn bordje met zalm, makreel, gebakken kwartel ei en nog meer zalm 🙂 . Sten had genoeg aan een half broodje en kaas en ze dronken chocolademelk.

ontbijt, ontbijten, batboy, duitsland

Deon wilde als ‘ridder’ ontbijten met helm en harnas 🙂

Je mag zo vaak en zo veel pakken als je wilt, maar we zaten eigenlijk al best snel vol (misschien toch te snel gegeten) en dus hebben we het even laten zakken, want een toetje moet er natuurlijk ook nog bij.

Herrenspeise

Er stonden schalen met pudding, kwark en fruit.

Een typische Duits nagerecht is Herrenspeise. Dit is een heel zachte, smeuïge roompudding met stukjes chocolade en is heel machtig.

ontbijten, batboy, ontbijt, dessert, duitsland

Een aanrader

We hebben heel luxe en lekker gegeten en het personeel is erg vriendelijk. Na al dat vele eten kwam er ook nog soep, maar daar hadden we geen plekje meer voor.

Het is echt een aanrader om hier eens te gaan ontbijten, maar goedkoop is het niet. Per persoon betaal je € 15,90, maar dan heb je wel een erg luxe ontbijt. Voor de kinderen hebben ze € 2,50 gerekend. Leuk om heen te gaan wanneer je iets te vieren hebt.

Gaan jullie weleens de deur uit om te ontbijten? Waar ga je dan het liefste naartoe? Heb je weleens ontbeten in Duitsland?

 

 • Ga ook eens ontbijten bij Pier 99.

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 14 Comments
 1. Volgmama schreef:

  Soms zit er rum in de Herrenspeise hè. Altijd verstandig om zelf eerst even te proeven ;-). Wij hebben in Duitsland nog nooit buiten de deur ontbeten. Wel kopen we vaak genoeg broodjes bij de bakker. Heerlijk! Grasdorf is volgens mij niet zo ver rijden dus best een keertje te doen. Goedkoop vind ik het niet voor een ontbijtje maar het ziet er allemaal lekker uit op de foto’s. Bij Pier99 in Nordhorn schijn je ook goed te kunnen ontbijten en eten.

 2. Patricia schreef:

  Ik dacht altijd dat ontbijt in Duitsland nog voordeliger was? Zelf vind ik het lekkerder om thuis broodjes af te bakken, sap te persen etc, zodat je ook lekker in je pyjama dan kunt blijven hangen.

 3. Kidzblogger.nl schreef:

  Eigenlijk gaan wij alleen ergens ontbijten tijdens vakanties.

  Ja wel eens in Duitsland in de hotels waar we sliepen ontbeten.

 4. Ja, wij doen dat wel eens.

  Zeker op vakantie gaan we een keer uit ontbijten in plaats van in de tent.

  En hier in de buurt ligt een super leuk eethuisje…

 5. Dewi schreef:

  Nee eigenlijk niet. Wel op vakantie, maar hier nooit eigenlijk Wel heel gezellig en lekker, best een goed idee, meestal weleens ergens lunchen, dus waarom dan niet ontbijten. Zondag ontbijten we wel uitgebreid met croissantjes en ovenbroodjes.

 6. Vlijtig Liesje schreef:

  In Duitsland is ontbijten buiten de deur veel meer ingeburgerd dan in Nederland heb ik het idee. Het lijkt me heel erg lekker daar!

 7. Mirjam schreef:

  Uit ontbijten doen we eigenlijk weinig. We gaan wel regelmatig uit lunchen – dat dan weer wel 😉

 8. Ik vind ontbijten in Duitsland altijd heerlijk. Liefst een Duits broodje met Mett! Of Teewurst, dat mag ook. Dat neem ik altijd mee uit de Duitse supermarkt, haha, krijg er altijd zo’n vakantiegevoel van! En als je dit als ontbijt hebt gehad, hoef je ook niet meer te lunchen, ha!

  • Batboy schreef:

   Ja, met Mett vinden wij ook lekker en dan vooral mijn man is er dol op! Mijn schoonzusje haalt vaak een halve kilo Mett bij de supermarkt!
   Nee, de lunch hebben we maar overgeslagen 😉

 9. Charel schreef:

  Wat leuk! Ik vind het heerlijk om met familie te ontbijten daar moet je gewoon tijd voor vrijmaken hihi xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.