mamablog, batboy, moederdag, moederdag tag

Moederdag Tag

Op 13 mei wordt dit jaar Moederdag gevierd, ter ere van het moederschap. In gezinnen staat deze dag in het teken van het verwennen van de moeder zoals ontbijt op bed, cadeautjes én vrijstelling van huishoudelijke taken. Deze jaarlijks terugkerende dag is om alle moeders, wensmama’s, toekomstige-, bonus en grootmama’s in het zonnetje te zetten. Sandra van Mamaplaneet bedacht de Moederdag tag en ik vulde hem in. 

Moederdag tag

Hoe oud was je toen je voor het eerst mama werd?

 • Graag wilde ik moeder worden toen ik 27 jaar was. Helaas ging het bij ons niet vanzelf en ik dacht dat ik nooit moeder zou worden. Op mijn 29ste kwam mijn wens toch uit en mocht ik mijn zoon voor het eerst in mijn armen sluiten.

Beschrijf je eerste Moederdag als kersverse mama

 • Mijn eerste Moederdag was heel speciaal voor mij, want nu kon ik deze dag ook ‘vieren’. Alleen dat vond ik al zo bijzonder.

Wat is het mooiste Moederdag cadeau in jouw ogen? En wat moet je nooit geven op Moederdag?

 • Een zelfgemaakt cadeau vind ik het aller mooist. Helaas maken ze op de Kindergarten nooit iets voor Moederdag, dus een zelfgemaakte knutsel van school heb ik nooit gekregen.

Lees ook: Een stom Moederdag cadeau.

Iets wat je kindje speciaal voor jou met liefde heeft gemaakt of samen met papa heeft gekocht. Deon gaf mij ooit eens zo’n mooi cadeau en toen was het geeneens Moederdag.

 • Wat je nooit moet geven: niks. Alles wat je van je kindje krijgt is mooi; geplukte bloemen, een tekening, een ketting van pasta het maakt niet uit.

Wat is de ultieme tip die je vaders kunt geven op Moederdag?

 • Samen met je kindje iets knutselen aan tafel. Dit is leuk en gezellig om te doen én je doet mama er een heel groot plezier mee. Een gezellig gedekte tafel met lekkere dingen is ook een verwennerij.

Ben jij of je partner weleens vergeten een Moederdag cadeau te kopen? Hoe heb je dit opgelost?

 • Nee, nog nooit. Hoewel ik Nick van te voren wel een hint geef, want vergeetachtig is hij wel 😉 .

Wat is je meest dierbare herinnering met je moeder?

 • Ik heb heel veel dierbare herinneringen met mijn moeder en kan altijd op haar rekenen. Ze heeft echt alles over voor mijn broer en mij. Gezellig shoppen en op een terrasje zitten. Een hapje eten of gewoon lekker thuis en praten over van alles en niks. Alle momenten met haar zijn mij dierbaar.

Ik schreef ooit eens de Mam, vertel eens tag.

Het leukste of meest bijzondere cadeau die ik op Moederdag kreeg/gaf was….

 • Het leukste cadeau wat ik ooit kreeg was een heerlijk ijsje van ‘Van der Poel’. Ik ben dol op ijs en bij Van der Poel hebben ze écht het allerlekkerste ijs. Natuurlijk kon ik niet kiezen en werd het een heerlijke grote toren! We zijn hiervoor speciaal naar Hengelo gereden, maar dat was het zeker waard.

mamablog, batboy, moederdag tag, moederdag

Hoe zou je later herinnerd willen worden?

 • Als een lieve moeder die altijd voor haar jongens klaar stond en op wie ze altijd konden rekenen.

Wat is jouw mooiste Moederdag herinnering/cadeau?

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 14 Comments
 1. Felice Veenman schreef:

  wat een grappige vragen : leuk om die antwoorden te lezen

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Wauw, wat een enorm ijsje is dat! Had je daarna geen buikpijn?

 3. Mirjam Hart schreef:

  Wat leuk! Ik ben dol op tags invullen. Ik heb zelf een keer de bloggerstag in het leven geroepen, maar hij kwam helaas niet erg ver ;(

 4. Lodi schreef:

  Kijk dat vind nou nog eens een leuk Moederdag cadeau. Hier is het eigenlijk altijd alleen een knutselwerkjes van de kinderen en ik hoop maar dat ze me herinneren als lieve moeder

 5. Anja schreef:

  Het mooiste moederdagcadeau zijn mijn kinderen zelf. Inmiddels zijn ze volwassen en bijna volwassen en paar jaar geleden nam mijn zoon mij mee om met zijn nieuwe luchtdrukgeweer te schieten… was echt geweldig (we woonden toen nog in Suriname voordat er vragen komen 😉 )

 6. Charel schreef:

  Wat leuk om te lezen! Ik ben net zwanger en kan niet wachten op mijn 1e moederdag haha!

 7. Maaike schreef:

  Wat een leuk idee! Die eigengemaakte knutselen blijven het allerleukste

 8. Anne schreef:

  Ohh ik vond moederdag vroeger altijd superleuk! Maar tegenwoordig doe ik er niet zoveel meer aan… zal wel veranderen als ik zelf ooit moeder word 😉

 9. Helaas heb ik dit niet want ik ben nog geen moeder. Maar ik hou wel zielsveel van mijn eigen moeder. Ik koop elk jaar een mooi cadeau voor haar. maar niet alleen op moederdag hoor. Ik hou ervan om haar te verwennen en gezellig met er een dagje weg te gaan!

 10. Oohh dat ijsje!! Ik ben gek op ijs 😉 Moederdag is tich echt wel een speciale dag he… nooit verwacht dat ik dat zo bijzonder zou vinden… en inderdaad zelfgemaakt cadeaus zijn de mooiste!

 11. Mamaplaneet schreef:

  Het is heel goed wat een onvervulde moederwens met je kan doen. Gelukkig heb je nu 3 kleine prinsjes om van te genieten.

 12. Hele leuke moederdagtag!! Ik heb hem ook overgenomen, hihi 😀

 13. Ik vind moederdag ook zo leuk. Onze kleine maakt wel iets op het kinderdagverblijf, ben benieuwd waar ze me dit jaar mee verblijden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.