cas de ranger in julianatoren, mamablog, batboy

Cas de Ranger in pretpark Julianatoren

Vanaf de meivakantie heeft pretpark Julianatoren een nieuw karakter: Cas de Ranger. Hij neemt kinderen en ouders mee op ontdekkingsreis door de natuur. Samen met de jongens gingen we op Experience door het bos.

Cas de Ranger

Cas de Ranger is een avontuurlijke onderzoeker en vertelt kinderen alles over dieren, planten en bomen. Hij heeft een eigen Youtube serie waar hij vragen van kinderen over de natuur beantwoord. Voor de antwoorden op bijzondere vragen zoals: ”Heeft een specht weleens hoofdpijn?” vertelt hij je elke zaterdag rond 16:00 uur tijdens zijn video op Youtube.

Daarnaast is hij op het pretpark te zien in zijn eigen show ‘Cas de Ranger LIVE’.

cas de ranger in pretpark julianatoren, mamablog, cas de ranger, batboy

Cas de Ranger in pretpark Julianatoren

Wij mochten bij de première zijn en gingen op een (helaas) regenachtige dag naar pretpark Julianatoren . Bij aankomst kregen de kinderen een super leuke goodiebag wat bestond uit onder andere een pet, kompas, bouwpakketje van een vogelhuisje, poster en een bug viewer.

Achterin het pretpark is Jul’s Picknickbos en daar zou Cas de Ranger de kinderen (en ouders) meenemen op Experience. De experience is een spannend bospad waar je veel kan ontdekken over dieren en planten op de Veluwe.

cas de ranger, cas de ranger in julianatoren, mamablog, batboy

Er werden spelletjes gedaan met de kinderen, maar ook vaders moesten even laten zien hoe sterk ze zijn (gelukkig voor Nick stond hij achteraan 😉 . Sten vond het helemaal geweldig en deed overal vrolijk aan mee. Na de spelletjes, liedjes en het dansen kon de Experience beginnen.

cas de ranger, cas de ranger in julianatoren, mamablog, batboy

De experience

De kinderen kregen een kaart met daarop vragen. In het bos was een parcours en onderweg moest je vragen beantwoorden. Met de uitkomst kon je kans maken op een prijs.

cas de ranger in julianatoren, mamablog, cas de ranger, batboy

Onderweg kwamen we dieren tegen die uit hout zijn gesneden en de daarbij behorende vragen. Hele interessante vragen, waar ook ik weer van heb geleerd.

mamablog, batboy, cas de ranger

cas de ranger, mamablog, batboy
Een heel groot insectenhotel

Het parcours is voor kinderen heel goed te doen. Zo leert je kindje spelenderwijs dingen ontdekken over de natuur. Deon vond het erg interessant en weet wat hij nu wil worden, namelijk een echte ranger!

Jammer dat we Cas de Ranger onderweg niet even tegenkwamen, geen idee waar hij was gebleven. Het was voor de kinderen wel leuk geweest als hij even had gevraagd hoe het gaat met de vragen en misschien had hij nog even iets leuks kunnen vertellen.

We hadden alle vragen beantwoord en Sten wilde maar één ding: de achtbaan en het spookhuis.

cas de ranger, cas de ranger in julianatoren, mamablog, batboy

Het heeft de hele dag geregend. Koud en nat gingen we weer huiswaarts en wat denk je wie we daar tegen kwamen? Hij wilde alleen niet op de foto (de zon).

cas de ranger, batboy, mamablog

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Heb jij Cas de Ranger al ontmoet?

 

 

 

 

3 gedachten over “Cas de Ranger in pretpark Julianatoren”

  1. Ik ben altijd al dol geweest op pretparken! Als kind ging ik overal al mee in van zodra ik groot genoeg was. Het lijkt me een leuk parcours om te doen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *