afscheidscadeau, school, kindergarten, juf, kinderen

Originele ideeën voor een afscheidscadeau van het laatste schooljaar

Aan het einde van het schooljaar geef je de juf of meester een afscheidscadeau om hem/haar te bedanken voor het fijne jaar. In *Duitsland geven de kinderen in het laatste jaar (met de leeftijd van 6 jaar) van de Kindergarten een gezamenlijk cadeau en niet alleen voor de juf of meester, maar voor de hele school. 

Afscheidscadeau voor de hele school

Vanaf drie jaar mag je kindje in Duitsland naar de peuterschool (Kindergarten). Hier blijven ze tot hun zesde jaar en daarna gaan ze naar de Grundschule. In de jaren dat ze op de Kindergarten zitten, zitten ze altijd in dezelfde klas met dezelfde jufffen. In het laatste jaar geven de kinderen een afscheidscadeau, maar deze is niet alleen voor de juf, maar voor de hele school. Het is best een hele uitdaging om elk jaar iets leuks te bedenken, maar de ideeën (die in een whatsapp-groep worden besproken) zijn telkens erg leuk.

Vogelhuisje

Een super leuk vogelhuisje gaf de klas van Deon als afscheidscadeau. Deze staat bij de ingang van de school en er zit nu ook daadwerkelijk een vogeltje met jongen in, hoe leuk is dat! Het vogelhuisje hebben we speciaal laten maken en de kinderen moesten op een stuk papier hun naam schrijven. Deze zijn bij de poppetjes (grappig getekende jongetjes en meisjes) die aan de voorkant van het vogelhuisje staan geschreven.

afscheidscadeau

Grote bloempotten

Ook een heel leuk idee zijn bloempotten, daar fleurt de school meteen van op! Bij de ingang van de deur staan twee grote grijze bloempotten met daarop omtrekken van kinderhandjes.

afscheidscadeau, kinderen

Hekje

Een vrolijk gekleurd hekje met de namen en een mooie tekening van alle kinderen staat op de speelplaats van de Kindergarten.

Inloopmat

Sten zit nu in het laatste jaar en ook deze keer word er weer een heel leuk afscheidscadeau gegeven: een inloopmat. Hierop staan gekleurde voetjes met de namen van de kinderen. Een erg leuk cadeau én praktisch.

afscheidscadeau, juf

Grote steen

Een grote kei als decoratie met daarop een naamplaatje waar alle namen ingegraveerd staan en een afbeelding van een egel. De egel staat voor de groep waar de kinderen inzitten (Igelgruppe).

juf, kinderen, school, kindergarten

Bankje

Bij de ingang van de Kindergarten staat een vrolijk gekleurd bankje. Deze is gegeven door de klas van 2014.

school, kindergarten

Een bijzonder afscheidscadeau

Deze cadeaus zijn niet alleen erg leuk, maar sommige ook nog eens praktisch. Zo laten alle kinderen een bijzonder en speciaal afscheidscadeau na aan de juffen en de school voor een blijvende herinnering aan de fijne tijd. En het staat ook nog eens heel gezellig!

* Dit is van toepassing bij ons en kan natuurlijk per gemeente verschillende. 

Wat geeft jouw kindje als afscheidscadeau aan de juf of meester? Word er ook wel eens een gezamenlijk cadeau gegeven?

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 1 Comment
  1. rachel schreef:

    hier hebben wij het niet meer maar ik vind die bloempot wel heel gaaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.