acht, jongen, leven

Zo ziet het leven van een 8 jarige jongen eruit

Eindelijk ben je acht jaar, maar dan? Heeft het voordelen of maakt het geen verschil met toen je nog zeven was? Het leven van onze achtjarige jongen ziet er zo uit.

Jongens van 8 jaar

Het leven van een zevenjarige jongen was niet altijd even makkelijk. Maar hoe is het leven dan als je acht bent? Is dat makkelijker of juist niet? Mag je meer en kan je meer? Heeft het voordelen? Zeker heeft het voordelen, want zo mag je langer mag opblijven, vooral in het weekend om dan naar bijvoorbeeld Lego Masters te kijken én niet geheel onbelangrijk méér zakgeld. Even alleen thuis blijven als ik Sten van school moet halen mag ook, dan maakt hij ondertussen zijn huiswerk.

Leesboeken

Deon is dol op lezen en dan niet alleen de Donald Duck, maar ook echte boeken. Daar moest ik vroeger zelf echt niks van hebben, maar Deon is gewoon verslaafd. Toen hij zes jaar was verzamelde hij al alle boeken van Dolfje Weerwolfje. Daarna werd het Kippenvel en op dit moment zijn de boeken van ‘Het leven van een loser‘ helemaal hot. En er is geen aanslepen aan, aan deze boeken, want hij leest ze echt super snel. Dikke aanrader voor wie dol op lezen is!

De serie op Netflix heeft hij met veel gelach gekeken en nu zijn de boeken aan de beurt, wat net zo leuk of misschien wel leuker is.

Tv kijken

Voor tekenfilms voelt hij niks, nee hij wil echte ‘grote mensen films’ kijken. Maar als je acht bent is er niet echt heel veel keuze op bijvoorbeeld Netflix. Zo heeft hij onder andere naar Karate Kid en de serie Fast and Furious gekeken. Het liefst wil hij Chucky of IT kijken, maar helaas voor hem gaat dat mooi niet door.

Tablet

De tablet die hij voor zijn verjaardag heeft gekregen kan hij echt niet zonder. Hij speelt er spelletjes op, maar maakt ook filmpjes voor zijn eigen YouTube kanaal. Zo geeft hij bijvoorbeeld een roomtour, maakt films met zijn handpop Jeffy of laat zien wat er in een kindersurprise zit en dat allemaal in het Engels. Er word niks gepost zonder dat hij toestemming van ons heeft en zolang hij zich aan de regels houd is het prima.

Pyjama-dag

In het weekend, zo heeft hij bedacht, houd hij een pyjama-dag (mits we niet weggaan natuurlijk). Dit zit gewoon fijn en als we niet weggaan waarom zou ik mij dan aankleden?, aldus deze jongen van acht. Nog een voordeel, volgens hem, dan hoef je je ’s avonds niet om te kleden.

Als je haar maar goed zit

Deon is gek op zijn haar en zijn stoere fashion accessoires. Als zijn haar maar goed zit, dan is zijn dag dat ook en anders bestaat er gelukkig nog een pet of een muts. Of het nou warm is of niet een muts is ook stoer in de zomer 😉 .

De slaapkamer

Het lijkt wel alsof hij op zijn slaapkamer woont, want hij kan daar de hele dag zitten als ik hem niet ophaal of roep. Zo heeft hij geen last van zijn ‘irritante broertjes’ en kan hij lekker boeken lezen, huiswerk maken, schrijven, muziek luisteren en meer.

Uitslapen of lekker nog even lang in bed liggen is ook echt iets van de laatste tijd. Hij vind het heerlijk en ja geef hem eens ongelijk.

Helpen in de keuken

Als je zeven bent kun je je moeder natuurlijk helpen in de keuken, maar nu je acht bent wil je het ook graag. Of je het daadwerkelijk ook op gaat eten is een tweede, want de smaak met toen je zeven was is nog steeds hetzelfde. Al probeert hij nu wel vaker iets te proeven.

8, acht

Groeispurt

Kleding word al snel te klein en als je denkt dat, dat ene mooie shirt of broek nog past heb je het mooi mis. Met maat 128 red je het niet meer, want hoog water is geen gezicht. Deon is nu 1.38m, heeft kledingmaat 134/140 en schoenmaat 35. Nog even en we kunnen straks onze sneakers delen 😉 .

Muzieksmaak

Deon heeft altijd al zijn favoriete muziek gehad en deze luisteren we ook altijd in de auto. Het is niet altijd even mooi, maar met de liedjes van Justin Bieber kan ik het nog wel aan. Anders word het als we naar Ali B. in de auto luisteren met ‘Anderhalve meter’. Maar goed, alles voor je kinderen hè 😉 .

 

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 7 Comments
 1. Frederique schreef:

  Leuk om te lezen, het is nog helemaal niet zo lang geleden dat mijn kinderen 8 waren en toch lijkt het soms een eeuwigheid!

 2. rachel schreef:

  haha leuk geschreven ! en voor mij is dat al weer een tijdje geleden dat ze 8 werden ppffff tijd gaat veel te snel 😀
  maar gefeliciteerd!!

 3. Emmy schreef:

  Mijn kleindochter wordt dit jaar 8, dus zit er zijdelings weer een beetje in, zeg maar. Leuke post en van harte gefeliciteerd

 4. linda Meester schreef:

  Ik vind 8 jaar een leuke leeftijd, geniet er maar van

 5. felice veenman schreef:

  Heerlijk, een lezer in huis! Alhoewel… op deze leeftijd begon dochterlief ook te lezen…

 6. girls-things schreef:

  Haha geweldig om te lezen. Wat fijn en goed dat hij lezen zo leuk vindt.

 7. Heidi schreef:

  Hahah Hier is mijn zoon 10 en tis net of hij ook op zijn eigen kamer leeft. Hij komt alleen naar beneden om te eten en voor de badkamer en dan zien we hem niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.