mamablog, tag der deutschen einheit, batboy, voordelen man thuis

Voordelen als je man thuis is

3 Oktober is ‘Tag der Deutschen Einheit’ in Duitsland. Het is een nationale feestdag en alles is dan gesloten. Dit betekend dat ik 3 hele dagen opgescheept zit met Nick, maar heeft dat nadelen of voordelen?

Tag der Deutschen Einheit

Tag der Deutschen Einheit is een nationale feestdag wat gevierd wordt op 3 oktober. Op deze dag in 1990 werd er een einde gemaakt aan de periode van verdeeldheid tussen de voormalige Duitse Democratische Republiek en Bondsrepubliek Duitsland.

Het betekend ook dat alles in Duitsland gesloten is en Nick niet hoeft te werken. Het bedrijf waar Nick werkt heeft besloten om de dag ervoor ook het bedrijf te sluiten en dus had Nick zondag t/m dinsdag vrij.

Normaal gesproken werkt hij 6 dagen in de week en is hij weinig thuis. Nu zat ik 3 volle dagen met hem opgescheept. Heeft dat nadelen of zitten er ook voordelen aan?

Voordelen als je man thuis is

Ja, er zitten ook voordelen aan als je man thuis is 😉 :

Uitslapen. Ik had al verteld dat ik elke doordeweekse ochtend om 05.30 uur opsta. Nu moesten de kinderen maandag wel naar school, maar omdat we nu meer tijd hebben en Brent eens een keertje niet heel vroeg wakker werd (gelukkig) kon ik een uurtje langer in bed blijven liggen, heerlijk!

We hebben samen de kinderen naar school gebracht en daarna samen boodschappen gedaan.

Gezellig boodschappen doen

Boodschappen doen vind ik niks aan. Ik neem altijd meer mee dan de bedoeling is en dan al die zware tassen uit de auto halen is ook niet echt prettig. Nu waren we dus gezellig samen en ik moest alle lege flessen meenemen (en dat waren er alweer aardig wat).

Met je man boodschappen doen betekend ook méér boodschappen en dan bedoel ik lekkere dingen. Hij zoekt altijd chocolade uit, net als de kinderen, en andere lekkere dingetjes. Je bent wel iets meer geld kwijt (en extra toiletpapier), maar met die zware tassen hoef ik dit keer niet te sjouwen.

Daarna zijn we naar de Media Markt gegaan voor een nieuwe vaste telefoon en hebben met ons drieën ontbeten bij XXXL Lutz. De ochtend ging snel voorbij en we hebben samen de kinderen weer van school opgehaald.

De man in de keuken

Nick wilde graag wraps eten en zou zelf in de keuken gaan staan om te koken. Normaal kookt hij (bijna) nooit en dat liet ik mij natuurlijk geen 2 keer zeggen!

Het was wel een beetje zoeken voor hem waar alles staat, maar het is hem gelukt.

voordelen als je man thuis is, mamablog, batboy

Een toetje hoort er ook bij en Nick koos één van zijn favoriete toetjes uit. Het zijn die goedkope bruine en gele plastic bakjes met nep slagroom (ik vind ze niet lekker). We hebben heerlijk gegeten en de mannen smulden van het toetje.

Nu kon ik eens ‘uitbuiken’ op de bank 😉 .

mamablog, batboy, voordelen als je man thuis is

Opruimen, poepluiers en quality time

Het leek wel of Nick iets met zijn hormonen had, want opeens ging hij voor de verandering eens stofzuigen, poepluiers verschonen en de oven repareren. De oven is al een hele tijd kapot en hij wilde graag warme broodjes als ontbijt.

Schoonmaken en opruimen kan hij echt heel goed en heel fijn dat ik dat nu eens even niet hoefde te doen. Hij blij, ik blij!

En natuurlijk had hij deze dagen extra tijd voor de jongens en niets is leuker dan heerlijk stoeien met papa.

Ontbijt op bed

Helaas kreeg ik geen ontbijt op bed 🙁 . Ja, wat denk ik eigenlijk wel niet? Ik ben niet jarig en het is geen Moederdag!

Maar de oven is weer gemaakt en dus kregen we een heerlijk gedekte tafel met harde broodjes, gekookte eieren en croissants.

mamablog, batboy, voordelen als je man thuis is

De volgende dag moest ik zelf weer aan het werk in de keuken, want het is niet altijd feest.

Kookt jouw partner weleens?

Lees ook:

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 1 Comment
  1. pffff – ik weet in ieder geval de nadelen als je man helemaal NIET thuis is! 😉

    Ik tel af tot 12 oktober!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.