minimalistische, slaapkamer

Zo richt je een minimalistische slaapkamer in

Vandaag een kijkje in de slaapkamer van Wolf. Emmy van Webkonijn vind dat een slaapkamer er is om te slapen en daarom heeft ze voor een minimalistische slaapkamer gekozen wat zorgt voor rust en orde. Kom je weer gluren? 

Even voorstellen

Ik ben Emmy, de persoon achter Webkonijn. Ik ben een klein meisje op deze grote wereld sinds 1986 en sinds 2014 ook mama van een fantastiche zoon. Graag vertel ik wat meer over zijn slaapkamertje.

De slaapkamer van Wolf

Een slaapkamer dient om te slapen. (en op het bed te springen, te knuffelen, …) niet om te spelen. Het moet gewoon de meest rustgevende plek in huis zijn. Over het algemeen gaat dit beter in een minimalistische kamer met niet al te veel prikkels, dat is dus ook wat wij gekozen hebben voor Wolf.
Onze kleine man is ondertussen bijna 3 jaar, behalve het bedje is zijn kamer identiek gebleven met toen hij een baby’tje was. Dat is een budgettair voordeel van de minimalistische stijl die wij gekozen hebben, volgens mij kan hij zeker nog zijn ganse kindertijd in deze slaapkamer slijten.

Blikvangers

Dé blikvanger van zijn kamer is uiteraard de mooie blauwe muur met de gepersonaliseerde muursticker Wolf. Die prent komt overal terug bij ons (geboortekaartje, stickers, …) en is een beetje zijn persoonlijke ‘logo’ geworden.

batboy, de slaapkamer van wolf, de slaapkamer, mamablogger

Zijn stoere grote kajuitbed is ook wel super tof, het is een halfhoogslaper met handige opbergkistjes onderaan. Al sinds de eerste dag dat deze er stond, was Wolf grote fan van zijn bed.

de slaapkamer van wolf, batboy, mamablog

Geen speelgoed

Buiten zijn 2 slaapknuffeltjes en zijn doekje, is er in de slaapkamer zo goed als geen speelgoed te vinden. Er staat een knuffel en een houten naamtreintje op zijn dressingkast ter decoratie en enkele boeken in een van de kistjes onder zijn bed. That’s it. Dit zorgt ervoor dat hij snel tot rust komt wanneer hij in zijn kamer vertoeft.

de slaapkamer van wolf, batboy, mamablogger, slaapkamer

Minimalistische voordelen

In de basis van zijn kamertje is dus minimalistisch, maar hele kleine simpele elementen zoals het stoere bed en de Wolf sticker zorgen ervoor dat het interessant blijft en niet saai.
Deze simpele inrichting brengt wel heel wat voordelen met zich mee hoor, niet enkel dat hij snel tot rust komt in zijn kamer. Mama kan er ook van genieten, want wanneer een slaapkamer niet te vol staat, dan is schoonmaken gewoon kinderspel. Ik kan overal heel makkelijk bij en er is gewoon ook minder stof.

Als we dan toch eens willen veranderen heeft deze inrichting als voordeel dat we met een kleine aanpassing (vb de sticker vervangen of weghalen, een kleurtje aanpassen, andere lakens) meteen al een heel grote impact teweegbrengen.

Lees ook:

Wat vind jij van de slaapkamer van Wolf?

Wil je ook meedoen en anderen mee laten gluren? Neem dan contact op d.m.v. het contactformulier of stuur een mailtje naar info@batboy.nl . 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 7 Comments
 1. Kim schreef:

  Ik vind de slaapkamer mooi! Ik houd wel van minimalistisch. De kleur blauw is erg mooi en de Wolf is geweldig leuk.

 2. Nathalie schreef:

  Mooie kleur blauw! Minimalistisch is wel mooi.

 3. Roelina schreef:

  Mooi bed! Ik hou zelf niet van minimalistisch. Hier staan de kamers dan ook vol met speelgoed en spullen. Gelukkig slapen de jongens er niet minder om

 4. Patricia schreef:

  Wat een mooi kamertje. Dat bed is echt heel gaaf!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.