slaapkamer, brandweer

Zo richt je een slaapkamer in voor een dino en brandweer fan

Vandaag een kijkje in de slaapkamer van een brandweer en dino fan. Roelina van Roelove houd van mixen & matchen en is erg creatief. De slaapkamer van deze 3 jarig jongen heeft ook een heel uniek bed!

Een kijkje in de slaapkamer van een brandweer en dino fan

Even voorstellen

Hoi,
Mijn naam is Roelina, gelukkig ongetrouwd met mijn allerbeste maatje en de trotse mama van twee prachtige zoons en een engelmeisje.

Onze oudste zoon is drie jaar en onze jongste een jaar. Onze dochter zou nu vier zijn geweest, maar is helaas na haar geboorte overleden aan een zeer zeldzame aandoening genaamd Alveolaire Capillaire Dysplasie (ACD).

Ik ben een werkende moeder die 36 uur in de week werkt in de marketing. Mijn vrije tijd besteed ik aan mijn blog Roelove of creatief bezig zijn, bijvoorbeeld als grafisch vormgever. Ook in mijn huis ben ik graag creatief bezig. Dat zie je goed terug in de brandweerkamer van onze oudste zoon.

Een thema slaapkamer in brandweer-/dinostijl

Al vanaf kleins af aan is onze zoon gecharmeerd van ’tutaahs’. Hij hoort ze eerder aankomen dan ik. Toen hij vlak voor zijn tweede verjaardag ruimte moest maken voor zijn kleine broertje, wisten we dan ook meteen: we maken een brandweerkamer voor hem.
Sinds ongeveer een half jaar is onze zoon, naast ’tutaahs’, ook idolaat van dinosaurussen. Ik ontkwam er dan ook niet aan om een vleugje dino aan de kamer toe te voegen. Nu is het een brandweer-/dinokamer. Een echte stoere jongenskamer dus. Zelfs zijn jongste broertje, waarvan het plan is dat hij ooit naar deze kamer verhuist, is er niet weg te slaan.

batboy, mamablog, een kijkje in de slaapkamer van een brandweer en dino fan

Brandweerkamer

Het brandweerwagenbed

Een brandweerkamer valt of staat natuurlijk met een bed. We wilden beiden geen kant-en-klaar brandweerwagenbed. Er was er geen die ons echt aansprak en praktisch waren ze ook niet. Omdat het de bedoeling is dat onze jongste zoon straks ook op deze kamer komt te slapen, wilden we graag een bed waar ze beiden in kunnen. Dus kregen manlief en ik het idee om zélf een bed te bouwen. Na wat speurwerk op internet bleek het Kura bed van IKEA daarvoor de perfecte basis.

Het Kura bed van IKEA is een bed dat je om kunt keren en er een hoogslaper van kunt maken. Wij kozen er echter voor om het bed niet om te keren, maar er juist nóg een latenbodem aan toe te voegen. Hierdoor heb je in plaats van een hoogslaper een stapelbed. Nu slaapt onze oudste nog beneden, maar straks kan de oudste naar boven en de jongste eronder.

een kijkje in de slaapkamer van een brandweer en dino fan, mamablog, batboy

IKEA Kura bed als brandweerwagen

Zelf ontworpen én gemaakt

Manlief verdient overigens alle credits voor dit brandweerwagenbed. Want hoewel ik het idee bedacht om het Kura bed te gebruiken, is de rest ontworpen én gemaakt door de vader des huizes. Net als de wolkenboekenplankjes. Het bankje is van mijn hand. Net als het bed ook een IKEA hack (love it). Ik maakte het bankje van een Expedit boekenkast, waar ik zelf een zitting op maakte.

mamablog, batboy, een kijkje in de slaapkamer van een brandweer en dino fan

Wolkenboekenplankjes

mamablog, batboy, een kijkje in de slaapkamer van een brandweer en dino fan

IKEA Expedit bankje

Mixen & matchen

Ik houd van mixen & matchen. De brandweerkamer van zoonlief is dan ook een ‘on going’ project. Steeds kom ik weer iets nieuws tegen dat ik dan weer vervang voor wat ouds.

Spulletjes koop ik echt overal en nergens. Bijvoorbeeld op rommelmarkten of via (bekende of onbekende) webshops. Maar evengoed shop ik mij een slag in de rondte bij winkels al HM (Home), IKEA, Wibra en Zeeman.

In de kamer van onze zoon vindt je zowel oude als nieuwe, zelf gemaakte, gekochte, design en budget spulletjes. Ik ben een fan van vintage, maar evengoed vind ik hip en modern leuk. Ik heb dan ook niet één bepaalde stijl. Een kamer moet wat mij betreft vooral gezellig vol zijn en dat zie je goed terug in de (vele en bonte) accessoires in deze kamer.

batboy, mamablog, een kijkje in de slaapkamer van een brandweer en dino fan

Tomado boekenrek met diverse accessoires

mamablog, batboy, een kijkje in de slaapkamer van een brandweer en dino fan

Houten brandweerwagentjes van de Wibra en Hema

mamablog, batboy, een kijkje in de slaapkamer van een brandweer en dino fan

Disaster Design Dino nachtlampje

mamablog, batboy, een kijkje in de slaapkamer van een brandweer en dino fan

Letterbanner van A Little Lovely Company

batboy, mamablog, een kijkje in de slaapkamer van een brandweer en dino fan

Tweedehands metalen brandweerwagen

mamablog, batboy, een kijkje in de slaapkamer van een brandweer en dino fan

Vleugje dino op metalen lockerkastje van IKEA

mamablog, batboy, een kijkje in de slaapkamer van een brandweer en dino fan

DIY Tipi van A Little Lovely Company op een speelkleed van HM Home

een kijkje in de slaapkamer van een brandweer en dino fan, mamablog batboy,

Wat leuk dat ik jullie een kijkje mocht geven in de brandweerkamer van onze zoon. De kamer waar ik nog steeds erg trots op ben en welke precies zo geworden is, als we graag wilden. Ik heb ervan genoten om het te laten zien en ik hoop dat jullie er net zoveel plezier aan beleven het te lezen.

Wil je nog meer ideeën opdoen voor een jongenskamer?  Wat dacht je van deze stoere dieren slaapkamer met het coole Panthera behang dat het uitgangspunt werd voor de jongenskamer.

Lees ook:

Heb jij ook een thema voor de slaapkamer van je kindje? Wat vind jij van deze thema slaapkamer het mooist?

Wil je ook meedoen en anderen mee laten gluren? Neem dan contact op d.m.v. het contactformulier of stuur een mailtje naar info@batboy.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 6 Comments
 1. Sara schreef:

  Wat een gaaf bed! Mijn zoontje zal dit ook geweldig vinden.
  Vind alles erg mooi de Tipi is ook super!

 2. Diane schreef:

  Een hele stoere jongenskamer! Alles past perfect bij elkaar.

 3. Roelina schreef:

  Wat leuk om het zo terug te zien. Dank dat ik mee mocht doen aan deze leuke rubriek

 4. Nathalie schreef:

  Wat een leuke kamer! Het bed is echt een eyecather. 🙂

 5. Maaike schreef:

  Echt een gave kamer Roelina! Knap gedaan! Ik had de foto al gezien op instagram maar het artikel nu pas gelezen, leuk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.