vinylvloer, vloer

Vinyl in een jongenskamer, waarom niet?

Wie weleens een jongenskamer ingericht heeft weet: hoe meer eenvoud, hoe beter. Jongens zijn niet van de tierelantijntjes. Als basis beginnen we met een neutrale muur en een gladde vloer. Waarom? Omdat dat het meest praktisch is. Na twijfel over laminaat of vinyl is de keuze op het laatste gevallen. Een materiaal met voordelen!


Bouwen en spelen

Jongens hebben nogal de gewoonte om op de vloer te zitten. Al spelend ontdekken ze de wereld. Je kunt verzinnen dat ze aan een tafel spelen, maar daar zijn geen vierkante meters. Of ze nu met bouwsteentjes, poppetjes of ander speelgoed in de weer zijn, de vloer is vaak lekker groot. Ze kunnen alles om zich heen verspreiden en helemaal opgaan in hun spel. Hoe fijn is het dan dat de vloer niet keihard is?

De voordelen van een vinylvloer

Vinyl is dus niet zo heel hard. Het voelt knus aan en ziet er ook nog knus uit. Het is zeker niet meer het vinyl dat vroeger bij je oma in de keuken lag. Een beetje goed vinyl veert zelfs een beetje mee, zodat je er supercomfortabel op kunt zitten. Heeft vinyl nog meer voordelen? Natuurlijk! Wat dacht je van hoe eenvoudig het schoon te maken is? Een natte doek erover en je bent klaar. En dat is handig, voor kleine kinderen die het weleens mis hebben of voor grote kinderen die stiekem een glas frisdrank mee naar boven nemen.

Allerlei kleuren

Hoewel de meeste jongenskamers vrij steriel van kleur zijn, is dat natuurlijk niet standaard. Het kan zijn dat jouw jongen juist van een kleurrijke kamer houdt. Hoe fijn is het dan dat vinyl in hartstikke veel kleuren te koop is? Ook het cliché roze-blauw kun je gerust loslaten, iedereen mag immers zijn wie hij wil zijn. Wist je trouwens dat het vroeger andersom was? Blauw stond in de tijd van Maria voor vrouwelijkheid, vandaar dat zij altijd afgebeeld wordt in een blauwe jurk. Wil jouw zoon een roze vinylvloer? Het zal even zoeken zijn, maar het is vast te koop!

Op blote voeten

Een vinylvloer voelt ook niet extreem koud aan, op een winterse dag. Voordeel, want vooral in die tijd van het jaar kom je niet graag je bed uit. ’s Morgens zeker niet als de vloer ijskoud is. Een vinylvloer blijft altijd comfortabel. In de zomer kan de vloer juist lekker koel aanvoelen. Op blote voeten lopen in je slaapkamer kan, het hele jaar door, zonder problemen! Mits de vloer niet bezaaid ligt met speelgoed …

 

Wat ligt er op de vloer in de slaapkamer van jouw kindje? En waarom heb je daarvoor gekozen?

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 1 Comment
  1. Helena schreef:

    Blij dat ik deze tegen kwam. Net bezig aan de kinderkamer en deze optie aan het overwegen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.